Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

CEMAL KOÇ SAĞ OLSAYDI

CEMAL KOÇ SAĞ OLSAYDI
Ali ZEREN( alizeren-1@hotmail.com )
Emekli Öğretmen
30 Temmuz 2018 - 9:35

Cemal Koç; 1970’li yılların başında, 44 yaşında hayata veda etmiş Fatsalı bir iş adamıdır.

Kısa süren yaşamında ticarette büyük bir başarı yakalamış ve Fatsa’da bir numaraya adını yazdırmıştır. Yaşı 50’nin üstünde olanlar; 50’li ve 60’lı yıllarda, Türkiye ve dünya fındık piyasasında, Fatsa’nın adından söz edilmesinde önemli rolü olan bu iş adamımızı, ölümünün ardından geçen 50 yıla yakın bir zamana rağmen, rahmetle yad etmektedir. Cemal Koç’un Fatsa’da yaptırdığı çeşitli taşınmazlar arasında biri çok önemlidir. Yapıldığı yıllarda Fatsa’nın en işlek noktası olan Cumhuriyet Meydanı’nda yapılmış olan fındık fabrikası bugün de halen önemini korumaktadır. Fatsa Belediyesinin Cumhuriyet Meydanı için hazırladığı proje gereği, bu meydan ile Samsun-Ordu karayolu arasında yer alan yapılar ile Cemal Koç’un fındık fabrikasının da yıkılması kararı alındı. Bu kapsamda yer alan diğer binaların yıkımı tamamlandığı halde Koç’un binasının yıkılmamış olması, meydandaki çalışmaları olumsuz yönde etkilemektedir. Meydandaki yapı çalışmalarının uzaması şüphesiz, iş yerleri bu alana bakan esnafı da olumsuz etkilemektedir. İş yerlerine girebilmek için ayrılan bölüm yetersiz ve yağışlı havalarda da çamur deryasına dönüştüğü için çevredeki esnaf sıkıntı çekmektedir. Hepsinin de isteği bu inşaatın bir an önce tamamlanmasıdır.

Meydan civarında bulunan iş yeri sahiplerinin ticari yaşamını etkilemesinin yanında, bu çalışmanın bitiminde Fatsa’nın daha güzel bir görünüme kavuşacağı göz ardı edilmemelidir. Meydandaki çalışmalar her ne kadar sürüyor olsa da, Cemal Koç’a, daha doğrusu onun mirasçılarına ait olan binanın yıkılamaması, çalışmaların çok ağır ilerlemesine neden olmaktadır. Mülk sahipleri ile idare arasında nasıl bir sorun vardır, bunu tam olarak bilemiyoruz, ama maddi bir anlaşmazlığın olduğunu düşünüyor veya duyuyoruz. Rahmetli Cemal Koç sağ olsaydı; Fatsa’nın güzelleşmesine katkıda bulunacak böyle bir çalışmanın tamamlanması için her türlü özveriyi gösterirdi, bundan kimsenin şüphesi yoktur. Bırakın idare tarafından uygun görülen paranın az veya çok olmasını, hiçbir karşılık beklemeden bağışta bile bulunabilirdi. Şimdi gelelim onun mirasçılarına; Fatsa’yla bağları pek kalmadığından olsa gerek, buradaki hizmetin aksaması veya yolunda gitmesi onlar için fazla bir şey ifade etmemektedir.

Şimdi buradan, Rahmetli Cemal Koç’un, miras yoluyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki fındık fabrikasına hissedar olan varislerine seslenmek isterim: Babanızın mezarında rahat uyumasını istiyorsanız, Belediye ile aranızdaki, biraz da inatlaşmaya yüz tutmuş anlaşmazlığı bırakarak, bir uzlaşma sağlayıp, bu çalışmanın tamamlanmasına yardımcı olun, babanız da Fatsa halkı tarafından rahmetle anılmaya devam etsin. Yukarıdaki yorumlar yalnızca benim görüşlerimi içermemekte, halk arasında gezerken, konu açıldığında ortaya çıkan ortak düşüncelerdir. Dolayısıyla ben istiyorum diye değil, Fatsa halkının çoğunun isteği doğrultusunda, böyle bir karar almanız hayırlı olacaktır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.