Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

ORDU, DEPREMİN YARALARINI SARMAK İÇİN SEFERBER OLDU

ORDU, DEPREMİN YARALARINI SARMAK İÇİN SEFERBER OLDU
25 Ocak 2020 - 17:23

Ordu Valiliğinden Deprem Açıklaması;

24.01.2020 Cuma günü saat 20.55 sıralarında Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen, ilimiz dahil Türkiye’nin bir çok ilinde hissedilen 6.8 büyüklüğündeki deprem afeti nedeniyle Valimiz Sayın Seddar YAVUZ’un talimatlarıyla İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimiz derhal toplanmış, depremle ilgili gelişmeler anbean takip edilerek, gerekli hazırlıklarda bulunulmuştur.

Yaşanan deprem afeti konusunda, Cumhurbaşkanlığı, Afet ve Acil Durum Başkanlığının bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı ve diğer ilgili Bakanlıkların emir ve talimatları doğrultusunda ve deprem bölgesi ile koordinasyon içerisinde hareket edilmektedir.

Deprem afeti sonrasında Cumhurbaşkanlığınca, “Türkiye Afet Müdahale Planı(TAMP) gereğince kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yapacakları yardımlar AFAD koordinesinde yürütülmektedir. Bu sebeple deprem bölgesine ulaştırılmak istenen yardımların AFAD koordinesinde ulaştırılması” talimatı yayınlanmıştır.

Bu talimat uyarınca, Ordu İl Afet Yönetim Merkezimiz, Afet ve Acil Durum Başkanlığı ile gerekli koordinasyonu sağlamaktadır. Yapılan görüşmelerde; deprem bölgesinde şu anda herhangi bir ihtiyaç durumu olmadığı, talimatlar dışında hareket edilmemesi ve beklemede kalınması gerektiği, ihtiyaç halinde talepte bulunulacağı, ifade edilmiştir.

Bu sebeple, depremzedelere gönderilmek üzere çeşitli giyecek ve malzeme toplanmasına gerek kalmamıştır.

Depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için yardımsever hemşerilerimizin gösterdikleri hassasiyete ve duyarlılığa teşekkür ediyoruz.

Gelişmelere göre kamuoyu bilgilendirilecektir.

Basın-yayın kuruluşlarımız aracılığıyla kamuoyuna duyurulur.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.