Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar:

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar:
05 Haziran 2023 - 16:31
“BİZE DÜŞEN ÇEVREYE DUYARLI GENÇLER YETİŞTİRMEK”

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Organizasyonunda bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.

“YÜRÜYÜŞLE BAŞLADI”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya ve öğrencilerin katılımıyla Dolunay Kavşağında başlayan program Çamlık Mesire Alanın da yapılan etkinliklerle son buldu.

Etkinliklerde Çevre konulu Şiir, çuval yarışı ve halat çekme yarışı düzenlendi.
Etkinlik vesilesiyle Fatsa Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 2022-2023 öğretim yılı içerisinde atık toplama yarışması düzenlendi. Dereceye giren öğrencilere hediyeleri 5 Haziran Dünya Çevre Gününde verildi. Daha sonra ise günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı.

“YAŞAMLARIMIZI SÜRDÜRDÜĞÜMÜZ ÇEVREMİZ, DÜNÜN MİRASI YARININ EMANETİDİR”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, programda yaptığı konuşmada “Yaşamlarımızı sürdürdüğümüz çevremiz, dünün mirası yarının ise emanetidir. Sağlıklı bir gelecek ve yeni nesillere daha güzel bir dünya bırakabilmek için dünyamızın kaynaklarını ölçülü kullanmalı, çevreyi ve doğayı korumalıyız. Daha az atık oluşturan ve olabildiğince az enerji tüketen yeni bir yaşam biçimi oluşturmak hepimize düşen bir görevdir. Bizlere düşen en önemli görevlerden biri de çevreye duyarlı ve çevre bilinci olan gençler yetiştirmektir. Bugün katılmış olduğumuz birçok etkinlikte bizim çocukluğumuza, bizim büyüklerimize baktığımız zaman çevrenin çok daha hızlı tahrip olduğu ama çevre bilincinin de çok daha üst seviyede yetiştiği bir kuşağın, bir gençliğin olduğunu görmek beni fazlasıyla gururlandırıyor. Bu vesileyle bu güzel haftada bu etkinliğe katılan, bu etkinlikte ödül almaya hak kazanan ve çevre bilinci ile yetişen siz değerli gençlerimizin Çevre Haftasını ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.