Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

İlle de Elektronik Denetleme Sistemi EDS

İlle de Elektronik Denetleme Sistemi EDS
Ali ZEREN( alizeren-1@hotmail.com )
Emekli Öğretmen
23 Ekim 2019 - 11:17

Fatsa’nın en önemli sorunlarından birisidir trafik kazaları.

İşin içinde insan canı vardır. Dolayısıyla da elden gelen çaba sarf edilmelidir.

Bu konuda geçtiğimiz yıllarda oldukça önemli bir adım atıldı ve Büyük Sanayi Sitesi ile Aybastı kavşağı arasındaki bölümde hız kısıtlamasına gidildi. Ayrıca bu uygulama da Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile kontrol altına alındı.

Bu uygulamanın hayata geçirildiği günlerde trafik kazalarında, özellikle de yayaya çarpma şeklinde ve çoğu da ölümle sonuçlanan kazalarda kayda değer bir azalma görüldü.

Ne var ki bazı sivri zekalıların veya kendi önceliğini insan canından bile önemli sayan bencillerin girişimleri ile bu uygulamaya son verildi.

Yeni kaymakamımız, göreve yeni aşlamış olmasına rağmen Fatsa’nın bu önemli sorununu fark etmiş ve çözümü konusunda çaba sarf edeceğini dile getirdi.

Yeni canlar almadan çözüme ulaşılmasını diliyorum.

Asıl köklü sorunun çevre yolunun yapılması olduğunu öne sürenlerin haklı olduklarını kabul edebiliriz. Ama bir çevre yolunun yapımına bugün başlasanız bitirilmesi için nereden baksanız 5-6 yıl gibi bir zamana gereksinim vardır.

Bu süre içinde de trafik terörüne kurban vermeye devam ederiz.

Uzun sözün kısası; çevre yolunu yapar mısınız, yapmaz mısınız, ne kadar zamanda bitirirsiniz orasını bilemem ama hız kısıtlaması uygulamasının hemen başlatılması ve elektronik olarak denetlenmesinin yapılmasını ivedilikle bekliyoruz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.