Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Az ve Öz Sözümüz SÖZ

Az ve Öz Sözümüz SÖZ
Ali ZEREN( alizeren-1@hotmail.com )
Emekli Öğretmen
05 Mayıs 2018 - 18:19

Az ve Öz Sözümüz SÖZ / Her Şey Fatsa İçin
Bir yayın organı başlıca iki amaçla çıkartılır.
Birincisi ticaridir. Yani amaç para kazanmaktır.
Bunun yanında toplum yararını, insanlığa hizmet etmek amacını güden yayın organları da vardır şüphesiz.
Birinci amacı gerçekleştirmek için belli bir yatırım yapılırken, elbette para kazanmak da beklenir.
Ancak ikinci yolu seçenler, benimsedikleri bir düşünceyi anlatmak, ülkesi veya insanlık yararına olduğu bir amacı gerçekleştirmek ve toplumu herhangi bir konuda aydınlatmak için yola çıkarlar. Ticari hiçbir düşünce yoktur kafalarında.
Amaç hizmettir. Bu amacı gerçekleştirirken kişisel çıkar, kesinlikle ön planda olmayacaktır.
Hizmet alanı çok değişik olabilir.
Biz ikinci grupta yola çıkıyoruz ve amacımız Fatsa’ya hizmet olacak. DolaQyısıyla Fatsa’nın çıkarı kesinlikle bizim çıkarımızın önünde yer alacaktır.

Bu Görevi Nasıl Yürüteceğiz?
İlçemizi her yönüyle gözlem altına alacağız. Noksanlıkları, aksaklıkları, yapılmayanları, yanlış yapılanları sergileyeceğiz.
Ancak bu, kalıplaşmış bir muhalefet yapma şeklinde olmayacak.
İlgililere ve yetkililere, belki de bilmedikleri bu noksanlıkları anlatacak, ama bunu yaparken, yapılması gerekeni de öneri olarak sunacağız.
Kamuoyu oluşturmaya katkısı olacak bu yayın organımız aracılığıyla da, yukarıda değindiğimiz gibi, Fatsa’nın çıkarını kendi çıkarının hep önünde tutan kişilerden oluşan bir dernek bile oluşturulabilir.
Bu dernekte görev almak isteyenlerin, belirlediğimiz ilkeye uymayı üstlenen kişilerden olmasına özen gösterilebilir.
Doğrudan gönüllülük ilkesine dayanan böyle bir dernek girişiminde bulunacak kurucu üyeler, gerçekten inandıkları bu amaca birlikte hizmet edecek yol arkadaşlarını, ticari, siyasi veya itibari hiçbir kazanç amacı gütmeyen kişiler arasından seçerek, derneğin yapısını ve hizmet alanını genişletebilirler.
Kentimizin ve hemşerilerimizin refah ve huzuruna katkıda bulunacak eleştiri niteliğinde belirlediğimiz aksaklıkları göz önüne sermek için öncelikle kentimizin sokaklarını karış karış gezeceğiz.
Hiç şüphesiz başta trafik ve park sorunu olmak üzere, kent içindeki olumsuzlukları görsel olarak ve sözle yetkililere uyarı veya hatırlatma şeklinde dile getireceğiz.

Kentimizden Sokak Manzaraları
Bu ilk sayımızda, dar alanda yaptığımız bir araştırmanın görüntülerinden bazılarını gazetemizin iç sayfalarında bulacaksınız.
Bu sayımızda sokak levhalarının noksanlığı veya yanlışlığı ile ilgili gözlemlerimizi anlatmaya çalıştık.
Ayrıca yanlışı gösterirken doğrusunun ne olduğunu da yazdık. İlgili ve yetkililerimizin, düzeltilmesi hiç de zor olmayan bu yanlışa çözüm getireceklerini umuyoruz. Bunu da izlemeye devam edeceğiz.
Gazetemizin irtibat adresine ulaştıracağınız bu türden aksaklıkları, hiç üşenmeden gidip yerinde inceleyerek, sonraki sayılarımızda gündeme getireceğiz.
Okuyucularımızı ve tüm halkamızı bu hizmete katkıda bulunmaya davet ediyoruz.
Sözümüz SÖZ…
Fazla söze de gerek yok…
Her şey Fatsa için…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.