Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

DUANIN GÜCÜ CEMAATİN İMANI…

DUANIN GÜCÜ CEMAATİN İMANI…
Muharrem Dürümlü( muharremdurumlu@gmail.com.tr )
04 Mart 2024 - 11:19

 

 

Ben bu öyküyü çok severim, mutlaka bilenleriniz vardır ama bilmeyenler için bu günlerde ( sadece kendi gibi düşünenleri imanlı ; karşı fikirde  olan kim varsa imansız diye yaftalayanlar için tekrar hatırlatmakta fayda var.

Küçük kasabanın birinde; bir caminin tam karşısında  arazisi olan adam, arazisi üzerine  bir gazino inşa etmeye başlamış.

Cami imamı ve cemaat buna şiddetle itiraz etmişler. Ancak mal sahibinin, kendi arazisi üzerine nasıl bir iş yeri açacağını da yasal  olarak karşı çıkamamışlardır.

İmam ve Caminin tüm cemaatinin tek yapabildiği şey, imamın öncülüğünde, söz konusu girişim  için her gün beddua etmekten ve sahibine lanet yağdıran dualar etmek olmuş.

İnşaat epeyce ilerlemiş ve açılışına birkaç gün kala, her nasılsa, fırtınalı bir gecede yıldırım düşmesi sonucu bina yıkılmış ….. Sabahleyin binaya bakanlar hayretler içindeymiş, gazino yerle bir olmuş…

Caminin cemaati bu olaydan duydukları büyük memnuniyeti saklamaya gerek görmemişlerdir. Oh olsun” demişler… Yarabbi şükür!

Hasılı, yapılan duaların kabul olduğuna çok mutlu olmuşlar.

Ancak gazino sahibi adam, cami imamının ve cemaatin duaları ve lanetleri nedeniyle bu hasardan sorumlu oldukları iddiası ile imam ve cemaatine karşı tazminat davası açmış.

Cami imamı ve cemaat, savcılığa verdikleri savunmalarında bu konuda  herhangi bir şekilde sorumlu tutulmalarına itiraz etmişler. Sayfalarca savunma yapıp, hatta bir de avukat tutup, bu olayın kendi dualarından dolayı meydana gelmiş olabileceği iddiasını da kabul  etmemişlerdir.

Mahkeme günü geldiğinde , hakim dosyayı dikkatle incelemiş ve taraflara dönüp sormuş;

Bu konuda nasıl bir hüküm verebileceğimi bilmiyorum2 demiş ve şöyle devam etmiş

Ancak dosyadaki tutanaklara bakarsak ortadaki tuhaf durum aynen şudur;

Duanın gücüne inanan bir gazino sahibi…

Duanın gücüne inanmayan bir imam ve cemaati

Kalın Sağlıcakla!

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.