Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Fatsa’nın Adayını Fatsalı Belirlemeli

Fatsa’nın Adayını Fatsalı Belirlemeli
Ali ZEREN( alizeren-1@hotmail.com )
Emekli Öğretmen
13 Ekim 2018 - 12:55

Yerel seçime 6 aydan daha az bir süre kalmasına rağmen partiler henüz adaylarını açıklamadılar.
Resmen açıklamayı bir yana bırakalım bir parti dışında adaylığını perde arkasından ilan eden de yok.
İlçemizin genç yaşta başarıya yakalamış bir işadamı olan Murat Kaçak, Milliyetçi Hareket Partisi’nden adaylığı kesinmiş gibi çalışmalarına şimdiden başladı.
Diğer partilerde ise böyle bir çalışma olmadığı gibi adaylığına kesin gözüyle bakılan bir gelişme de yok.
MHP’de adayın belirlendiğini kabul ederek diğer partilere de bir göz atalım.
Adalet ve Kalkınma Partisi için, adayın kim olduğu çok önemli değil. Siyaset arenasında zaman zaman ortaya çıkan, “ceketimi koysam seçilir” anlayışı bu partide halen geçerli. Yani göstereceği adayın seçileceğinden kimsenin kuşkusu yok gibi. Dolayısıyla bu partiden aday olmak için sıraya girenler çok.
Aday belirlemede en büyük sorun CHP’de…
Bu yalnızca bu seçimde değil, bundan önceki seçimlerde de CHP bu sorunu hep yaşadı.
Belki bu partimizin ilçe örgütüne ışık tutar düşüncesiyle, aday belirlenirken dikkat edilmesi gereken noktaları bir hatırlatmak isterim.
Aslında dikkat edilecek tek bir nokta var: Seçilme şansı yüksek olan adayı göstermek…
İşte bu noktada CHP bundan önceki seçimlerde hep hata yapmıştır. Bir makama gelip, ülkesine veya insanlığa hizmet edebilmek için önce o makama oturmak gerekir.
Öyleyse belediye başkanı olup kentine hizmet edebilmek için önce belediye başkanı seçilmek gerekiyor.
Buradan şu sonucu çıkartabiliriz: Niteliği ne olursa olsun, adayda aranan önce seçilme şansıdır.
Bunu belirlemek için de halkın sesine kulak vermek gerekir.
Öyle, genel merkezden böyle istediler veya ilçe yönetim kurulu böyle uygun gördü şeklindeki aday belirlemeleri doğru olmayabilir.
Bundan önceki iki yerel seçinde CHP bu hatayı yapmıştır. Birinde; “partimizin çeşitli kademelerinde yıllardır hizmet veren bir arkadaşımız” düşüncesiyle, diğer seçimde de; “okul yıllarındaki başarısı ve özel sektördeki gösterdiği performansı dikkate alarak seçime kısa bir süre kalFatsa’da, tarihinde görmediği bir başarısızlığı yaşadı.
Kulislerden aldığımız bilgilere göre; CHP önümüzdeki yerel seçimdeki adayını üyelerin belirlemesi için kolları sıvamış görünüyor. Ancak böyle bu yönteme genel merkezin nasıl bir tepki vereceği bilinmemektedir.
Bu partimizin ilçe yönetimi topluca görevden alınmayı bile göze alarak, böyle demokratik bir eylemi gerçekleştirmesini umut ediyorum. Belki de tüm ülkede bir örnek olarak gösterilebilir diye de düşünüyorum.
Uzun sözün kısası; “Fatsa’nın adayını Fatsalı belirlemeli” diyerek sonlandırıyorum.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.