Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA’DA 2 TEKNE BATTI, 1 KÖPRÜ VE 1 MENFEZ YIKILDI

FATSA’DA 2 TEKNE BATTI, 1 KÖPRÜ VE 1 MENFEZ YIKILDI
19 Temmuz 2022 - 10:49
İlçemizde dün gece boyunca yağan sağanak yağmur birçok noktada büyük hasarlara neden oldu. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay ile birlikte sel bölgeleri Yavaş, Uzundere, Yalıköy mahallelerinde incelemelerde bulundu. Başkan Kibar, selin meydana getirdiği hasarların onarılması için tüm ekiplerin seferber olduğunu söyledi.
Yalıköy Limanında amatör balıkçılara ait 2 tane tekne sulara gömüldü. Bolaman Çalışlar ve Ilıca Irmağından aşırı sel suları ile gelen ağaç parçaları Yalıköy ve Bolaman Limanının büyük bir bölümünü çöp görüntüsüne dönüştürdü. Fatsa’nın Ilıca, Yavaş, Uzundere, Yenipazar, Bolaman, Yalıköy, Yassıbahçe ve Kayaca mahallerinde de yağışlar etkili oldu. Sağanak yağış nedeniyle Yalıköy sahilinde 1 köprü ve Yalıköy – Laleli bağlantısını sağlayan menfez yıkıldı.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, sel bölgelerindeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Dün gece başlayan yoğun yağmur bölgemizin birçok noktasında etkili oldu. Özellikle Bolaman ve Yalıköy havzasında ciddi hasarlar meydana geldi. Tabi öncesinde yağışların çok ciddi olacağına dair meteoroloji uyarmıştı. Tüm ekiplerimizle gereken koordinasyonu sağlamıştık. Alınan tedbirlerle can kaybı olmadı. Yaraların sarılması için hızlı bir şekilde tüm ekiplerimiz ilk saatlerden itibaren sahada. Biz de, erken saatlerden itibaren sahadaydık. Çok şükür ki, herhangi bir can kaybımızın olmaması sevindirici. Şu an için yağışlar devam ediyor ve tüm ekiplerimizle yine sahadayız, gereken önlemleri aldık.” dedi.
Yağışların yoğun olduğu bölgeler özellikle Ilıca, Uzundere Yalıköy Yenipazar, Yavaş, Yassıbahçe, Kayaca mahallelerinde ciddi heyelanların ve köprü uçmalarının olduğunu ifade eden Başkan Kibar, “Bazı yaya köprüleri ve menfezlerde uçmalar var. Yaraların sarılması için tüm ekiplerimizle sahadayız. Tüm bölge halkımıza geçmiş olsun. Ilıca ırmağından Bolaman Çalışlar ırmağından yoğun şekilde Yalıköy limanımıza gelen ağaç birikintileri var. Bir an önce bunların temizlenmesi için de elimizden geleni göstereceğiz. Rabbim beterinden korusun tekrardan tüm ilçemize geçmiş olsun.” diye konuştu.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.