Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Vizesiz Ülkeler Gittikçe Artıyor

Vizesiz Ülkeler Gittikçe Artıyor
29 Ekim 2018 - 9:36

Vizesiz ülkeler gittikçe artıyor. Dünyada birçok ülkede vize uygulaması var iken artık birçok ülkeyede vizesiz giriş yapılabiliyor. Türk vatandaşlarından 30 ila 90 gün arası turistik gezi için vize istemeyen ülkeler var. İşte birbirinden ilginç kültürel özellik ve doğal güzelliklere sahip Türk vatandaşların vizesiz girdiği o ülkeler:

Umman: Umman, yeni bir kararla turistlere uygulanan kısa süreli vize formatında değişikliğe gitti. Hükümet turizmi desteklemek adına 10 günlük kısa süreli turist vizesinin ücretini 5 Umman Riyali olarak değiştirerek vize ücretini düşürdü. Değişiklik yapılmadan önce 20 Umman Riyali karşılığında 30 günlük vize alınabiliyordu.Değişikliklerle turist vizeleri 10 gün, 1 ay ve 1 yıl olmak üzere 3 kategoride sunulmaya başlandı. Şu an Umman havalimanlarında 5 Umman Riyali karşılığında 10 günlük vize alınabiliyor. Geri dönüş bileti ve konaklama belgelerinizi yanınızdan eksik etmeyin.

Andorra: 90 gün vizesiz. Fransa ve İspanya sınırları arasında ufak bir ülke olan Andorra, Türk vatandaşlarına vizesiz ancak ülkenin kendi havalimanı olmadığı için ilk durağınız Fransa veya İspanya olacak. Fransa ve İspanya topraklarından geçeceğiniz için Schengen vizesi gerekiyor.

Antigua ve Barbuda, Cook Adalar bu ülkeler 180 gün vizesiz izin veriyor.

Arnavutluk, Arjantin, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Botsvana, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Fas, Guatemala, Honduras, Hong Kong,İran, Karadağ,JAMAİKA, Kolombiya, Malezya, Moldova, Nikaragua bu ülkeler 90 gün vizesiz izin veriyor.

Dominika 21 gün vizesiz izin veriyor.

Fiji, 120 gün vizesiz izin veriyor.

Belarus, Britanya Virjin Adaları, Brunei,Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Filipinler, Güney Afrika Güney Kore, Kazakistan, Kırgızistan, Kosta Rika, Makau, Maldivler, Moğolistan, Niue, Palau 30 gün vizesiz izin veriyor.

Azerbeycan:Kapıda vize ve Online vize uygulamaları var. Havalimanlarında 10 ABD Doları karşılığında 60 günlük vize alınabiliyor. Azerbeycan E-vize sitesi üzerinden online vize başvurusu 20 ABD Doları karşılığında yapılabiliyor.

Bahreyn: Kapıda vize ve Online vize uygulamaları var. Bahreyn’e girişte ücretsiz olarak 15 günlük vizenizi alabiliyorsunuz. Vizenizin süresini gerektiğinde 15 gün daha uzatılabiliyorsunuz. İsterseniz Bahreyn E-vize sitesi üzerinden online vize başvurusu yaparak 3 ay geçerli, her girişte 2 hafta kalış süreli, çok girişli vizeye de başvurabilirsiniz.

Bosna-Hersek, Makedonya, Kosova, Mauritius,Vatikan, 180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz izin veriyor.

Dogu Timor: Kapıda vize uygulaması var. 30 gün vizesiz. Doğu Timor, havalimanı ve deniz yoluyla gelinen ziyaretlerde ücretsiz olarak 30 gün geçerli, tek girişli vize veriyor. Kara sınır kapılarında ise 30 ABD Doları karşılığında 90 gün süreli tek veya çoklu girişe sahip vize alabiliyorsunuz.

Fildişi Sahili: Online vize uygula
ması var. Fildişi Sahili E-vize sitesi
üzerinden E-vize 3 aylık 73 euro, 1 yıllık 134 euro. Başvuru yapıldıktan sonra 48 saat içerisinde ülkeye giriş izni veren belgeniz size mail olarak gönderiliyor.Filistin:30 gün vizesiz. Filistin’e İsrail üzerinden gidilecekse İsrail vizesi almak gerekiyor. Mısır üzerinden gidilecekse Mısır da vize istiyor.

Gürcistan: 1yıl vizesiz. Pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikle de giriş yapabiliyorsunuz

Haiti:Kapıda vizeyle 90 gün vizesiz. Ülkeye girişte havaalanında 10 ABD Doları karşılığında 90 gün kalma olanağı veren ve turist kartı olarak adlandırılan giriş vizesiyle ülkeye giriliyor.

Irak:Kapıda vize uygulaması var. 10 gün vizesiz. Umuma mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları sadece Türkiye’den havayoluyla direk Bağdat, Basra, Musul,Erbil ve Süleymaniye’ye gidişlerinde havalimanında 10 gün kalışlı Irak vizesini ücretsiz olarak alabiliyor. Karayolu ile Irak’a seyahat etmek isteyenlerin Irak’ın dış temsilciklerinden vize almaları gerekiyor.

Katar: Kapıda vize uygulaması var. 180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz. Havalimanında vize ücretsiz olarak alınıyor.

Kenya: Kapıda vize ve Online vize uygulamaları var. Kenya sınır kapılarında parmak izi ve retina taraması yaparak 50 ABD Doları karşılığında tek girişlik vize veriyor. Kenya E-vize sitesi üzerinden online vize başvurusu yaparak elektronik ortamdan da vizenizi alabilirsiniz. Ayrıca East Africa Visa grup vizesi alarak Kenya, Uganda ve Ruanda ülkelerini tek seferde gezebilirsiniz. Bu ülkelerin havalimanlarında veya kara sınır kapılarında pasaportunuz, aşı kartınız ve 100 ABD Doları ile çok girişli vizenizi alabilirsiniz.

KKTC (KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ): 30 gün vizesiz. Pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikle de giriş yapabiliyorsunuz. Pasaportunuzda Kıbrıs’a giriş-çıkış damgası varsa Yunanistan’a gidemiyorsunuz.

Lübnan: 90 gün vizesiz. Pasaportunuzda İsrail’e ait giriş-çıkış damgası varsa Lübnan’a giremiyorsunuz.

MEKSİKA: Online vize uygulaması var. Meksika E-vize sitesi üzerinden ücretsiz olarak başvurunuzu yapabilirsiniz. 180 gün vizesiz. En az 1 yıl geçerliliği olan Schengen vizesi veya ABD vizesi olan Türk vatandaşları da ekstra bir vizeye ihtiyaç olmadan Meksika’ya giriş yapabiliyor.

San Marino: İtalya içerisinde minik bir şehir devleti olan San Marino, Türk vatandaşlarına vizesiz ancak ülkenin kendi havalimanı olmadığı için ilk durağınız İtalya olacak. İtalya topraklarından geçeceğiniz için Schengen vizesi gerekiyor. San Marino’ya giriş çıkışta pasaport kontrolü yapılmıyor.

Panama,Paraguay,Peru ,Sao Tome ve Principe, Santa Lucia, Seyşeller, Sırbistan, Singapur, Sri Lanka, Solomon Adalar, Suriye, Svaziland, Şili, Tacikistan, Tayland, Trinidad ve Tobago, Tunus, Turks ve Caicos Adaları, Tuvalu, Ukrayna, Uruguay, Ürdün,Vanuatu, Venezuela, Zambiya, Zimbabve, Ermenistan, Kamboçya, Komorlar, Kuveyt, Madagaskar,Nepal,Tanzanya,Tayvan ve Togo kapıda vize uygulaması olan ülkerler.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.