Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişim ve çalışmaları ile yatırım programına aldırdığı ilçelerde doğalgaz çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, doğalgaz çalışmalarının başlatılacağı ilçelerde ise ön hazırlık çalışmaları sürüyor.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı döneminde ülke genelinde doğalgazın yayılmasında rol oynayan ve 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde ilçelerin doğalgaza kavuşması için bütün girişimleri yapacağını ifade eden Başkan Güler, Ankara’da gerçekleştirdiği temaslar ve girişimlerle bu sözünü yerine getiriyor. Yapılan görüşmeler sonrası AKSA firması Gürgentepe ilçesinde doğalgaz altyapı çalışmaları öncesi yer tespit çalışmasını tamamladı.
İlçede yapılacak olan doğalgaz çalışmaları öncesinde AKSA firması tarafından doğalgaz yer tespit çalışmaları tamamlanarak onayladı. Yapılan çalışmaları sonucunda ilçede önümüzdeki aylarda doğalgaz boru hattı için ilk kazmanın vurulması bekleniyor.