Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

HUKUK VE ADALET ADINA CİDDEN ENDİŞELİYİZ

HUKUK VE ADALET ADINA CİDDEN ENDİŞELİYİZ
Muharrem Dürümlü( muharremdurumlu@gmail.com.tr )
18 Aralık 2023 - 11:26

 

 

Ülkem adına endişelendiğim konu; iktidarın olaylara /gerçeklere olan  hamasi yaklaşımı ve Rıza Sarraf Davası’nın ülke için sonuçları..

Çünkü rüşvetçi ve dolandırıcı bu genç adam yüzünden koca ülke ve dolaysıyla masum vatandaşlar zarar göre görecek diye kaygılıyız.

Koca ülke bir Rıza Sarraf davası için itibarını bir İranlı dolandırıcının iki dudağı arasına terk edilemez.

Bir çok duyarlı yurttaş gibi;

Ülkeye zarar vereceği ve Türkiye’ye karşı ekonomik bir silah gibi  kullanılmasından dolayı MİLLİ bir bakış açısı ile devletimi  ve milletimi  korumak derdi bir yanda, böylesi  önemli bir konuyu da ellerine yüzlerine bulaştırıp ülkeyi bu çıkmaza sürükleyenlere kızgınız.

Bunca kokusu çıkmışken, tüm REZA letler ortaya dökülmüşken, sadece partizanca bu kimsenin arkasında durdular. Oysa  o gün muhalefeti ve sağduyulu insanları dinleseler ve adil bir yargılama  ve soruşturma olsaydı.( İran bunu yaptı) Şimdi  bu endişelere kapılmayacaktık. Ortada ülke olarak bizi ilgilendiren bir pislik ve rezalet varsa bunu yine temizleyecek yine biziz. Pisliği başkasına temizletmenin bedeli vardır. Kaldı ki; adil, demokratik bir hukuk devleti kendine ait davaları  başka ülkelere bırakmamalıdır. Bu durum ülkenin itibarını sorgulatır.

Her şeyin başı sonu hukuk ve adalet… her konuda olduğu gibi muhalefetten gelen her konuyu itiraz edip, Allah bir bile desek karşı çıkan kindar, öfkeli ve önyargılı yaklaşım olmasaydı şimdi iktidar ve hükümetin de eli güçlü olacaktı.

Suriye, Irak, Ergenekon, Balyoz, Fetö ve Rıza sarraf ve bakanların yolsuzlukları için iktidar biraz eleştirilere kulak verseydi. Son yıllarda yaşanan krizlerin çoğunu yaşamayacaktı.

Ama hep aynı anlayış ve öfke ile;

Ben Bilirim

Siz Kimsiniz

Bu CeHaPe

Sizden mi öğreneceğiz

Kibiri, ön yargısı  ve yaklaşımı ile aslında hata üstüne hata  yapan yine AKP oldu.

Muhalefeti bırakın, kendi içinde ki sağduyulu insanları bile dinlemediler.

Devamlı En iyisini reis bilir, o ne derse doğrudur, o ne yaparsa doğru yapar, senden güzeli yok, senden daha fazla bileni yok, anlayışı ülkeyi bu hale getirdi.

Böylesi keskin dışlama, devamlı öfke ile kibirin harmanlandığı iklimde de kutuplaşma ve nefret tohumları ekildi.

Sonuç rüzgar eken fırtına biçer.

Kimse ama kimsenin yardımını, aklını ve katkısını istemeden kifayetsiz muhterisler, öngörüsüz danışmanlar ve siyasiler ile hem kendi başlarını yıktılar hem de ülkeyi ve milleti zora soktular.

Oysa dış politika bir birlik meselesidir. Dış politikada parti olmaz. Ama dış politikayı devamlı iç politika mezesi yaparak, ülkenin itibarını, dostlarını yok ettiler.

Şimdi tekrar düşünme ve yeni siyaset geliştirme zamanı.

Bu süreçte ülkenin yarısını  temsil eden muhalefete hakaret ederek, nefret kusarak, öfke saçarak içine düştüğümüz Suriye bataklığından Rıza sarraf rezaletinden , Fetö kumpaslarından ekonomik krizden çıkma şansımız çok yüksek değil.

Bu kısır siyaset ve çatışmalar, içe dönük hesaplaşmalar bu ülke için ekonomik çöküntü, enerji ve zaman kaybından başka kazanım sağlanamaz. Kalın Sağlıcakla!

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.