Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

VALİ SONEL, GÜRGENTEPE İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

VALİ SONEL, GÜRGENTEPE İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ
17 Mart 2021 - 10:37
Vali Tuncay Sonel, bugün Gürgentepe ilçesine giderek, çeşitli ziyaret, inceleme ve temaslarda bulundu.
Kaymakamlığı Ziyaret Etti 
Gürgentepe ilçe ziyaret programına, Kaymakamlığı ziyaret ederek başlayan Vali Tuncay Sonel, Kaymakamlık binası önünde İlçe Kaymakamı Hasan Taş, Belediye Başkanı Yaşar Şahin, İlçe Emniyet Amiri Yakup Küp, İl Jandarma Komutanı Teğmen İzzettin Gül tarafından karşılandı.
Daha sonra Kaymakamlık Makamına geçen Vali Tuncay Sonel, Kaymakam Hasan Taş’tan ilçenin genel durumu, sorunları ve ihtiyaçları ile ilçede yürütülen pandemi çalışmaları ve vaka durumları hakkında bilgi aldı.
“Gürgentepe İlçemiz, Arıcılığın Merkezi Konumunda”
Kaymakamlık ziyareti esnasında, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Kuzu tarafından ilçede yaygın olan gezginci arıcıların ürettikleri balın markalaştırılması için yapılan çalışmalar hakkında Vali Tuncay Sonel’e bilgi verildi.
Gürgentepe ilçesinde 400 arıcı ailesinin ve 100 Bin arılı kovan ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere ülkemizin muhtelif yerlerinde gezginci arıcılık yapılmakta olduğunu belirten Murat Kuzu, “İlçemizde yıllık yaklaşık 2,5-3 bin ton bal üretimi gerçekleşmekte olup, ilçe ekonomisine yaklaşık 50 milyon TL katkı sağlanmaktadır. İlçemiz, arılı kovan varlığı, arıcı sayısı, arı sütü üretimi ve ana arı üretimi alanında, ilimiz ve ülkemizde lider konumda bulunmakta olup, arıcılarımızın en büyük sorunu pazarlamadır. Pazarlama sorununun ortadan kaldırılabilmesi için 80 arıcımız bir araya gelerek, bir şirket kurmaya karar verildi. Bu şirkete özgün, ilçemizin misyon ve vizyonuna uygun bir marka bulunabilmesi için Gürgentepe Kaymakamlığı öncülüğünde, Gürgentepe Belediye Başkanlığı, Gürgentepe Ziraat Odası Başkanlığı, Gürgentepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği ile birlikte ödüllü bir marka yarışması düzenlendi. Yarışmaya ilimizden ve il dışından 750 tasarım başvurusu yapıldı. Bu tasarımlar konusunda uzman ekipler tarafından titizlikle değerlendirilerek, ilçemiz arıcılığı için marka, slogan ve logo belirlendi. Yarışma sonucu BALMİR markası ortaya çıktı. İnsanlara örnek olması ve güven sağlamak amaçlı İlçe Kaymakamı, İlçe Tarım ve Orman Müdürünün de ortak olduğu, arıcı ve esnafları da içinde barındıran 18 kişi ile ARITEPE A.Ş. kuruldu. Pazarlamayı E-ticaret yoluyla yapıyoruz. Ballarımız tamamen doğal, şekersizdir. İlerleyen yıllarda ilçede üretilen arıcılık ürünleri başta olmak üzere tüm tarımsal ürünleri pazarlamak ana hedefimizdir” diye konuştu.
Gürgentepe ilçesinin arıcılığın merkezi olduğunu dile getiren Vali Tuncay Sonel, “Gürgentepe ilçemizde arıcılığın geliştirilmesi ve markalaştırılması konusunda yapılan çalışmaları takdirle karşılıyorum. ‘Arım, Balım, Peteğim’ Projesi kapsamında kurulan BALMER şirketinin bal paketleme tesisleri, çeşitli nedenlerden dolayı atıl duruma gelmişti. Bu durumu gördüğümüzde çok üzülmüştüm. Buranın tekrar işler hale getirilmesi için yoğun çaba sarf ettik ve şu anda tesis yeniden çalışmaya başladı. Bal paketleme işlemi yapıyor. Akredite laboratuvarda bal analizleri yapılıyor. Bal üretiminde Türkiye’de en önde gelen ilimizin bal’ın markalaşması, arıcılarımızın emeğinin karşılığını almasını sağlayacaktır. Ayrıca, güvenilir, kaliteli bal üretimini de teşvik edecektir. Bu sebeple, Gürgentepe ilçemizde yürütülen bal’ın markalaşarak, pazarlanması çalışmalarından büyük bir memnuniyet duydum. Valilik olarak, üzerine düşen ne varsa yapmaya hazırız“ şeklinde konuştu.
Vali Tuncay Sonel, Hükümet Konağı içerisinde yer alan Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Mal Müdürlüğü, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nı da gezerek, görevli personellere hatırlarını sordu, işlerinde başarı diledi.
Belediyeyi Ziyaret Etti
Vali Sonel, Gürgentepe Belediyesini de ziyaret ederek, belediye hizmetleri, yatırımlar, projeler ve ihtiyaçlar hakkında Belediye Başkanı Yaşar Şahin’den bilgi aldı.
Vali Tuncay Sonel’in ziyaretinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Yaşar Şahin, “İlçemize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sizleri ilçemizde görmek, bizleri son derece mutlu etti. Ayaklarınıza sağlık. Burada, Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere tüm daire amirlerimizle çok güzel bir birlik ve beraberliğimiz var. Bazı ihtiyaçlarımız var. İnşallah onları da sizlerin desteğiyle gideririz” diye konuştu.
Ulubey-Gürgentepe-Gölköy yolu yapımının hızla devam ettiğini belirten Vali Sonel, “Yol güzergahında gördük ki Devletimiz tarafından Karayolunun büyük bir bölümü yapılmış. Kalan kısımlarda çalışmalar hızla devam ediyor. Bu yol tamamen bittiğinde Gürgentepe’ye daha az bir sürede, daha rahat ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlanmış olacak. Arıcılığın merkezi olan Gürgentepe ilçemiz daha da gelişecek. İlçemizin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında elimizden geleni de yapacağız” dedi.
Adliyeyi Ziyaret Etti
Gürgentepe Adliye teşkilatını da ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, burada görev yapan Savcı ve Hakimlerle tanıştı. Hal ve hatırlarını sorarak, bir süre sohbette bulundu. İdari bürolarda çalışan personellere de kolaylık ve başarı dileğinde bulundu.
Emniyet ve Jandarmayı Ziyaret Etti
Gürgentepe programı kapsamında, İlçe Emniyet Amirliği ve İl Jandarma Komutanlığını da ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, İlçe Emniyet Amiri Komiser Yakup Küp ve İlçe Jandarma Komutanı Teğmen İzzettin Gül’den ilçenin genel asayiş durumu hakkında bilgi aldı. İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet birimlerinde görevli personelleri de ziyaret eden Vali Sonel, hal ve hatırlarını sordu ve başarı dileğinde bulundu.
Şehit Ailesini Ziyaret Etti
Vali Tuncay sonel, 17 Eylül 1998 tarihinde Van’da bölücü terör örgütü tarafından döşenen mayına basma sonucu şehit olan P. Kom. Çvş. Fatih Kaplan’ın ailesini ziyaret ederek, hatırlarını sordu.
Şehit P. Kom. Çvş. Fatih Kaplan’ın babası ve aynı zamanda Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Ordu Şube Başkanı olan Hasan Kaplan ile bir süre sohbet eden Vali Sonel, “Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyoruz. Onları sayesinde bu vatanda başımız dik, onurlu bir şekilde yaşıyoruz. Şehit ailelerimiz, gazilerimiz bizim baş tacımızdır. Her daim kapımız, gönlümüz onlara sonuna kadar açıktır.” dedi.
Güvenç Abdal Derneğini Ziyaret Etti
Gürgentepe’de Güvenç Abdal Derneğini de ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, Dernek Başkanı Rıza Demirel ve dernekte bulunanlarla sohbet etti ve bir isteklerinin olup olmadığını sordu.
Güvenç Abdal Derneği ziyareti sonrası ilçenin Ağızlar Mahallesinde bulunan Cemevi’ne de uğrayan Vali Sonel, Cemevi binasını gezerek, Güvenç Abdal Derneği Başkanı Rıza Demirel’den bilgi aldı.
Girişimci Kadınlara Destek Oldu 
Ağızlar Mahallesi Muhtarı ve Gürgentepe Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Elmas Gedik’in öncülüğünde ilçenin Ağızlar Mahallesinde açılan Yöresel Ürünler Satış Yeri’ni de ziyaret eden Vali Sonel, burada kadınların el emeği ile ürettikleri yufka, erişti, turşu, reçel, marmelat ve yörede yetiştirilen Çoban Fasulye gibi ürünlerden satın aldı.
Girişimci kadınların yaptığı yöresel yiyeceklerin tadına da bakan Vali Sonel, girişimci kadınları tebrik etti ve başarı dileğinde bulundu.
Gürgentepe Devlet Hastanesi Acil Servisini Ziyaret Etti
Gürgentepe ilçe ziyareti kapsamında, Gürgentepe Devlet Hastanesinin Acil Polikliniğini de ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, acil serviste görev yapan doktor ve sağlık personellerinin hal ve hatırlarını sorarak, görevlerinde kolaylık dileğinde bulundu.
Covid-19 salgınına karşı canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarına ve filyasyon ekiplerine teşekkür eden Vali Sonel, herkesin alınan tedbirlere ve kurallara uyarak, sağlık çalışanlarının yükünü hafifletmesi gerektiğini söyledi.
Merkez Camii’ni İnceledi ve Esnafları Ziyaret Etti
Bölgenin en büyük camilerinden birisi olan Gürgentepe Merkez Camii’nde incelemede bulunan Vali Sonel, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
Gürgentepe ilçesindeki esnafları da ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, esnafların hal ve hatırını sorarak, kendileriyle kısa süreli sohbetlerde bulundu. Esnaflara, bol ve bereketli kazanç dileğinde bulundu. Bazı esnaflardan yöresel gıda ürünleri satın alan Vali Sonel, aldığı gıda ürünlerini ihtiyaç sahibi vatandaşlara verdi.
Dokuzdolamaç’ta Turşucuları Ziyaret Etti

Gürgentepe ilçe ziyaret programını tamamlayan Vali Tuncay Sonel, Ordu’ya dönüş yolunda Ulubey ilçesine bağlı Refahiye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan halk arasında ‘Dokuzdolamaç Turşucuları’ olarak bilinen esnafları da ziyaret ederek, kendi yapıp sattıkları turşular hakkında bilgi aldı. Esnaflarla bir süre sohbette bulundu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.