Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“FATSA OSB’DE YIL SONUNA KADAR 10 BİNİN ÜZERİNDE İSTİHDAM HEDEFLİYORUZ”

“FATSA OSB’DE YIL SONUNA KADAR 10 BİNİN ÜZERİNDE İSTİHDAM HEDEFLİYORUZ”
26 Mayıs 2023 - 17:11

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar yıl sonunda Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nde yıl sonunda 10 binin üzerinde bir istihdam sayısı hedeflediklerini söyledi.

“OSB’DE İSTİHDAM 3.500’DÜ 8.500 OLDU”

Göreve geldiklerinde Organize Sanayi Bölgesi’de 3 bin 500 istihdam olduğunu belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Hükümetimizin sağlamış olduğu teşviklerle birlikte yatırımcılarımızın bu bölgeye yatırım yapmasına yönelik sağlanan kolaylıklarla birlikte bugün Fatsa Organize Sanayi Bölgemizdeki istihdam sayısı 8 bin 500 oldu. Sadece bu Fatsa Organize de 8 bin 500 kişinin istihdam edilmesi anlamına gelmiyor. Yan dallarında Fatsa’ya gelen, özellikle göçle birlikte gelen yeni yatırımların, yeni ticari hareketliliğin, sanayinin, sağlığın, eğitimin yeni yatırımlarının kamu tarafından da Fatsa’ya kazandırılmasına sebep oluyor. Yine bu yıl sonuna kadar gelecek olan yatırımlarla birlikte inşallah yıl sonunda Fatsa Organize Sanayi Bölgemizde 10 binin üzerinde bir istihdam sayısı hedefliyoruz.” dedi.
“OSB’YE DOĞALGAZIN GELMESİ YATIRIMCILAR İÇİN TERCİH SEBEBİ OLDU”

Organize Bölgesindeki yatırımcıların sürekli talepleri olduğunu ve bu talepleri çözmeye yönelik gayretler gösterdiklerini ifade eden Başkan Kibar, “Daha önce OSB’mizde yatırımın en önemli ayaklarından biri elc sistemiyle taşınan gaz sistemiydi. Doğalgazın OSB’mize gelmesinde Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok büyük emeği var. Sayın Doktor Mehmet Hilmi Güler’in destekleriyle Fatsa Organize Sanayi Bölgemize doğalgaz geldi ve yeni gelen yatırımcılar için doğalgazın Fatsa OSB’de olması yatırım açısından da bir öncelik sağlandı ve bunca yıldır orada yatırımı olan vatandaşlarımız doğalgazla birlikte yüzde 30’a 40’a varan bir tasarruf sağlamaya başladı. Sağlanan o tasarruflarla birlikte yeni istihdam kapıları, yeni yatırımlar yapmaya başladılar. Onunla birlikte Fatsa Organize Sanayi Bölgesi çok hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.” diye konuştu.
“OSB YOLUNA YAPAN KÖPRÜ TRAFİĞE HAYAT VERDİ”

OSB’de yatırım yapan firmaların en büyük taleplerinden birinin de ana yol olduğunu sözlerine ekleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Orada elektrik hatlarının yeraltına alınmasıyla birlikte yol genişletme çalışmalarımızı, alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Şimdi üst yapısına başladık. OSB’nin ana yol trafiğini rahatlatmak istenilen bir ikinci bir köprü vardı. Bunu da Ulaştırma Bakanımıza iletmiştik. Sağ olsun o da çok kısa bir sürede 4 aylık gibi bir sürede Fatsa Organize Sanayi Bölgemize ikinci bir köprü yapılmasını sağladı. Milli Eğitim Bakanımız OSB ziyaretinde oradaki annelerimizin talebi üzerine bir tane anaokulu müjdesi verdi ve yatırım programına aldırdı. Çok kısa bir sürede ihalesi yapılacak inşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişecek hızda yapılacağını bildirdi. OSB’de ne talep gelirse çalışanından işçisine ve oradaki yatırımcısına kadar kimden ne talep geliyorsa en üst seviyede baş üstünde tutup Fatsa’mızda özellikle istihdamın ana kapısı olan OSB’mize gereken ilgiyi, alakayı gösteriyoruz. Aynı zamanda ev hanımlarının çalışabileceği tekstil alanları var. Onlar için tekstil kursları açıyoruz. Daha önce bir mesleki eğitim atölyesi kurmuştuk. Orada yılda 300 hanım kardeşimizin tekstillerde iş sahibi olmasına sağladık.” şeklinde konuştu.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.