Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

GELECEĞİMİZ İÇİN GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ!

GELECEĞİMİZ İÇİN GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ!
06 Ocak 2020 - 14:14

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, “Geleceğimiz için geçmişimize sahip çıkıyoruz” diyerek kendi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Başkan Kibar, “Milletler varlığını, saygınlığını, devletinin sosyal ve iktisadi üstünlüğü kendi kültür sistemlerine bağlılıkları ile korur ve devam ettirirler.
Milletler onunla yaşar, onunla ölür. Bugüne kadar maddi ve manevi değer ölçülerinin toplamı olan kültürünü devam ettirememiş ve milli kültürünü kendisinden sonraki nesle miras bırakamamış milletlerin tarihte yabancı kültürlerin istilasına uğradıkları tarihi bir gerçektir.

Belediyemiz tarafından Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Rektörlüğü, Ordu Kültür Turizm İl Müdürlüğü, Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Orman İşletme Şefliği yetkililerinin katılımlarıyla;

Haznedaroğlu Konağı, Cıngırt Kayası ve Kalesi, Kaleönü Kalesi,Gaga Gölü, Sülükgölü Manastırı gibi İlçemizdeki Kültür ve Tabiat Varlıklarının Planlama toplantısını gerçekleştirerek, bizleri son derece heyecanlandıran ve yıllardır potansiyeli ortaya çıkarılamayan, tarihi ve kültürel geçmişimizin, saklı kalan detaylarını gün yüzüne çıkaracak çalışmaya başladık.

Geçmiş Kültürümüzü, tarihi ayrıcalıklarımızı yeni nesillere aktarmanın topluma yapılacak en iyi hizmetlerden biri olduğunu düşünüyorum” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.