Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“ASKIDA EKMEK” PROJESİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYOR

“ASKIDA EKMEK” PROJESİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYOR
13 Mayıs 2019 - 14:29

Fatsa Dernekler Federasyonu önderliğinde Gıda Maddeleri ve Satıcıları Odası ve Fatsa Belediyesi ortaklığında “Fatsa Ekmeğini Paylaşıyor, Askıda Ekmek Var” projesi devam ediyor.

Fatsa’da 3 fırın bu proje ile ilgili dağıtım noktası oluyor. Bu fırınlar, Beyaz Fırın (Hacı Hulisi Baba Camii Karşısı), Güneş Fırını (Sakarya Mah. Sakarya Cad. No: 144), Hocaoğlu Fırını (Sakarya Mah. Sakarya Cad.)…

Buradan ücretsiz ekmek almak isteyen ihtiyaç sahipleri, Fatsa Belediyesinden, Fatsa Kaymakamlığından ve ikamet ettiği muhtarlıklardan birisi ile görüşmesi gerekmektedir. Bu kurumların belirlediği ihtiyaç sahibi insanlar askıda ekmek projesinden faydalanıyorlar.

“PAYLAŞMAK TOPLUMUN EN ÖNEMLİ ULVİ GÖREVLERİNDEN BİR TANESİDİR”

Son olarak Güneş Fırınında yapılan basın açıklamasına Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanı Yakup Yeşiltaş, Gıda Maddeleri ve Satıcıları Odası Başkanı Fatih Arslan, Ak Parti İlçe Başkanı İsa Yüksel, Sakarya Mahallesi Muhtarı Mehmet Onmuş, Damla Derneği Başkanı Şule Kibar ve vatandaşlar katılmıştı.

Basın açıklamasında ilk konuşmayı yapan Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanı Yakup Yeşiltaş, “Yardımlaşmak, dayanışmak ve paylaşmak toplumsal yaşamın bir gereğidir. Bu duygular muhtaç insanların mutlu olmalarına katkı sağlar dolayısıyla insanlarımıza yardımcı olmak ihtiyaçlarını karşılamak bizlerin ve toplumun en önemli ulvi görevlerinden bir tanesidir. Fatsa Ekmeğini Paylaşıyor, Askıda Ekmek Var projesi bugün Fatsa’da hayata geçiyor. Sakarya mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde bulunan Güneş Fırınında beyaz bir sayfa açmak için buradayız. Proje yardımsever İnsanlarımızla ihtiyaç sahibi insanlarımız arasında gönüllü bir köprü görevi görecek. Biz ekmeğini paylaşmak isteyen insanlara zemin hazırlayıp ihtiyaç sahibi insanların mutluluğuna bir nebze olsun katkı sağlamış olacağız amacımız hiç kimseyi rencide etmeden ihtiyaç sahibi insanlarımıza yardımcı olmak buradayız. Burada ihtiyaç sahibi olan kişinin de yardım eden kişinin de kimliği belli olmayacak. Vatandaşlarımız ekmeğini alırken bir tane ekmek parası fazla ödemek kaydı ile bu projeye destek vermiş olacaklar. Böylelikle ekmeğini paylaşmış olacaklar. Fatsa’da ekmeğin yüzde birini ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırdığımızda bizim için en büyük mutluluk olacaktır. Bugün itibari ile Fatsa’da 3 tane fırında Askıda Ekmek Projesi uygulanmaktadır amacımız her mahallede askıda ekmek projesi uygulanmasını sağlamaktır.” dedi.

“GÜZEL BİR PROJE”
Fatsa Gıda Maddeleri ve Satıcıları Odası Başkanı Fatih Arslan’ da yaptığı konuşmada, Fatsa Ekmeğini Paylaşıyor, Askıda Ekmek Var” projesinin  güzel bir proje olduğunu söyleyerek, “Bu düşünceyi hayata geçiren Fatsa Dernekler Federasyonuna çok teşekkür ediyorum ve devamını diliyorum.” diye konuştu.

“PROJE ORTAĞI OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
Basın açıklamasında son konuşmayı yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise,  böylesine anlamlı ve faydalı bir projede, proje ortağı olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Paylaşmak birlik ve beraberliğimizin toplumumuzdan en kuvvetli şekilde bağlarını oluşturacak en önemli kriterdir. Fatsa Ekmeğini Paylaşıyor Projesi ile en ücra köşedeki ihtiyaç sahibi kişinin ekmek ihtiyacını karşılayacaktır. Bir çok şey paylaşıldıkça büyür, bugün ekmeğimizi paylaşarak büyüteceğiz yarın sevgimizi paylaşarak büyüteceğiz daha sonra da Fatsa’mızda alakalı mutlu insan, mutlu şehir olma ötesinde her şeyi paylaşarak büyütmeye çalışacağız. Bu projede emeği geçen Fatsa Dernekler Federasyonumuza ve Gıda Maddeleri ve Satıcıları Odamıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.