Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa Gençlik Kolları Başkanı Eren Işın’ın yazılı basın açıklaması:

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa Gençlik Kolları Başkanı Eren Işın’ın yazılı basın açıklaması:
16 Ağustos 2022 - 12:02

“Türk Gençliğinin Bitmek Bilmeyen Sorunları…
Üniversite tercih sonuçları bugün açıklandı. Bir çok kardeşimiz hayalinde ki üniversiteyi kazandı. İstedikleri yeri tutturamayan gençlerimiz ise bir sene daha mezun’a kalmaya tercih etti. Yaptığımız bir araştırma sonucu ortaya çıkan acı senaryoyu sizlerle paylaşmak isteriz. Üniversiteyi kazanan arkadaşlarımız gidecekleri hangi il olursa olsun kyk yurt sorunu ile karşılaşacaklardır. Yurtların yetersizliği aslında yıllardır bilinen bir sorun maalesef akp hükümeti senelerdir kyk yurtları hakkında bir çözüm bulmazken Yurt binasına çevrilecek yerleri de tarikatlara vererek kendi gencinin barınmasını düşünmediğini bir kez daha bizlere göstermiş oldu. Her il de haberlerde gördüğümüz üzere kira fiyatları da taban yapmış durumdadır. Çoğu bölüm de okulların eğitim yetersizliğini biliyoruz. Üstüne üstelik haketmiş rektörlerin değil atanmış rektörlerin idare ettiği üniversitelerde baskıcı bir eğitim görmektedir. Bu ekonomik zorlukta ders araç gereçlerinin son yılların zirvesinde olduğu aşikar ve akp hükümetinin bununla ilgili de bu zamana kadar hiç bir girişimi olmamıştır. Mezuna kalan arkadaşlarımız ise acı bir tablo olan özel eğitim kurumlarının minimum 15.000₺ başlayan fiyatlarda olması karşılarına çıkıyor yine üniversitelerde olduğu gibi ek kaynak kitap fiyatları ise velilerimize ekonomik güçlük çektirmektedir. Akp hükümeti ders kitaplarında ücretin kaldırıldığından bahsetmektedir ama devlet kitaplarından ders işlemi yapılmadığını hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz bilmektedir. Öğrenciler zoraki olarak ek kaynak kitaplara mecbur kılınmaktadır. Sınava girecek olan arkadaşların bir diğer kaygısı ise soruların güvenliği skandal soru çalınması haberleri ile karşı karşıyayız. Gençlerimizin geleceği dair Ümit’leri kırılmaktadır. Arkadaşlar ümidiniz kırılmasın 10 ay sonra Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında geldiğimiz zaman gençlerin değer gördüğü kabul gördüğü bir toplum için hemen kolları sıvayacağız.
Yurt dışında gitmeyi aklımızdan çıkarıyoruz arkadaşlar ülkemizi biz gençler olarak Avrupa’nın gözde ülkeleri arasında koymak bu ülkeyi yönetmek bizlere düşüyor arkadaşlar. Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var arkadaşlar.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.