Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Covid-19’la Mücadele

Covid-19’la Mücadele
Furkan Selemen( furkanselemen@gmail.com )
10 Nisan 2020 - 18:51

Hepimizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak ülkemizde Covid-19 virüsü adlı amansız bir hastalıkla mücadele ediyoruz ve korana virüsü denilen bulaşıcı hastalık tüm devletimizi kaplamıştır.

Ülkemizde, ilimiz ve ilçemizde 1 aydır kafeler, çay ocakları ve kıraathaneler gibi toplumsal kalabalığı oluşturacak akla neresi gelirse hepsi içişleri bakanlığımız tarafından kapatılma kararı alınmıştır. Durumun ciddiyetini korumak amaçlı ilçemizde kurallara uyarak yetkiler dezenfektan çalışmaları yaparak şehrimizin her tarafını ilaçlayarak şehrimizi sağlıklı bir ortama çevirmek için çalışmıştır. Banka ve ATM’lerin olduğu yerlerde vatandaşlarımız iç içe girmesin diye 1 metre kuralı içeren kırmızı şeritler yapıştırılarak sosyal mesafeyi koruma önlemi alınmıştır. Aynı zamanda ATM önlerinde dezenfektan kutuları koyularak halkımızın sağlıklı ortamda işlerini yapmaları sağlanmıştır ve zaman zaman vatandaşlarımız bunalıma girse de inşallah biz bu salgın hastalığı da atlatacağız. Konuyla ilgili içişleri bakanlığı talimatıyla 65 yaş üstü büyüklerimizin sağlığı için sokağa çıkma yasağı getirilmiştir. Bu yüzden büyüklerimizin ihtiyaçlarını “Sosyal Vefa Projesi” adlı Fatsa Kaymakamlığı ve Fatsa Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen hizmette sınır tanınmıyor. Bugünlerde covid19 salgın virüsle kaybettiklerimiz oldu acılarımız oldu hala daha tedavi altında olan vakalarımız var. Sağlığına kavuşan vatandaşlarımız var… Artık covid19 testleri artık ilimiz genelinde yapılabilecektir. 20 yaş altı gençlerimiz içinde bu kurala tabii tutuldu ve ben buradan imkânı olmayan vatandaşa yetkililerden maske dağıtmalarını istiyorum.

Konuyla ilgili fırsatçılık yapanların gerekli cezai işlemlerle cezalandırılmasını talep ediyorum. 7/24 çalışan sağlık personellerimize çalışma hayatlarında başarılar diliyorum. Allah’ım kolaylıklar versin inşallah vatandaşlarımızın da konuyla ilgili birazda sabır ve duyarlı olmalarını istiyorum. Birde bu hastalık yenildiğinde Fatsa Belediyesi ve Fatsa Kaymakamlığı öncülüğünde bir konser düzenlemelerini talep ediyorum. Buradan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya ve beraberinde tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Yine “biz bize yeteriz” kampanyası kapsamı altında maddi manevi emeği kimin geçtiyse Allah razı olsun diyorum. Sağlıklı günlerde görüşmek üzere…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.