Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

AKP Bu İşi Biliyor

AKP Bu İşi Biliyor
Ali ZEREN( alizeren-1@hotmail.com )
Emekli Öğretmen
02 Mart 2019 - 20:35

Bu başlığı görenler AKP şeklinde kısaltması olan bir parti yok diyeceklerdir. Ama var…

Nasıl CHP varsa, MHP varsa AKP de var…

CHP; Cumhuriyet Halk Partisi’ni oluşturan sözcüklerin baş harfleri, MHP; Milliyetçi Hareket Partisi’ni oluşturan sözcüklerin baş harfleridir. Bu partilerin adını uzun uzun söylemek yerine kelimelerin baş harfleri kullanılıp kısaltılarak söylemek alışkanlık olmuştur. Adalet ve Kalkınma Partisi de kısaca söylenmek istendiğinde AKP şeklinde söylenmelidir.

Sözcüğün güzel bir anlamı olması nedeniyle AK Parti şeklinde ifade yanlıştır. Cumhuriyet Halk Partisi için CH parti, Milliyetçi Hareket Partisi için MH parti denilemeyeceği gibi Adalet ve Kalkınma Partisi için de AK Parti denilmesi Türkçe’nin kurallarına tamamen aykırıdır. Birkaç kelimeden oluşan adların kısaltılması kelimelerin baş harfleri kullanılarak yapılır.

Ak; tek başına bir kelimedir. Bu partinin adında böyle bir kelime yoktur. Rastlantı sonucu iki kelimenin baş harfleri ile bu kelime ortaya çıkmıştır. Kelimenin anlamı da güzel olduğu için öyle söyleme yoluna gitmişlerdir.

Ancak İyi Parti denilmesinde bir sıkıntı yoktur. Çünkü partinin adı budur, kısaltma falan değil. Onu kısa söylemek istediğinizde de İP diyeceksiniz.

Yüksek lisans tezini dilbilim (linguistique) üzerine yapmış bir kişi söylüyor bunu, inanabilirsiniz.

Bu kadar dil dersinden sonra gelelim AKP neyi biliyor sorusuna…

Seçimlerde kimi aday göstereceğini çok iyi biliyor.

Kimin seçilme şansı yüksekse onu bulup getiriyor ve aday gösteriyor. Bu yolla da başarıyı yakalıyor.

Bunun en belirgin örneğini bu seçimde Fatsa’da görüyoruz.

15’ten fazla aday adayı başkanlık koltuğunun hayalini kurarken sürpriz bir aday göstererek seçimi kazanmanın yolunu araladılar.

İbrahim Ethem Kibar; çok kısa sürede, kendini tanıyanların gönlüne adını yazdırmış bir aday.

Genç, dinamik bir kişilik, umut vaat eden bir görünüş sergiliyor. Güler yüzlü ve sempatik yapısıyla, çok felaket bir yönetim sergileyerek, daha önce AKP’ye oy veren seçmeni; “elim kırılsaydı” dedirtecek kadar küstüren önceki yönetimin açığını kapatmak için yola çıkıyor. Bunu da başaracağa benziyor.

Şimdi anlaşıldı mı acaba “AKP bu işi biliyor” başlığının nedeni…

CHP’de bu işi hiç bilmiyor…

 

En hayırlı hayır kurumu KIZILAY

En eski ve en köklü bir yardım kurumu Kızılay. 150 yıldan fazla mazisi var. Her türlü felaketten sonra ilk yardıma koşan kuruluş.

Fatsa’da ne kadar zamandır hizmet veriyor bu kurumumuz…

Gelecek sayımızda Kızılay’ın Fatsa şubesinin açılışından bu yana yol haritasını çıkartmak istiyoruz. İlk başkan ve yönetim kurulu üyeleri, o günden bugüne üye sayısında artış veya azalmalar. Gerçekleştirdiği hedefler.

Hangi yönetim başarılı, hangisi başarısız. Gayrimenkulleri hakkıyla değerlendirilebildi mi…

İşte bu ve buna benzer konularda halkımızı bilgilendirmek amacıyla yapacağımı bir çalışma için yeni yönetimden, halkın bilgilendirilme hakkı çerçevesinde yardım isteyeceğiz.

Gelecek sayımızda, bu konudaki araştırmamızı bu sütunda bulacaksınız…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.