Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

CUMHURİYETİN 100.YILINDA ÇARESİZ ÖĞRETMENLER

CUMHURİYETİN 100.YILINDA ÇARESİZ ÖĞRETMENLER
01 Kasım 2023 - 16:31
Gazetemiz yazarı Haluk Ekiz’in yazısı
Adresini belirtmemizin doğru olmayacağı düşüncesiyle bir ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ’nde bizi dehşete düşüren görüntüleri yazacağız sizlere.
Malumunuz, Devletimiz; Ortaokul mezunları, Liseden terk veya okuyan 14 ve 18 yaş arası öğrencilere çeşitli mesleklerle ilgili eğitim vermektedir.
Üstelik bu öğrencilere 2.552 TL aylık maaş veriliyor. 184 adet meslek çeşidine eğitimlerin programlandığı bu kurslarda, işletmelerde ara eleman sıkıntısı açığının kapatılması hedefleniyor.
Ama gelin görün ki, bu öğrencilerin teneffüs saatlerine denk gelenler çok iyi bilir.
14 yaşındaki öğrencilerin, öğretmenlerin gözleri önünde fosur fosur sigara içenleri, Kız çocukları da dahil olmak üzere birbirlerine ana avrat küfür edenleri görünce yüreğimiz sızladı.
Bir öğrenciye yaklaştık, elini omuzuna koyup, biraz konuşturmak istedik. 14 yaşındaki çocuk elindeki sigarasını ciğerlerine çekti ve öksüre öksüre cevap verirken, öğretmeni karşıda bize bakıyordu.
Sorduk,
Hocam bu ne hal ??
İsmini açıklamamız kaydıyla bir öğretmen,
– – Beyefendi, bizler artık hiç birşey yapamıyoruz. Bizim de yüreğimiz sızlıyor ama yapılacak bir şey yok. Bir öğrenciye bir şey desek, ertesi gün ailesi okula geliyor, ya da o öğrenci, arkadaşlarını toplayarak bizi dövmek istiyor.
Peki hocam 14 yaşındaki bir öğrenciye sigarayı kim satıyor? dediğimizde sanki bilgisi varmış edasıyla başını öne eğip “biz birşey söyleyemeyiz” diyor.
O esnada teneffüs biti ve Öğretmen
– – Çocuklar haydin derse ! diye çağırınca, .
Sigarasının ziyan olmasını istemeyen öğrencilerden bazıları son kez şöyle okkalı bir nefes çekip, utanmada,sıkılmadan uzak bir edayla GELİYORUZ HOCAM!! demelerine gülsek mi, ağlasak mı bilemedik.
Peki, bu görüntüler, bizi nereye götürüyor.
Atatürkün çağdaş ve muasır medeniyet ülküsü için görevlendirdiği GENÇLİK bunlar mı? Bu gördüklerimiz mi? Birbirlerinin anasına sövmeye, kız erkek demeden birbirine hakaret etmeye alışık, Kendilerine, öğretmenlerine,ve daha da vahimi, Devletin kazandırmaya çalıştığı mesleklere saygısı olmayan ve böyle alışan bu gençlikte mi?
Gerisi, Yetkililerin, Eğitim camiasının, Kamuoyunun ve siz okuyucularımızın yorum ve takdirlerinde.
Herkese Selam,
Herkese Saygı.
😪
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.