Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Valimiz Sayın Tuncay SONEL’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Valimiz Sayın Tuncay SONEL’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
18 Mayıs 2023 - 14:42
Yurdumuzun dört bir yandan işgal altına alındığı ve vatanın işgalci güçler tarafından taksim edildiği bir dönemde; 1919 yılında Samsun’dan başlatılan bağımsızlık mücadelesi Türk tarihinde bir dönüm noktasıdır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı bu kurtuluş ateşi ile milletimizin var olma mücadelesi başlatılmış ve bağımsızlığa giden yolda adeta Türk milletinin kaderi çizilmiştir.
Zaferlerle dolu şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919 tarihi, kurtuluş meşalesinin Samsun’dan ateşlenerek, Anadolu’nun her köşesine yayıldığı ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan sürecin de başladığı tarihtir.
Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağına inanan ve ülkenin içinde bulunduğu durumun bir yazgı olmadığını düşünen Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini, geleceğimizin teminatı gençlere emanet etmiştir. Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir.
Gençlik, bir milletin geleceğidir. Ancak gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler.
Sevgili gençler!
Cumhuriyetimiz siz gençlere emanettir. Bu emaneti korumak, daha da yüceltmek, çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için çok çalışmalısınız.
Sizlerin, ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, özgüvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olduğunuzda özveriyle çalışmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara taşımaya hazır olmalısınız. Bu aziz Vatanın atalarımızdan bizlere emanet olduğunun bilinciyle tarihimize ve değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşıyacağınıza inanıyorum. Bu konuda sizlere güvenimiz tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve aziz milletimizin bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sevgili gençlerimizin ve tüm halkımızın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı kutluyorum.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.