Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA’DA BULUNAN 17 İŞLETME ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR

FATSA’DA BULUNAN 17 İŞLETME ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR
19 Kasım 2020 - 17:31
Fatsa genelinde yaklaşık 17 işletme Şehit ve Gazi ailelerine ücretsiz hizmet sunuyor.
“Şehit ve Gazi aileleri bizlere emanettir” diye konuşan Fatsa Cızbız Kokoreç ve Izgara Solunun Sahibi-Ahmet Akten; “Bu gönlümüzden gelen bir şey. Artvin Hopa’da da işletmem vardı ve orada da aynı şekilde bunu gerçekleştiriyordum. Başka yere de gitmiş olsak her yerde bu mevcut olacaktır. Tüm Şehit ve Gazi yakınlarımıza Allah sabırlar versin diyorum. Rabbim gani gani rahmetler eylesin. Onlara dualarımız hiçbir zaman eksik olmayacaktır” şeklinde konuştu.
“Yapılan bu etkinliğin devede kulak kaldığını” belirten Fatsa Yeşim’in Ev Yemekleri Lokantasının Sahibi- Yeşim Uygu; “Biz bir vatandaş olarak şehitlerimizin ve gazilerimizin hiçbir şekilde hakkını ödeyemeyiz. Bende içinde bulunmuş olduğum bu durumdan çok memnun ve mutluyum. Çünkü ne yapsak hakları ödenmeyecek insanların bir nebzede olsa ailelerinin acılarını dindirirsek, bizimde katkımız olursa bizlere çok onur ve gurur verici olur” ifadelerine yer verdi.
“Hayatta olduğumuz sürece emanete sahip çıkarız” sözlerine yer veren Fatsa Erkan Kara Oto Kiralamanın Sahibi Erkan Kara; “Bizim için değerli insanlar ve değerleri çok yüksek. Elimizden gelen bir imkan vardı ve değerlendirmek istedik. Eğer ehliyetleri yoksa, yaşlılarsa ve köye gitmek için falan her türlü yardımcı oluruz. Hiçbirinden en ufak bir talebimiz yoktur, kesinlikle ücret falan talep etmiyoruz” diye konuştu.
“Böyle güzel projelerin devam etmesini diliyorum” sözlerini vurgulayan Fatsa Özgür Erkek Kuaförünün Sahibi Özgür Yıldırım; “Uzun zamandan beri aklımızdan geçiyordu. Sağ olsun Fatsa Şehit Yakınları Dernek Başkanı da böyle bir projemiz var dedi ve bizde destek olmak istedik. Bu projenin güzel bir şey olduğunu düşünüyorum. İnşallah destek olan daha çok vatandaş olur ve bizlerle birlikte bu konu devam eder” şeklinde konuştu.
2013 yılında Edirne’de mültecilerin saldırması sonucunda Gazi olan Fatsa’lı Ahmet Azakoğlu; “Çok güzel bir organizasyon, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Olması gerekende buydu. Buradaki güzel yürekli insanlarda bu değere sahip çıkıyorlar. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyorum çünkü bu vatan için kendini feda etmiş şehitler ve gaziler var. Onlarda millet olarak elimizden ne geliyorsa kendimde dahil olmak üzere yapmak isterim” ifadelerini kullandı.
Fatsa Ünye ve Çevre İlçeleri Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı ve Erzurum Aşkale’de 1994 yılında Şehit olan Emin Çiçek’in kardeşi Adem Çiçek ise; “İlk başta ziyaret ettiğimiz Fatsa Kokoreç ve Izgara Salonu’nun sahibi olan Ahmet Akten’in işletmesindeki hizmet şehit ve gazi ailelerine ücretsizdir yazısını gördük. Akabinde bu esnafımıza duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyorum. Esnafımızı ziyaret ettik, daha sonrasında da bu sosyal sorumluluk projesini başlattık. İnternet sitemizde paylaşımda bulunduk. Ondan sonrada birçok esnafımız bize dönüş sağladı ve dahil olmak istediklerini söylediler. Bizde bu ülke için canını siper eden şehit ailelerimize ne yapsak azdır dediler ve şu anda Fatsa’da bu projeye dahil olan 17 tane işletmemiz var. Her geçen gün bizlerle katılım daha da çoğalıyor. Ben bu duyarlı esnaflarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu durumu Şehit yakını olarak ise şöyle değerlendiriyorum” Adem Çiçek; “Hiç bir şehit ve gazi ailemizin bu türlü indirimlere ya da ücretsiz hizmetlere tabi ki de ihtiyacı yok. Devletimize Allah zeval vermesin. Şehit ailesine de, gazisi ailesine de her türlü imkanlar sunuluyor ancak bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Esnaflarımızın burada ki amacı bizde sizlerle beraberiz ve bizde aynı duyguları hissediyoruz diyedir. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.
Bu güzel uygulamayı beğenen vatandaşlar ise, esnafları canı gönülden kutladılar.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.