Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FADEF’te Neler Oluyor?

FADEF’te Neler Oluyor?
Coşkun ERMEK( coskunermek@fatsasozgazetesi.com )
23 Ekim 2019 - 11:03

Değerli okurlar,
Sizlere içinde benim de bulunduğum hatta yönetim kurulu olarak görev yaptığım FADEF (Fatsa Dernekler Federasyonu) hakkında üzülerek te olsa kamu oyunu bilgilendirmek amacıyla kaleme almak zorunda kaldığımı belirteyim.

FADEF kurulduğu günden bu yana sürekli olağan üstü genel kurullar yaşaması sebebiyle bir türlü beklentilere cevap veremedi.Bunun akabinde birkaç ay önce yeni bir sayfa açmak için yola çıkmış dernekçilikte oldukça tecrübeli bir o kadar da çok değerli isimleri yönetime alarak yol haritası çizildi.

Ancak bu süre zarfında görev dağılımı yapılırken gördük ve anladık ki dernekleri ve yöneticileri bazı sözler verilerek ikna edilmiş. Bunu nerden çıkardın derseniz yönetim kurulunda 1 başkan vekili,7 adet başkan yardımcısı 1 genel sekreter, 1 muhasip üye ve üyeden oluşturarak sorunların başlangıcı alev aldı diyebilirim.
Hepsi birbirinden değerli ve tecrübeli isimleri kazanmak için kimse küsmesin, kırılmasın , söz verdim diyerek yarıdan fazla başkan yardımcımız oldu. Elbette bu durum federasyonun çalışması açısından avantajı ve dezavantajı içinde barındıran bir yönetim oluştu.

Gönüllülük esaslı oluşan bir yönetim kuruluna maaşlı eleman gibi davranış ve tutum içinde olduğu için toplantılarda çok kez dile getirilip uyarılma gereği duyuldu. Hatta kendisini yanlış kararlar aldığını bu şekilde yönetimin gönüllülük esasıyla hareket eden arkadaşlarımızı kırdığını rahatsız ettiğini, yeter sayı oluşmamasına rağmen karar alıp imzaya açması başta beni olmak üzere herkesi rahatsız etti.

Başkan vekili olarak eleştirmelerimden rahatsız olduğu için başkan yardımcılarımızdan AHMET KARACI ile ikimizi toplantı ve huzuru bozma gerekçesiyle bizleri disiplin kuruluna sevk etmeden toplantı yeter sayısı oluşmadan yalan yanlış başka bir kararla birleştirerek (imza atanların çoğu neye imza attığını sonradan öğrendi) yönetim kurulundan imza çoğunluğu ile bizi atmaya çalıştı.

Değerli yönetim kurulu arkadaşlarımız gerçeği öğrendiği ve tepki gösterdiğinden alınan yanlış karardan vazgeçmek ve düzeltmek hatta karar alıp imzaya açmak zorunda kalmıştır.

Bu arada Ahmet karacı ve benim başını çektiğim projelerin hiçbirine desteklememiş aksine maddi manevi zarara uğramamıza neden olmuş. Yönetim kurulunun huzurunda bu zararların karşılayacağı sözünü vermiştir.

Kendisinden başka ismin ön planda olmasından rahatsız olan ve bu tür çalışmalara imza atan herkesi bir şekilde oyun dışı bırakıyor.

Kendi derneğimde başlattığım bir projem olan hatta gazetelerde yayınlanan çalışmamı ( meşebükünü taşlıcaya bağlayan asma köprüyü kültür mirası olarak tescillenmesine ve restorasyon yapılmasına uygun görülmesini) sağlamış olduğumuz girişimi FADEF adına dilekçe yazıp turizm ve kültür bakanlığına resmi başvuru kararı aldırmış ve en kısa zamanda yönetim kuruluyla dilekçeyi teslim etme tarihi beklerken sosyal medyadan tek başına hareket edip dilekçeyi kendi vermesinden anlayabiliyoruz.

Bu ve benzeri bir çok karara imza atan başkanımız tutum ve davranışlarıyla maddi manevi hem yönetim kuruluna hemde FADEF’e zarar verecek yönetim anlayışına devam etmekten çekinmiyor.

Onca yanlışa rağmen şimdiYakup Yeşiltaş yönetim kurulu dışında bir komisyon oluşturarak bir hamsi festivali yapmak için çalışmalar yürütüyor olması fadef için zaman ayıran ve maddi manevi yıpranan yönetim kurulu arkadaşların çoğunu rencide olmasına sebep olmuştur. Elbettte Fatsa için yapılacak her şeye saygımız ve desteğimiz olacaktır ve olmuştur. Ama başkanın hedefleri ve çalışmaları kendi şahsi hırsları içerisine girdiği ve bunu gören FADEF yönetim kurulu hiçbir toplantıya katılmadığı gibi bir çok kişi aidatlarını dahi ödemek istemediği gerçeği ortaya çıkmıştır.

Düşünün yönetim kurulunun yarısından fazlası üylerinin de çoğu tarafından ( 42 üye dernekten bahsediyor konuşmalarında ama gerçek sayı maalesef en son 28 idi ama her geçen gün bu rakam düşüyor) bu tür beyanlarla toplumumuzun önemli isimlerini ve bürokrasiyi kullanarak kendine yeni maceralara hazırlanma hevesine girmiştir.

Neden mi ? Çünkü yönetim kurulunda öyle isimler ve dernekler var ki kamu yararına yada 15-20 yılını hatta fazlasını ömrünü adayan insanları dikkate almak onlarla ortak çalışmalar yürütmek yerine , Federasyonun zaten var olan komisyonlarını yok sayıp dışarıdan komisyon oluşturması, Federasyonun Fatsa şb başkanı olmasına rağmen hiçbir tecrübe ve bilgi sahibi olmamasına rağmen (ortak noktası ılıcalı olması) müdür olarak atanması, beraber yola çıktığı arkadaşlarına ya güvenmediğini yada dikkate almadığını hissettirmiştir. festival arefesinde kan kaybını önlemeye hatta erken genel kurul yapılması zorunluluğu doğmasın diye verilen istifa dilekçelerini usule uygun olmadığı gerekçesiyle kabul etmediği de başka bir gerçektir.

Fadef’i ve yönetim kurulundaki insanların itibarını bu hale getiren bir genel başkana bir çok kez açıklama ve toplantı talepleri iletilmesine rağmen kabul etmeyip yine bildiğini okumaya devam ediyor.

Düşünün benim şahsımı ve birkaç kişiyi gerçekleri dile getirdiğimiz için 300 bin liralık festivali sabote etmekle itham etmesi de ayrı bir söylem ve itibarsızlaştırma niyeti taşıdığı aşikardır.

Sosyal medyadan takip ediyoruz böyle bir bütçeli festival yapılacağı söylemleri ve ziyaretleri yapılırken , resmi kurum ve kuruluşlara gidildiğinde yönetim kurulundan sadece 2 kişinin olması manidar değilmidir ?

Ziyaretleri kendi atadığı müdür, kurduğu komisyon dışında 1 yada 2 yönetim kurulundan şahısla hareket etme tercihiyle yönetim kurulunu rencide etmeye devam ediyor.

Böyle bir yazıyı kaleme aldığım için beni hedef tahtasına koyacağını ve hakkımda yalanlarla insanlara farklı şeyler anlatacağını biliyorum. Bunu daha önce kendisini eleştiren birçok arkadaşımıza yaptı, bundan sonrada yapacağından şüphem yok.

Buradan sayın başkana çağrım ve tavsiyem FADEF’e daha fazla zarar vermeden istifa etmesidir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.