Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Sessiz Bir Çığlık Büyüyor!

Sessiz Bir Çığlık Büyüyor!
ALİHAN AKYAZI( alihanfatsa@hotmail.com )
20 Kasım 2020 - 18:15

Ünye Üç Pınar Köyünde büyüyen bir isyan ateşi var. Orada sessiz bir çığlık büyüyor.

Ünye Üç Pınar köyü sakinleri ve Ünye halkının birleşerek başlattığı “Sessiz Oturma Eylemi” ve Fatsa’da “Çıplak Ayakla Kitap Okuma Eylemi “halkın sessiz bir çığlığıdır. Devletimizin görmesi gereken bir çığlıktır!

Ne yazık ki bu çığlık görülmüyor ve tam tersine askeri barikatlar ile biber gazları ile halkı yıldırmak istiyorlar. Sormak lazım aslında; Bölgemiz Ordu üzerinde oynanan bu oyunlar neyin nesi? Ordu bölgesinde 69 bin hektarlık alan maden işlerine ayrıldı ve bu alan Ordunun tüm ormanlarının 3/1 kısmına tekabül ediyormuş. Biz Türkiye olarak dünya fındık ihtiyacının %65-70’ini karşılıyor, sadece Ordu olarak ise Türkiye’nin %25 ini dünyanın ise %35 ini karşılıyoruz. Bunun açıklamasını Ordu BB. Başkanı Sayın Hilmi Güler gurur ile açıklamıştı. Diyorum ya sormak lazım bu gurur, bitmeli mi yoksa Ünye-Fatsa halkı ile omuz omuza verip direnilmeli mi? Siyanürlü altın madenlerinin ülkemize Katkısından daha çok fındığımızın katkısı olduğunu bile bile, halkımızın da istemediğini bile bile neden bu işler yapılıyor? Bu madenlerden kimlere rant sağlıyor? Kimler ne kazanıyor? Neden halk ile asker karşı karşıya getiriliyor… Ben Fatsa aşığı memleket sevdalısı sıradan bir kardeşiniz olarak söylüyorum “Ben Alihan AKYAZI siyanürlü altın madenlerine karşıyım ve istemiyorum!” Ben Ünye Üçpınar halkının başlattığı “Sessiz Oturma Eyleminin” ve Fatsa’da Onur Güngör’ün başlattığı Çıplak Ayakla Kitap Okuma Eyleminin tam gönül destekçisiyim. Aynı zamanda fındık geliri ile yaşayan bir çiftçi çocuğu olarak şunu da söylüyorum “bizim altınımız her Ağustos ve Eylül ayında dallarda sallanıyor. Bizim altınımız fındıktır. “SİYANÜRLÜ ALTIN MADENLERİ DOĞAYA YAPILAN BİR KÖTÜLÜKTÜR CENNET İÇİNDE CEHENNEMDİR!!” Ne Ünye ne Fatsa bu cehennemi hak etmiyor cennet içinde cehennem yaşamak istemiyoruz! YAŞASIN DOĞA SEVDALISI VİCDANLI İNSANLARIN DİRENİŞİ…!

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.