Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

MUSTAFA SADE; “HESAP VERİLECEK GÜNLER GELECEK”

MUSTAFA SADE; “HESAP VERİLECEK GÜNLER GELECEK”
25 Aralık 2018 - 13:45

ALLAH’A HESAP VERİLECEK GÜNLER GELECEKTİR

Uzun süre Anavatan Partisi Fatsa İlçe Başkanlığı yapmış ve son iki seçimde de MHP’den belediye başkanı adayı olmuş Mustafa Sade ile ayaküstü kısa bir söyleşi yaptık.

Sayın Mustafa Sade Siyasetin çirkin yüzünü yakından gördükten sonra artık aktif siyasette yer almayacağını, bir vatandaş olarak oyunu vereceği partiyi dile getirirken, siyasetin çirkin yüzünü de şöyle açıkladı:

GÖNLÜM İYİ PARTİDE
“Hırsızlık, arsızlık olmadığına kanaat getirdiğim için İyi Parti’deyim. Eğer bir gün onlar da hırsızlık, arsızlık yaparlarsa onları da bırakırım, hatta oy kullanmaya bile gitmeyebilirim. 10 yıl Anavatan Partisi ilçe başkanlığı yaptım. Şahsıma, aileme devletin bir kuruşluk menfaatini sağlamış isem gelsinler, ispat etsinler Cumhuriyet meydanında kendimi yakacağım. Fırsat vardı, her şey vardı, her imkan vardı. Kılıcımın hem önü hem arkası kesiyordu. Ama ben devletin bir kuruşluk malına tenezzül etmedim. Şahsıma ve aileme peşkeş çekmedim. Ben istiyorum ki bugün siyaset yapan insanlar, partisi ne olursa olsun, hırsızlık yapmasın, devletin malını kimseye peşkeş çekmesin. Ben yemedim demek yetmez, yedirdiysen yemiş sayılırsın. Dini ölçülerimiz budur. Bu ölçüye uyuyor musun, uymuyor musun? Ben bu ölçülere uymasaydım şimdi belediye başkanıydım. Milleti kandırsaydım belediye başkanı olurdum. Bana MHP’li vatandaşın biri; “Bana ne vereceksin” diyor. “sana hiçbir şey vermeyeceğim, hak edene vereceğim” diyorum, partisi önemli değil. Vereceğim deseydim beni desteklerdi, benimle beraber olurdu, devletin Fatsa belediyesine vermiş olduğu imkanları birlikte kullanırdık, pay ederdik. Ben Allah’a hesap vereceğim. Hesap verebilmem için de kul hakkı yemeden gitmem lazım. Fatsa belediye başkanı olsam, belediyenin imkanlarını peşkeş çeksem, tüy bitmemiş yetimin hakkını ona buna yedirsem. Ben bu halkı nerede bulup da helallaşeceğim? Helalleşemem, bu mümkün değil. Bu nedenlerle ben siyasette yokum, ama şu anda doğru olduğuna inandığım İyi Parti Genel Başkanı hanımefendi, bakanlık yaptı, bu zamana kadar da herhangi bir şaibesi yok, dedikodusu yok, oyumu bu partiye vereceğim” dedi.

TEKLİF VAR AMA BEN AKTİF SİYASETİ BIRAKTIM
“Artık aktif siyasette ben yokum” diyen Mustafa Sade; “İstemiyorum, yalvarsalar da istemiyorum. Teklifler de var, ama kesinlikle kabul etmeyeceğim” diye konuştu.

GÖREVDEN ALINMALAR ETİK DEĞİL. SUÇ VARSA CEZALARINI ÇEKSİNLER
Halkın oyuyla seçilmiş olan başkanların görevden alınmasına değinen Mustafa Sade; “Halk tarafından seçilen başkanların görevden alınmasını kabul etmek mümkün mü? Demokrasi bu mu? Büyükşehir belediye başkanını görevden alıyorsun. Hırsızlık mı yaptı da aldın? Buna metal yorgunluğu falan diyorsanız, yanlış yapıyorsunuz. Adam seçmenin %63’ünün oyunu almış. Demek ki metal yorgunluğu yokmuş, yoksa bu kadar insan ona oy verir mi? Ama eğer hırsızlığı falan varsa verin mahkemeye. Ya cezasını çeksin ya da aklansın da gelsin. İnsanları böyle töhmet altında bırakmak çok günahtır. Müslüman töhmet üzerine hayatını devam ettirmemeli. Öyle iki dudağının arasında olmamalı bu insanların hayatı.” dedi.

ADALET YOKSA MEMLEKET YOK DEMEK!
Sade; ‘El adlü esasül mülk’ demiş Hz. Ömer. Adalet mülkün temelidir. Eğer adalet yoksa memleket yok demektir. Şurası unutulmamalıdır ki; bir gün Allah’a hesap verilecek günler gelecektir herkes için. Orada kimsenin bir ayrıcalığı olmayacaktır. Ben de hesap vereceğim, onlar da hesap verecek, herkes hesap verecek. Ama bilmiyorum Allah’tan korkmuyorlar mı? Bu dünyada yiyenin yediği yanına kar kalıyor. Ama bunun bir de yarını var. Ben geçmişte bazı mahkemeler açtım, takipsizlik kararı verdiler. İnsaf yahu, belgeyi sunuyorum. Ama takipsizlik kararı çıkıyor. Adamı çağırıp ifadesini alsana, niye takipsizlik kararı veriyorsun. Bu memleket işte böyle. Allah hepimizi korusun, haramdan korusun, başkasının hakkını yemekten korusun. Ben başkasının hakkını yiyemem” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.