Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

MURAT KAÇAK’A BU YAPILABİLİR Mİ?

MURAT KAÇAK’A BU YAPILABİLİR Mİ?
Ali ZEREN( alizeren-1@hotmail.com )
Emekli Öğretmen
13 Ocak 2019 - 15:16

Partiler belediye başkan adaylarını büyük oranda açıkladı. Ama AK Parti’nin Fatsa adayı halen açıklanmadı. Bu da haliyle kafalarda bazı senaryoların yazılmasına, bazı endişelerin doğmasına neden oluyor.

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı çerçevesinde bazı il veya ilçelerdeki açıklamalar, acaba Fatsa’da da tek adayla seçime gidilebilir mi, sorusunu gündeme getiriyor.

Bu sorunun hayata geçirilmesi halinde; MHP’nin aday göstermeyip Fatsa’yı Ak Parti’ye bırakması akla geliyor. İstanbul’da seçimi kaybetme olasılığı yüksek olan birkaç ilçeyi MHP’ye bırakma örneğinde olduğu gibi, Fatsa gibi, Karadeniz’in en büyük ilçelerinden birinde Ak Parti’nin aday göstermeyerek bu kentimizi MHP’ye bırakacağını düşünmüyoruz bile.

Gelelim diğer olasılığa; tepede yapılan anlaşmalar sonunda Fatsa’da MHP adayının seçimden çekilmesi, yani aday gösterilmemesi durumunda ne olacaktır?

Birçok kişi; ne olacak, kıyamet kopmaz ya, gibi bir düşünceyle olayı geçiştirmeye çalışabilir.

Ancak ben olayları yakından takip eden ve özellikle de MHP adayı Murat Kaçak’la yaptığım söyleşiler sonucunda vardığım kanaate göre olayın öyle basit bir şekilde kapatılacağını düşünmüyorum.

Daha hiçbir partinin aday açıklaması olmadan, Murat Kaçak aylar öncesinden çalışmalarını başlatmış, gerekli alt yapıyı oluşturmak için bütçesini belki de sonuna kadar zorlamış, gecesini gündüzüne katmadan kendini seçime vermiş ve kalan iki buçuk aylık dönemde de bu hızla hedefe doğru ilerleme kararlığını göstermiş bir aday.

Köy köy, mahalle mahalle dolaşırken, dost ve akrabalara, partililere projelerini anlatırken insanların kafalarında bir umut uyandırmıştır. Yaptığı masraftan hiç söz etmiyorum, çünkü o bir şekilde karşılanabilir ama verilen sözler nasıl yerine getirilecektir?

Murat Kaçak öyle sıradan bir aday değil. Kafası çalışan, eğitimi yeterli, yaşı da artık olgunluk döneminin gereklerini yerine getirebilecek kadar ilerlemiş. Yani bu görev için, benim yakından değerlendirdiğim kadarıyla biçilmiş kaftan. Zaten bunları dikkate alarak ben bir yazımda, Fatsa’da 3 dönemdir devam eden Ak Parti saltanatının artık sona erebileceği sinyalini almış olduğumu belirtmiştim.

Bu arada; bir kaynaktan kulağıma gelen ama doğrulu konusunda fazla iddialı olmadığım, geçmişte yaşanan bir olayı da dile getirmek isterim.

Bundan önceki seçimlerden birinde aday olan ve o seçimde de başkan seçilen bir hemşerimizin Murat Kaçak’a belediye meclis üyeliği teklifi yaptığı, Murat Kaçak’ın bu teklifi; “ben bir ülkücüyüm. Siyasette geleceğe dönük hayallerim var. Bu idealimi de gönülden bağlı olduğum MHP çatısı altında gerçekleştirmek istiyorum” şeklinde geri çevirdiğini biliyorum.

Yukarıda anlattığım olayın üzerinden 20 yıla yakın bir zaman geçmiştir. Bu süre içerisinde siyasette hiç boy göstermeyen Murat Kaçak herhalde artık zamanın geldiğini düşünmüş ve bu işe soyunmuş olmalı diye düşünüyorum.

Hiç acele etmeden, sabırla beklediği o gün gelmişken, onun hevesinin kursağında bırakılması onun gönül verdiği siyasetteki azmini nasıl etkiler düşünün bir kere.

Yukarıdaki yorumlarımız, kulislerden aldığımız duyumlar doğrultusunda, gerçekleşebilecek olasılıklara dayandırılarak yapılmıştır. Doğruluğu konusunda kesin bir şey söyleyemiyorum.

Ak Parti’nin Fatsa belediye başkanı açıklamasını merakla bekliyoruz.

Hadi hayırlısı…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.