Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

İŞKUR’DAN MEDYA SEKTÖRÜNE 9 AYLIK DESTEK: BİK İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

İŞKUR’DAN MEDYA SEKTÖRÜNE 9 AYLIK DESTEK: BİK İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
09 Temmuz 2026 - 2:31

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Basın İlan Kurumu (BİK) arasında, yazılı basın başta olmak üzere iletişim ve medya sektöründe istihdamın artırılması amacıyla önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. 30 Haziran 2026 tarihinde hayata geçirilen “Aktif İşgücü Hizmetleri İş Birliği Protokolü” ile medya sektörüne nitelikli insan kaynağı kazandırılması ve genç gazetecilerin yetiştirilmesi hedefleniyor.

Protokol kapsamında, medya sektöründe çalışmak isteyen vatandaşlar, üniversite öğrencileri ve iletişim alanından mezun gençler; İŞKUR’un mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri ile işe yerleştirme faaliyetlerinden daha etkin şekilde yararlanabilecek.

MEDYA ALANINDA ÇOK SAYIDA MESLEK DESTEK KAPSAMINDA

İmzalanan iş birliğiyle birlikte asistan, stajyer, muhabir, foto muhabiri, uzman muhabir, sorumlu yazı işleri müdürü, editör, haber editörü, sayfa editörü, internet editörü, gazete ve dergi yazarı, düzeltmen ile haber redaktörü gibi birçok meslek dalında işbaşı eğitim programları ve mesleki eğitim kursları düzenlenebilecek.

Mevcut uygulamalarda hizmet sektöründe üç aya kadar, imalat sektöründe ise altı aya kadar uygulanan işbaşı eğitim programları, medya sektörü için dokuz aya kadar uzatılabilecek.

9 AY MAAŞ VE SİGORTA DESTEĞİ

Program kapsamında katılımcılara dokuz ay boyunca net asgari ücret tutarında ödeme yapılacak. İş kazası sigortası ile genel sağlık sigortası primleri de İŞKUR tarafından karşılanacak.

Ayrıca, İŞKUR desteğinin ardından işverenlerin sağlayacağı ilave istihdam desteğiyle katılımcıların yaklaşık 27 aylık bir süreçte mesleki deneyim kazanmaları ve istihdamlarının desteklenmesi amaçlanıyor.

TÜRKİYE GENELİNDE YÜZLERCE BASIN KURULUŞUNU KAPSIYOR

Protokol ile Türkiye genelinde faaliyet gösteren 652 gazete, 366 internet haber sitesi ve bekleme sürecinde bulunan 57 süreli yayına ulaşılması hedefleniyor.

İş birliği kapsamında medya kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi, uygun adayların işe yerleştirilmesi, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinin sunulması, istihdam teşvikleri konusunda bilgilendirme yapılması ve sektörün ihtiyaçlarına uygun aktif işgücü programlarının geliştirilmesi planlanıyor.

“MEDYANIN GELECEĞİNE YATIRIM”

İmza töreni; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay ile İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş, söz konusu iş birliğinin yalnızca istihdamı artırmayı değil, aynı zamanda medya sektörünün geleceğine yatırım yapmayı hedeflediğini belirterek, dijital dönüşüm sürecinde sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik desteklerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
BİYOGRAFİLER
POPÜLER FOTO GALERİLER
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.