Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Kendinizi Savunun

Kendinizi Savunun
Melike Özkelle( melikeozkelle@fatsasozgazetesi.com )
16 Kasım 2018 - 17:15

Faşizm, iki insan arasında başlıyorsa “mobbing” de en az iki ve daha çok insan arasında evde başlıyor. Ev nelerin mekanıdır bilinir ve bilinmez.İnsan çoğu zaman bunu düşünmek bile istemez.

Karanlık dedikleri yerde tekinsiz dedikleri yerde aslında evden başka bir yer değildir. Boş evden söz etmiyorum hayır aksine ağzına kadar dolu, tıklım tıklım evden söz ediyorum. En az iki, kent merkezlerinde üç-dört, kentin dışında beş-altı, taşrada ve kırsalda dör-on arası “horonta” dan oluşan evlerden. Horonta, nüfus karşılığı bir söz uyrukda diyebiliriz belki, ev cumhuriyeti dediğimiz yerin elbette uyruğu’da olacak. Biraz insanlık hali der gibi olsa da öyle “mobbing” bir ev hali. Evin yıldırdığı, bezdirdiği, örselediği, kırdığı, yaraladığı, sakatladığı ve nihayet öldürdüğü “canlı” ‘lar olarak salınıyoruz sabahları sokağa.

O yüzden bizde evden ayrılmak yurttaşlıktan sözgelimi Türk olmaktan ayrılmak, evi terk etmekse damarlarımızdaki asil kanı boşaltmak ve ondan kurtulmakla eş anlamlı bir şeydir adeta. Çocukların evden gitmesinden tutun da “Gün olur alır başımı giderim” maviliğiyle üç gün alıp başını gitmek bile bağışlanamaz ve çoğu kez de şiddetle karşılık gören hallerdendir.

Dünya kadar şiir dururken ya da şöyle söyleyeyim, şiir yazmak için dünya kadar sebep varken neden ev mobbing’i için bunca acıklı ve sert dolu yazılar yazıldığını sanıyorsunuz. Siz siz olun mobbing’in bütün hallerine karşı kendinizi savunun…

Görüşmek üzere…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.