Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

SİYASETİN NABZI

SİYASETİN NABZI
Ali ZEREN( alizeren-1@hotmail.com )
Emekli Öğretmen
16 Kasım 2018 - 16:31

Yerel seçime sayılı günler kala siyasetin nabzını tutmaya devam ediyoruz.

Geçen yazımda, Fatsa’da adaylığına kesin gözüyle bakılan MHP ilçe başkanı Murat Kaçak’la yaptığım görüşme sonrası izlenimlerimi aktarmıştım.

Bu kez de İyi Parti Fatsa İlçe Başkanı Eda Doruk Çivici’yi ziyaret ettik.

İyi Parti’de işler iyi gidiyor gibi görünüyor. 24 Haziran seçimlerinden sonra bazı kesimlerin çok şans tanımadığı bu partide başkan geleceğe çok umutlu bakıyor. Aday belirleme konusunda da pek aceleci davranma taraflısı değil. Aday belirlerken üzerinde duracakları ölçütleri açıklarken yaptığı bir vurgulama oldukça çarpıcıydı.

Sayın başkan; “halkla bütünleşmiş, özellikle daha önceki yönetimlerin açığını kapatma yanlısı olmayacak, tersine önceden yapılmış yanlışlar varsa, bunları hukuki yoldan soruşturma yolunu seçecek cesarette aday olması” gibi bir özelliği ön plana çıkarıyor.

Böyle bir seçim için birden fazla aday adayının olması gerekir. İyi Parti’de bu konuda da sıkıntı yok. Daha şimdiden adaylık için başvuruların sayısı artmaya başlamış. Belediye başkan adayını açıklamak için de tanınan sürenin sonuna kadar bekleme ve böylece daha fazla aday adayı arasından, yukarıda vurguladığı özelliği taşıyan bir aday bulma yolunu seçecekler gibi.

Ak Parti’de aday adayı enflasyonu yaşanıyor. Üç dönemdir başka bir partiye kaptırmadıkları makamı gene ele geçireceklerinden çok emin bir şekilde planlarını yapıyorlar.

CHP seçimde olduğu gibi bu seçimde de aday sıkıntısı çekiyor gibi. Şu ana kadar adaylık için tek bir kişinin başvurmuş olması, bundan önceki seçimlerde olduğu gibi, “elde bu var, bununla idare edeceğiz, ne yapalım” anlayışına bağımlı kalacaklarını gösteriyor.
Halbuki daha önceleri yazdık, çizdik, ama dinletemedik.

“Arkadaş bugün seçimi kaybettiyseniz, yarından tezi yok, gelecek seçimler için çalışmaya başlayacaksınız” dedik.

Genç, dinamik, üst düzey becerisi olan birkaç kişiyi yakın takibe alırsınız, eğitirsiniz, 5 yılda seçime hazırlarsınız dedik, sakalımız yok diye dinlemediler.

Peki şimdi ne olacak…

Gene İstanbul’lara, ithal aday getirmek için yollara mı döküleceksiniz…

Asıl üzerinde durulması gereken konu ise; bu partiden aday olmak için niçin kimse başvurmuyor. Acaba istenilen ücret mi caydırıcı oluyor, yoksa seçilme şansı görmüyorlar da boş yere kendini yormak mı istemiyorlar?

Valla ben bu işe pek akıl erdiremedim.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.