Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

DEMİRCİ MAHALLESİNDE 3.EĞİTİM ŞENLİĞİ

DEMİRCİ MAHALLESİNDE 3.EĞİTİM ŞENLİĞİ
08 Mayıs 2023 - 15:30

Fatsa Demirci mahallesinde Kaymakamlık, Belediye, Ziraat Odası ve Ticaret Odası organizasyonunda düzenlenen 3.Eğitim Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Demirci İlkokulu bahçesinde düzenlene eğitim şenliğine Ordu Valisi Tuncay Sonel, Kaymakam Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Cumhur İttifakı Milletvekili adayları İsa Yüksel ve Coşkun Sipahioğlu, Millet İttifakı Milletvekili adayları Nilgün Yılmaz, Onur Şahin, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan eğitim şenliğinin açılış konuşmasını Demirci Mahallesi Muhtarı Taylan Şendur yaptı.

“İNŞALLAH BU ŞENLİK FESTİVALE DÖNÜŞÜR”

Daha sonra konuşan Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar Demirci’nin Fatsa’nın en güzel mahallelerinden bir tanesi olduğunu belirterek, “Köy kültürümüzün tarihten gelen atalarımızdan, dedelerimizden gelen o örflerin, adetlerin en güzel yaşanabildiği, böylesine güzel etkinlikler sayesinde de yeni kuşaklara aktarılabildiği en güzel mahallelerimizden bir tanesindeyiz. Biz de bu mahallemizin her türlü ihtiyacını muhtarımızın öncülüğünde gayret göstererek, çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bundan sonraki nesillere en büyük miras olarak bırakabileceğimiz kültürümüzün, en güzel etkinliklerinden biri gerçekleşiyor. Fatsa’mızda birlik, beraberliğin, kardeşliğin en önemli meyvelerinden bir tanesini bu etkinliklerde görüyoruz. Sayın Kaymakamlığımız öncülüğünde diğer kurum ve kuruluşlarımızın, STK’larımızın birlikteliği ile düzenlenen bu güzel etkinliğin inşallah bugün şenlikle başlayan, gelecekte de festivallere dönüşecek güzel bir festival olmasını umut ediyorum. Hayırseverlerimizin eğitim yatırımlarına olan teşviğiyle Sayın Valimiz belki de Türkiye’de örnek olacak bir büyüklük yaptı ve Milli Eğitim Bakanımızın Ordu’muza Milletvekili adayı olmasıyla birlikte, köy okullarımızın köy yaşam merkezlerine dönüştürülmesine dair bir takım mücadeleler olmuştu. Sayın Valimizin destekleriyle Fatsa’da 16 tane köy okulumuz, Köy Yaşam Merkezi olmak üzere yatırım programına alındı. Ben tüm Fatsalı hemşerilerim adına tüm eğitim camiası adına Sayın Valimize şükranlarımı iletmek istiyorum.” dedi.

“KÖY OKULLARIMIZ KÖY YAŞAM MERKEZLERİNE DÖNÜŞECEK”

Programda son konuşmayı yapan Ordu Valisi Tuncay Sonel ise Demirci 3.Eğitim Şenliğin çok güzel bir etkinlik olduğunu ifade ederek, “Muhtarımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün çocukluğumu hatırladım. Nerede görev yaparsak yapalım öncülüğümüz ve Ordu özelinde değerli bir Milli Eğitim camiamız var. 66 okulumuzum deprem riski vardı. Fatsa’da da aynı şekilde deprem riski olan okullarımız vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Milli Eğitim Bakanımızın destekleri, hayırsever iş insanlarımızla, Ordulu, Trabzonlu, ülkemizin başka yerleri dahil 58 okula ulaşmıştık. Sayın Milli Eğitim Bakanımızın şehrimize gelmesiyle bu rakam 76’ya çıktı kısa sürede ve 991 dersliğe ulaştık. Muhtarlarımızla toplantı yaptık. 772 muhtarımıza, hangi kırsal mahallemizde kapalı köy okulu varsa, hepsi köy yaşam merkezine dönecek. Çocuklarımız gençlerimiz bizim geleceğimiz. Biz onlara fiziki şartları uygun okullar yaparsak, öğretmenlerle buluşturursak, aileyle katkı sağlarsak, bu çocuklarımız ileride bu memlekete güzel işler yapacak hale gelirler.
Yapılan konuşmaların ardından Demirci İlkokulu öğrencileri ve Atatürk İlkokulu öğrencileri gösterilerini sundular. Fatsa Belediyesi Konservatuarı tiyatro ekibi İlker Taze, Alican Taze ve İbrahim Çapkın’ın “Köy Okullarımız Kapanmasın” isimli skeci beğeniyle izlendi. Demirci 3.Eğitim Şenliği stantların gezilmesi ile sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.