Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

MURAT İNANLI; “LİMONATA DEĞİL, KAYNAK SUYU!”

MURAT İNANLI; “LİMONATA DEĞİL, KAYNAK SUYU!”
11 Temmuz 2019 - 9:21

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı, altın madeni aramak için Fatsa’nın köylerinde sondaj çalışması yapılan alanlarda doğaya zarar verildiğinin altını çizerek sosyal medyada bir paylaşım yaptı.

İşte o açıklama :

Bugün Fatsa Bahçeler Köyünden başlayıp Yeşiltepe , Sazcılar, Çöteli ve en sonunda Ünye sınırımızda bulunan Şenyurt köyünde SONDAJ ile alakalı doğa katliamına, çevreye, insanlara, hayvanlara, içme sularına verilen zarara Ordu Milletvekilimiz Dr. Mustafa Adıgüzel, Ünye İlçe Başkanımız İsa Maral ve yönetim kurulu arkadaşlarımız ve hemşehrilerimiz ile birlikte tanıklık ettik ve yerinde incelemelerde bulunduk.

Son 5-6 yıldır Bahçeler köyümüzdeki madenin, Yeşiltepe ve Sazcılar bölgemizdeki sondaj çalışmalarını takip ediyoruz. Maalesef yapılan çalışmalarda güvenlik ve sağlık önlemlerinin yeterli olmadığını gördük. Ne zaman konu ile ilgili bir girişimde bulunsak, adeta biz maden çıkarılmasına karşıymışız veya orada çalışan köy ahalisinin ve işçilerin ekmeği ile oynuyormuşcasına tepkiler aldık.

Buradan bir kez daha duyurmak isteriz ki biz ne maden çıkarılmasına karşıyız, ne de madenlerde çalışan hemşehrilerimizin ekmeğinde gözümüz var. Tam tersine hemşehrilerimiz böyle işlerde, sağlıksız koşullarda çalışmak zorunda kaldıkları için yetkilileri eleştiriyoruz. Eminiz bu bölgelerde yaşayan hemşehrilerimiz gerekli istihdam çalışmaları ile işsiz kalmamış olsalardı bu koşullarda çalışmayı kabul dahi etmez, topraklarına da bu zulmün yapılmasına izin vermezlerdi.

Bundan sonraki süreçte de atalarımızdan çocuklarımıza emanet olan bu topraklarımızı korumak, kuş uçuşu Fatsamızın merkezine 1-2 kilometre kadar yakın olan bu maden alanlarının havamıza, suyumuza, topraklarımıza, yediğimize, içtiğimize zarar vermemesi için elimizden geleni yapacağız.

CHP Fatsa İlçe Başkanı
Murat İNANLI

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.