Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSASPOR ÜÇÜNCÜ LİGDE

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4. Grupta maçların tamamlanmasına 3 hafta kala şampiyonluğu matematiksel olarak garantileyen Fatsa Belediyespor liglerin bitiminde grup şampiyonu olarak play-off karşılaşmalarına katılma hakkı kazanmıştı.

Rakibi 3. grup şampiyonu Hopaspor oldu. Maç 22 Nisanda Malatya’da oynanacaktı. Fatsalılar bu maça çok önem verdi ve yaklaşık 2 bin 500 kadar taraftar maçı izlemek için yola koyuldu.

Bu arada, rakip takım taraftarı da bizden aşağı kalmamıştı. Hatta bizden biraz da fazla bir grup takımlarını desteklemek için maçın oynanacağı stadda yerlerini almışlardı.

Yaptığı 20 karşılaşmada yalnızca bir yenilgi almış olan Fatsa Belediyespor ilk maçı kazanıp üçüncü lige merhaba demek istiyordu. Ancak rakip takım ilk dakikalarda, kolay teslim olacağa benzeyen bir oyun sergiledi. İlk yarı gölsüz biterken 55. Dakikada korkulan oldu ve Hopa Belediyespor penaltı gölüyle 1-0 öne geçti. Yenik duruma düşen takımımız bir anlık bocalamadan sonra yeniden kendine geldi ve 68. Dakikada Rıdvan’ın attığı golle beraberliği yakaladı. Beraberlik dakikaları her iki takımın da gol çabaları içinde geçti ve ikinci golü bulan Fatsa Belediyespor oldu. Recep 82. Dakikada 3. Lig kapısını aralayan golü kaydetti. Golden sonra kalemizde yürekleri ağızlara getiren birkaç pozisyon görüldü. 53.dakikada Gökhan’ın gördüğü kırmızı karttan sonra uzatma dakikalarında Rıdvan’ın da kırmızı kart görmesiyle karşılaşmayı 9 kişiyle tamamlayan takımımız 2-1 kazanınca yer yerinden oynadı.

Oldukça ateşli bir seyircisi olan rakibimiz umutlarını gelecek maça saklarken Fatsa Belediyespor mutlu sona ulaşmanın keyfiyle evine döndü.

BU BAŞARININ MİMARLARI

Şüphesiz futbol bir takım oyunu, ancak takımın bu başarıyı yakalamasında etkili olanlar da var. Başta takımın hocası ve kaptanı olmak üzere, BAL liginde 20 maçta attığı 21 golle gol kralı da olan Siyahi futbolcu Babacar’ın da hakkını vermek gerekir.

20 yıllık özleme son veren Fatsa Belediyespor’un bu tarihi başarısında rolü olanları da tanıyalım.

Takımın hocası Can Güven Can güven; 1978 İskenderun doğumlu. 20 yıla yakın bir çalıştırıcılık deneyimi var. Oyunculuk hayatı çok uzun değil. Spor akademisi mezunu. İlk hocalık görevine İskenderunspor’da başladı ve mutlu sona ulaştı. Takımını üçüncü lige çıkarmayı başardı ve 3-4 yıl aynı takımı çalıştırdı. Daha sonra görev aldığı Ersin Belediyespor’u da grubunda şampiyon yaparak üçüncü lige çıkardı. Sonra Bayatspor, Osmaniyespor’da görevini sürdürdü. İki yıl önce Fatsa Belediyespor’a el attı ve üçüncü lige çıkardığı takımların üçüncüsü olarak mesleki başarısına eklemiş oldu.

Can Güven’in kendi ağzından Fatsa Belediyespor’la yolunun nasıl kesiştiğini dinleyelim: “Takım kayyumdaydı. İlk yarının başlamasına bir hafta vardı. Ortak tanıdığımız arkadaşlar önermişler. Geldik görüştük ve anlaştık. İki yılık bir proje ortaya koymuşlardı. Bu süre içerisinde takımı üçüncü lige çıkarma düşünceleri vardı. O düşünce doğrultusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Sahayı, tesisi gezip gördükten sonra bu projeyi gerçekleştirebileceğimize inandık ve yola çıktık. Geçtiğimiz yıl yeni Orduspor’la bir yarışımız oldu. Orada da bir hava yakaladık. Ama bir üst lige çıkmak Güzel Orduspor’a nasip oldu. Bu yıl bu hedefi gerçekleştirmek için bütün gücümüzü ortaya koyduk. Çünkü grubumuzda gerçekten güçlü takımlar vardı. Sinopspor, Yeni Amasyaspor, Ünyespor, Ladikspor, Çarşambaspor grubumuzda iddialı ekiplerdi. İyi takım kurmuşlardı. Onlar da bizim gibi şampiyonluğu hedeflemişlerdi. Biz lige iyi başladık, dördüncü haftada liderliği ele aldık ve puan farkını arttırarak sezonun bitimine kadar liderliğimizi sürdürüp mutlu sona ulaştık. Böylece, gelecek yıl Fatsa Belediyespor’u, uzun yıllar özlemini çektiği profesyonel lig arenasında izleyeceğiz. Üçüncü lige çıkma hedefimizi gerçekleştirdik, şimdi bu ligde neler yapılacağı konusu gündeme geliyor. Bu konuda da yönetimin belirleyeceği ilkeler doğrultusunda yeni hedefimize ulaşmak için gene çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yani yeni bir hedef belirlenecek. Eldeki veriler gözden geçirilecek. Kalmak isteyen veya gitmek isteyen oyuncular olabilir. Bunlar dikkate alınarak hareket edilecek.”

Kaptan Ergin Trabzon kökenli ama İstanbul’da doğup büyümüş. Futbola 7 yaşında başlamış. 9 yaşında amatör kulüplerin birinde lisanslı oyuncu olmuş. 20-21 yaşına kadar İstanbul takımlarında futbol hayatını sürdürmüş. Sonra İstanbul civarlarında çeşitli takımlarda oynayarak gurbet hayatına başlamış. Düzcespor’da oynamış ,Kastamonuspor’da şampiyonluk yaşamış. Oradan Amasyaspor’a gelmiş. 2 yıl boyunca orada oynamış. Bizimle aynı grupta olduğu için Fatsaspor’u da yakından tanıma olanağı bulmuş. Amasyaspor’da oynarken lig bitiminde aldığı çeşitli teklifler arasında tercihini Fatsa’dan yana kullanmış. Burada oynamaktan da oldukça mutlu görünüyor.

Kaptan Ergin’in Fatsa’ya geliş öyküsü de şöyle: “Can hocamı tanıyordum. Gelen teklifler içinde Fatsa’yı tercih etmemin nedenleri arasında Can hocamın da şüphesiz etkisi var. Onunla çalışmak çok istiyordum. O da kendi plan ve programlarını anlattı. Bu kafama yattı ve geldim, iyi de etmiş gelmişim. Fatsa’da güzel bir hazırlanma oldu. Biz de elimizden geldiğince çalıştık, çabaladık, çok emek verdik. Ama sonunda amacımızı gerçekleştirdik.

Bizim oynadığımız futbolu izleyiciler sahada görüyor. Ama bu işin bir de arka tarafı, mutfak tarafı var. Bizim orada sarf ettiğimiz çabaları görmüyorlar. Sahadaki zorlu mücadeleden daha fazla biz bu arka planda çaba harcıyoruz. Bir aile gibi, birlik beraberlik içinde kendimizi sahaya hazırlıyoruz. İşte bu çabaların sahaya yansımasını başarımızla gösteriyoruz. Ben kendi adıma çok güzel bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum. Çok güzel arkadaşlıklar, güzel maçlar kazandık. İnsanın yaşamında iz bırakan olaylar, dönemler vardır. Ben de burada geçirdiğim bir yılı böyle dönemlerden biri olarak görüyorum.”

 

BAL liginin gol kralı

Tüm grupların en golcü oyuncusu ve gol kralı Babacar Mabe Diop da kendini şöyle anlatıyor: “1993 Senegal’ın başkenti Dakar’da  doğdum. Çok küçük yaşta futbola başladım. 2010 yılında, 16 yaşımdayken Türkiye’ye geldim. O yaşta Kayserispor’da oynamaya başladım. Kayserispor’un hocası Şota Arveladze ile çalışma şansı yakaladım. Yaşım tutmadığı için orada amatör olarak oynadım. 18 yaşıma geldiğinde profesyonel sözleşmesini imzaladım ve 5 yıl orada kaldım. Kayserispor’la sözleşmem bitince Norvec’e gittim. 6 ay gibi kısa bir süre orada kaldıktan sonra Türkiye’ye döndüm. Yozgat’ta bir sezonda 15 maçta 15 gol kaydettim. Sonra yolum Fatsa’ya düştü. Burada oynadığım 20 maçta 21 gol atarak 4. Grupta gol kralı olduğum gibi, Bölgesel Amatör Ligdeki 12 grubun da en çok gol atan oyuncusu ünvanını aldım. Türkiye’de üçüncü ligde yabancı futbolcu oynamasına izin verilmediği için önümüzdeki sezon Fatsa’da oynamayacağımdan dolayı çok üzgünüm.”

Babacar Fatsa’yı ve Fatsalıları çok sevdi. Ayrılırken üzüntüsünü gözlerinden okumak hiç de zor değildi. Daha çocuk yaşta futbola başladığı için Babacar’ın okumaya zamanı olmamış. İlkokulu bitirdikten sonra hayata atılmış. Yaşı henüz 24 ve daha önünde futbol için uzun yıllar var. Umarız bundan sonraki başarılarından da söz ederiz. Ona başarılar diliyoruz.

FATSASPOR ÜÇÜNCÜ LİGDE Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4. Grupta maçların tamamlanmasına 3 hafta kala şampiyonluğu matematiksel olarak garantileyen Fatsa Belediyespor liglerin bitiminde grup şampiyonu olarak play-off karşılaşmalarına katılma hakkı kazanmıştı. Rakibi 3. grup şampiyonu Hopaspor oldu. Maç 22 Nisanda Malatya’da oynanacaktı. Fatsalılar bu maça çok önem verdi ve yaklaşık 2 bin 500 kadar […]

18 YILLIK ÖZLEM BİTTİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.