Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

TAYFUN KARATAŞ; “2020’DEN UMUTLUYUZ”

TAYFUN KARATAŞ; “2020’DEN UMUTLUYUZ”
03 Ocak 2020 - 12:06

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş 2020’nin umutlu geçeceğini söyleyerek açıklamalarda bulundu.

Başkan Karataş açıklamasında, “İş dünyası olarak özellikle 2019 yılının son çeyreğinde başlayan toparlanmanın yeni yılda da artarak devam edeceğini öngörüyoruz.

2019 yılı 2. Çeyreğinden itibaren Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde başlatılan bizim de Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası olarak yoğun bir çalışma ile katılım gösterdiğimiz ve 2019 yılı boyunca süren İstihdam Seferberliği yıl sonuna kadar hatrı sayılır bir etki gösterdi. İşsizlik sayısındaki düşüşün devam ediyor olması sevindirici bir gelişme.
Bunun dışında yine son çeyrekte bankalardan gelen faiz indirimi haberleriyle zor zamanlar geçiren inşaat sektöründe belirgin bir düzelme yaşanmaya başladı. Otomotiv sektöründe de aynı şekilde geride bıraktığımız yılın yarısından itibaren uygulanan teşvikler ve hurda indirimi gibi kampanyalar sayesinde sektör hız kazandı. 2020 yılı içerisinde bu sektörlerdeki ivmelenmenin de süreceğini düşünüyorum.
Yeni yılın hemen başında Ekonomi Bakanımız Sayın Berat Albayrak tarafından yumurta ve balık ürünlerinin toplu satışları ile mobilya sektöründe açıklanan ve ivedi şekilde Resmi Gazete’de de yayınlanarak yürürlüğe giren KDV indirimleri de son derece mutluluk verici. Buradan hükümetimize ve ilgili Bakanlıklarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Yine yılın sonlarına doğru aralarında sorumluluk alanımızdaki 2 ilçemizin de bulunduğu toplam 5 ilçemiz için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından açıklanan hibe ve destekleri de elbette büyük bir memnuniyetle karşıladık. Sayın Bakanımız başta olmak üzere bu hibe ve desteklerin gerçekleşmesinde emeği olan tüm siyasetçi ve bürokratlarımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Tüm bunların yanı sıra yeni yılın başlamasıyla birlikte TKDK tarafından hazırlanan IPARD II Programı’nın 8. Çağrısı için başvuru süreci başladı. Tarım ve Balıkçılık ürünlerinin işlenmesine yönelik faaliyet gösteren üyelerimiz için %50’ye ulaşan hibeler söz konusu. Yine DOKA da 3 ana başlık altından turizm sektöründe proje teklifleri toplayacak çağrısını başlattı. Buradaki başlıklarda da projeye göre 20.000 TL’den başlayıp 750.000 TL’ye varan destekler söz konusu. Söz konusu destekler ve çağrılarla ilgili Üyelerimiz Odamız web sitesinden gerekli bilgilere ulaşabilirler.

FATSO olarak 2020 yılında da istihdama katkılarımızı sürdüreceğiz. 2 Ocak itibariyle yeni dönem meslek edindirme kursu için başvurularımızı almaya başladık.
2020 yılı için önceki yıl boyunca hakim olan belirsizlik ortamının yavaş yavaş ortadan kalkacağına ve sektör sektör ekonomideki düzelişin yansımalarının hissedileceğine inanıyoruz. Bu bağlamda 2020 Türkiye ekonomisi için bir toparlanma, bir umut yılı olacaktır kanaatindeyim. Mevcut veriler yıl boyunca toplamda %4 – %5 bandında bir büyüme öngörüyor; bizler de kendi Bölgemizde iş dünyasından bürokratına, siyasetçisinden, yatırımcısına kadar tüm kesimler olarak çalışmalarımızı yoğunlaştırıp bu umut ve büyüme ortamından payımıza düşeni alıyor olmaya gayret göstereceğiz” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.