Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA’DA KARİYER GÜNLERİNİN KONUĞU VALİ YAVUZ OLDU

FATSA’DA KARİYER GÜNLERİNİN KONUĞU VALİ YAVUZ OLDU
05 Şubat 2020 - 11:31

Vali Seddar Yavuz, Fatsa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen “Geçlerimizi Fikir Sahibi yapmalıyız” konulu “Kariyer Günleri” etkinliğinin konuğu oldu.

“Sizler Aziz Milletimizin Geleceği ve İstikbalisiniz”
“Sizlerle olmak ayrı bir mutluluk. Çünkü, sizleri aziz milletimizin geleceği olarak istikbali olarak görüyor, her defasında gençlik yıllarıma tekrar dönüyorum. Sizlerin bu sıralardaki heyecanınızı, hayallerinizi, ümitlerinizi, gözümde tekrar canlandırıyor, kimi zaman seviniyor mutlu oluyor, kimi zamanda keşke bizim zamanımızda da bazı şeyler olsaydı diye hayıflanıyorum”diyerek, sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz, 8 çocuklu çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini, eğitiminde, ilkokul öğretmeninin payının büyük olduğunu ve ortaokul yıllarında Kaymakamlık mesleğini seçmeye karar verdiğini söyledi.

“Mesleğinizi İyi Seçin”
Hayatından kesitleri öğrencilerle paylaşan Vali Yavuz, “Eğitim hayatında insanların çoğu zaman ders notları ile ölçülüyor. Ders notları sizi aldatmasın. Mesleğinizi iyi seçin. Ben, Ortaokulda Kaymakam olmaya karar vermiştim. Eğer Sizde bir cevher varsa kendinize inanıyorsanız, kendinize güveniyorsanız doğru bir yol da yürüdüğünüze eminseniz asla dönmeyin. Bugün tekrar meslek seçecek olsam tereddüt etmeden tekrar bu mesleği seçerim. Benim gibi tesadüfen bu mesleği seçmiş ama seçtiği meslek de mutlu olmuş Türkiye’de çok az insan var. Dikkat edin bakın o kadar çok şikayet ediyoruz ki, Oysa hayat mutlu olmak için var olunur ve meslekte mutlu olmak için seçilir” diye konuştu.

“Öncelikle Kendinizi İyi Tanıyın”
Gençlerden öncelikle kendilerini iyi tanımalarını isteyen Vali Yavuz, ”Dünyanın en zor işi İnsanın kendisini tanımasıdır. Kendinize odaklanın. Ben kimim? Yeteneklerim, özelliklerim, becerilerim nedir? sorusunu dikkatlice kendinize sorun. Bu soruların cevaplarını objektif olarak verebilmek çok kolay mı derseniz Çok kolay değildir. Bu konuda ailenizden, çok yakın arkadaşlarınızdan, dostlarınızdan güvendiğiniz İnsanlardan yardım alabilirsiniz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.