Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Kalbine Dokun

Kalbine Dokun
Hilal SERİN( hilalserin20@gmail.com )
02 Haziran 2018 - 15:15

İnanıyorum ki hepimiz bir amaç için geldik dünyaya ve hepimiz birbirimize iyi geliyoruz aslında…
Kimimiz yeryüzünde öyle güzel görevler edinmiş ki adeta diğer insanlara ışık olmuşlar. Kimi de kalbimize dokunmak için gelmiş. Onun yerini hatırlatmış öfkeden unuttuğumuzda. Hatta bazen almış avuçlarının içine kanat çırpa çırpa uçmasını sağlamış gökyüzünde. Güldürmüş yüzümüzü. Kimi bazen sarıp sarmalamış bizi… Öyle bi ısıtmış ki içimizi sıcaklığın sadece dışarıda olmadığını aslında önce içimizin ısındığını öğrenmişiz. Bazen pamuklara sarmışlar bizi. Alıp en hassas yere koymuşlar. İşte bu güzellikler öyle gizli kapaklı yerlerde değil. Çevremizde pervane olmuşlar görmeyi bilirsek eğer. Çünkü görmek sadece bildiğimiz bir görevden ibaret değil. O yüzden görebilirsek diyorum size. Mesela yarın evden çıktığınızda açtığınız kapının ardındaki ışığı fark ederseniz veya bastığınız toprağın kokusunu hisseder, bir yağmur damlasına dokunabilirseniz etrafımızda hayatı güzelleştirmek için aslında var olan her şeyi görmüş olursunuz. İşte o zaman hayatımızın mahvolduğunu düşündüğümüz anlarda aslında onların birer hiç olduğunun farkına varırsınız. Bu tıpkı olumsuz her şeyi dillendirmekten kurtulmak gibi bir şey. Mesela ne zaman ki havanın bozuk olmasından, trafikten, iş yoğunluğundan dert yanmayı bırakırsak işte o zaman güneşli havanın kıymetini, çalışmanın değerini anlamış oluruz. Bahsettiğim şey sadece görebilmek… Deneyimlediğim ne varsa yolun sonu her zaman buna çıktı. Mutluluğun sadece kalpte olduğunu derinden hissetmemiz gereken bu hayatta ne zamanki bazı şeylerin görünüşüne değil derinine inmeyi başarabilirsek işte o zaman hem içimiz hem yolumuz ışıklarla donandığını görmüş oluruz.
Ve son sözlerim siz kadınlara.
En başta siz, her şeyin başında siz…
Kalbinizin kararmasına asla müsaade etmeyin. Bazen çıkmaz sokaklara girebilirsiniz evet. Müsaade edin kendinize. O sokaklara girin. O karanlıkları da görün. Sonra kalbinizi fark edin ve kendiniz için hemen oradan uzaklaşmanın bir çaresini arayın. Kimse sizin yolunuzu kesmesin. Kimse sizin yapabileceklerinizi engelleyemesin. Görmeyi bilmeyen, farkında olamayan duyguları körelmiş kalpler sadece bulundukları çukurda debelenirler. Siz başınızda çiçekli taçlarla dolaşmaya devam edin.
Sevgiler

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.