Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA’DA SANAT RÜZGARI ESTİ

FATSA’DA SANAT RÜZGARI ESTİ
07 Aralık 2019 - 0:50

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesi iş birliği ile düzenlenen ünlü sanatçıların birbirinden değerli eserlerinden oluşan “Bir grup resim İnsan” Sanat Platformu resim sergisi gerçekleşen açılış ile sanat severlerle buluştu.
Yerel, ulusal ve uluslararası 38 sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen sergi bölge genelinde vatandaşlar tarafından yoğun bir teveccühe sahne oldu.
Serginin açılışına Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi, Belediye Başkan Yardımcıları Ercan Yurttaş ve Ruhi Özbay ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.

“EN BÜYÜK İDEALİM KENDİ MEMLEKETİMDE KÜLTÜR SANAT KÜLTÜR FAALİYETLERİ OLUŞTURMAKTI”
Serginin açılış konuşmasını resim serginin düzenlenmesinde büyük katkısı olan Fatsalı Celalettin Tandoğdu yaptı. Tandoğdu konuşmasında, “En büyük idealim kendi memleketim Fatsa’da sanat kültür faaliyetleri oluşturmaktı, sağ olsun bu dönem genç Belediye Başkanımız teşvikiyle ve desteğiyle bunu gerçekleştiriyoruz. Sanatçıların zor bir dönem yaşadığı sanat galerilerinin kapandığı bir dönemde bizim bir çırpıda bir araya gelip iki yıl gibi bir sürede bir araya gelip oluşturduğumuz bir grup yerli yabancı dostlarım sağ olsunlar Fatsa’ya geldiler ve Belediye Başkanımızın desteğiyle bu sergiyi düzenledik. İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve isimsiz kahramanlara, bizlere yardımcı olan Fatsalı yakın dostlarıma ve sanatçı dostlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi. Ressam Bedri Karayağmurlar ve Reyhan Abacıoğlu’da katılımcılara hitaben selamlama konuşması yaptılar.

“FATSA’YI SANATI İLE KÜLTÜRÜYLE KONUŞULAN BİR ŞEHİR YAPACAĞIMIZ”
Bu serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Göreve geldiğimiz günden itibaren şehrimizi sanatsal ve kültürel anlamda zenginleştireceğimizi ve Fatsa’yı sanatı ile kültürüyle konuşulan bir şehir yapacağımıza dair sözler vermiştik. Bunun ilk adamını Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi açarak tiyatro anlamında sosyal farkındalık yaratacak projeler anlamında gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarla iyi bir noktaya getirdiğimizi düşünüyorum. Bunun meyvelerini görmeye başladık. İkinci ayağını Avni Kaysal hocamın öncülüğünde Fatsa Belediyesi Konservatuvarı koro çalışmalarını başlattığımızın müjdesini de buradan vermek istiyorum. 8 aylık görev süremiz boyunca ilçemizde düzenlenen bir çok sanatsal etkinlikte festivalde Fatsa Belediyesi olarak hem destekçi olduk hem de üstlenen bir kurum olarak Fatsa’daki sanatsal faaliyetlere en üst seviyeye çıkarmaya çalıştık.” diye konuştu.

BİR MÜJDE DAHA VERDİ
Konuşmasının sonunda yeni bir gelişmeden de bahseden Başkan Kibar, “Fatsa’mızın bir değeri olan Celalettin Tandoğdu hocamızın projesi olan Fatsa Belediyesi Görsel Sanatlar Atölyesi protokolünü imzaladık. Bunun da buradan tekrar müjdesini vermek istiyorum. Hocamıza bu özverili çalışmasından dolayı Fatsa aşıklığından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün ilçemizde düzenlenen bu anlamlı serginin düzenlenmesinde emeği geçen kendilerini uluslararası arenada bir çok platformda ispat etmiş çok değerli misafirlerimize burada ayriyeten teşekkür ediyorum. Bu açılmış olan sergimiz Fatsa’mız adına bir ilk olarak geleneksel hale gelmesi açısından önem arz ettiğini belirtmek istiyorum inşallah bu serginin ikincisini, üçüncüsünü düzenlemek bizlere nasip olur. Ben bu anlamlı sergiye ilgi gösteren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birbirinden kıymetli kendilerini uluslararası alanlarda ispat etmiş sanatçı dostlarımıza hoş geldiniz diyorum sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından protokol mensupları ressam Celalettin Tandoğdu nezaretinde sahnelenen tabloları incelediler. Ayrıca vatandaşlar da bütün tabloları dikkatle inceleyerek tablo sahiplerinden çizdikleri resimler hakkında bilgi aldılar “Bir grup resim İnsan” Sanat Platformu resim sergisi 23 Aralık 2019 tarihine kadar açık kalacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.