Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

OBB MECLİSİNDE SEÇİMLER YAPILDI

OBB MECLİSİNDE SEÇİMLER YAPILDI
25 Mayıs 2021 - 9:18

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in başkanlığında yapıldı.

SMA TEST ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Güler, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığının anne ve babanın taşıyıcı olması durumunda ortaya çıkan bir hastalık olduğuna dikkat çekerek bu hastalığın evlilik öncesi SMA Genetik Tarama Testi ile engellemenin mümkün olduğunu söyledi. Başkan Güler bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 800 TL’ye mal olan tarama test bedelinin belediye olarak karşılanması kararını görüşerek komisyona havale etti.

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Filistin’de yaşanan olayları şiddetle kınadıklarını ifade eden Başkan Güler, “Filistin’de insanların sinir uçlarını test eden olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Bütün mazlum ülkelerde, devletlerde olduğu gibi bu olay bizi derinden etkiledi ve üzdü. Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi olarak hepimiz bu noktadaki hassasiyetimizi vicdanımızla, gönlümüzle duyuyoruz ve bu olayı şiddetle kınıyoruz” dedi.

“19 İLÇEDE İNTERNET İLE İLGİLİ İYİ BİR ÇALIŞMA YAPABİLİRİZ”

İnternete ulaşım noktasında 19 ilçede çalışma başlatılması gerektiğini söyleyen Başkan Güler, “772 mahallemiz var. Hepsine internet ulaşmaya bilir. Firmaların fiber gibi olmasa da internet gibi görev gören ürünleri var. Bu noktada 19 ilçemizde iyi bir çalışma yapabiliriz.  Öğrencilerimiz, bizler, sizler haberleşmeye önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

“SMA HASTALIĞI GENETİK TESTİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

SMA hastalığı genetik testi için çalışma başlattıklarına dikkat çeken Başkan Güler, “Büyükşehir Belediyesi olarak SMA hastalığı konusunda hassasiyet göstermek istiyoruz. Yılda aşağı yukarı 4 bin vatandaşımız evleniyor. SMA hastalığı da anne ve babanın taşıyıcı olması durumunda ortaya çıkan bir hastalık. Bunun için önceden teşhis olunması için genetik test yapılması gerekiyor. Böylelikle de baştan bu hastalığa potansiyel olan çiftleri yakalama imkânımız oluyor. Bu testle ileride geriye dönüşü zor sorunları önleme imkânımız var. Bu noktada Büyükşehir olarak genetik test yapılması için çalışma başlatıyoruz. Belki maliyetleri direk üzerimize alırız belki de Sağlık Bakanlığına teklifte bulunabiliriz” dedi.

“19 İLÇEDE KAÇAK SU KULLANIMINA FIRSAT VERMEYELİM”

19 ilçede kaçak su kullanımı konusunda vatandaşlara fırsat tanınmaması gerektiğini ifade eden Başkan Güler, “Yaza doğru havalar da ısınınca su ihtiyacımız daha çok artabilir. Abone olanlar olmayanlara göre daha rahat su kullanabiliyorlar. Su, bu kadar rahat harcanabilecek bir kaynak değil. Bu konu üzerinde durmamız lazım. Maalesef her ilçede kaçak su kullanan var. İlçelerimiz de bu tip olaylara fırsat tanımayalım. Bu noktada sizlerin hassasiyetli olmanızı rica ediyorum” diye konuştu.

“DENİZ İLE BİRAZ DAHA HAŞIR NEŞİR OLALIM”

Denizi kullanma konusunda herkesin daha hassasiyetli olmasını isteyen Başkan Güler, “3 bin kilometre kare denizimiz var. Denizimiz teknelerle daha fazla dolsun. Yaptığımız hesaba göre 800 kadar teknemiz var. Bunları Gülyalı’dan Ünye’ye kadar asli vazifesi olan denize dönmesi gerekiyor. Bununla ilgili bir etüt yapıyoruz. Teknelerin boyanması, elden geçmesi ya da yakıt desteği şeklinde. Vatandaşlarımız denizin nimetlerinden faydalansınlar. Deniz ile biraz daha haşır neşir olalım. Bilhassa sahildeki ilçelerimizden bu konuda hassasiyetli olmasını diliyorum” dedi.

MECLİS BAŞKANVEKİLİ VE KOMİSYON SEÇİMLERİ

Öte yandan Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda komisyon seçimleri yapıldı. Bu kapsamda

Meclis Başkan Vekilleri

Celal Tezcan

Adem Atik

Encümen Üyeleri

Aşkın Baş

Celal Tezcan

Abdullah Coci

Adem Atik

Necmi Demir

Divan Katipleri

Olgun Özcan

Emre Bafra

İmar ve Bayındırlık Komisyonu

Aşkın Baş

Abdullah Coci

Muhammet Sünlü

  1. Atakan Kılıç

Ethem Rasim

Plan ve Bütçe Komisyonu

Hüseyin İnanır

Muharrem Okyay Sarıhan

Fatih Abacı

Macit Coşgun

Yaşar Tahmisoğlu

Çevre ve Sağlık Komisyonu

İsa Karayiğit

Olgun Ocak

Kerim Er

Resul Ataş

Ahmet Şahin

Hukuk Komisyonu

Yeliz Ürer Araz

Selahattin Çekici

Hürbay Duran

Muammer Özer

Ulaşım Komisyonu

Ruhi Özbay

Ayhan Usta

Alper Bektaş

Musa Sarıdiken

Nurettin Aydoğdu

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu

Hüseyin Karakoç

Namık Paç

Hüseyin Cem Eyüpoğlu

Nevzat Ege

Kemal Kahraman

Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu

Serpil Koçan

Yeliz Ürer Araz

Cengiz Koçyiğit

Turgut Sivrikaya

Nihat Çatık oldu.

56 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

İhtisas komisyonundan gelen raporlar ve dairelerden gelen tekliflerle toplam 56 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında 28 gündem maddesi meclis tarafından kabul edilirken, 28 maddesi ise komisyona havale edildi. Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci birleşimini 31 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’te Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.