Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

HERKES SİYASETCİ OLABİLİR, AMA LİDER OLAMAZ

HERKES SİYASETCİ OLABİLİR, AMA LİDER OLAMAZ
11 Şubat 2022 - 21:56

Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak yazılı bir açıklama ile genel başkanları Devlet Bahçeli için eleştiri sınırını aşan cümlelerin sarfedilmesi sebebiyle tepki gösterdi.
Başkan Kaçak açıklamasında; “Bu ülkede yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan herkes gerekli koşulları taşıması kaydıyla bir parti kurabilir veya herhangi bir partiye başkan olabilir. Bir belediyeye, bir STK’ya da başkan seçilebilir. Ancak iyi bir lider olabilir mi? tartışılır. Çünkü olmak apayrı bir durumdur.
Liderlik Allah vergisi bir özelliktir ki sonradan kazanılmaz, ancak geliştirilir. Lider, özel yeteneklere sahip insanlardır. O yüzdendir ki her yüzyılda vasıflı lider sayısı bir elin parmak sayısını geçmez.
Bu liderlerin en büyük özelliklerden bir tanesi öngörülü olmalarıdır. Lider bugünü değil, daima ileriyi düşünerek hareket edendir. 10 yıl, 20 – 30 ve hatta 50 yıl sonrasını bugünden hesaplar ve ona göre planlama ve programlama yapar. Olağan dışı aksiyonlara karşı daima “B” planı mevcuttur.
Tüm bu vasıflardan dolayıdır ki, bugün yaptıkları icraatlar, aktardıkları söylemler sıradan vatandaşlar için şaşırtıcı, tuhaf ve absürt karşılanabilir.
Tarihe baktığımızda, lider vasıflı liderlerin, nedeni ilk etapta anlaşılamamış eylem ve söylemlerinin yıllar sonra gerçek payı ortaya çıkmıştır. Bu nedenledir ki, birçok kez şaşkına uğradığımız olmuştur. Demem o ki, dilimiz dönüyor diye aklımızın estiği gibi hakaret, beddua ve hatta küfür edip hakkına girmemek gerekir.
Bugün Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin de hakkına girilip pervasızca eleştiri sınırını aşan cümleler kurulmaktadır. Bilinmelidir ki Sayın Devlet Bahçeli, sıradan bir partinin genel başkanı değildir. Milliyetçi, Ülkücü hareketin lideridir. Tek derdi ülkedir, millettir, vatandır. Her söylemi ve eylemi, binlerce defa düşünülmüş öyle harekete geçilmiştir.
Anlamadan dinlemeden, sormadan soruşturmadan pervasızca hakaret etmek, kesinlikle iyi niyetli bir davranış değildir, maksatlıdır. Emin olunuz ki, “eyvah, biz nasıl da anlayamadık” diyeceğiniz gün fazla uzak değildir. Demem o ki, bugün dilimizin ne söylediğine dikkat edelim ki, yarın pişman olmayalım. Malum hepimiz faniyiz vesselam.” ifadeleri kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.