Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

BAŞKENT FATSA

BAŞKENT FATSA
Coşkun ERMEK( coskunermek@fatsasozgazetesi.com )
16 Şubat 2019 - 10:18

Evet, Ordumuzun başkenti Fatsa neden mi? Coğrafi yapısı, 7 ilçenin merkezi konumunda olması, yanında ekonomik anlamda son zamanlarda ciddi bir sanayi yapısına kavuştu ve büyümeye devam ediyor.

Bu güne kadar maalesef bizi yönetenler kadar da yaşayanlarda farkında değiller Fatsa’mızın başkent özelliği taşıdığının. Bu durum aslında ilçemize yatırım açısından avantajlı bir yapısı olmasına rağmen bizi yönetenler gerekli özeni ve çalışmayı yapamadılar.

Öncelikli yatırım yapılması konusunda oldukça sınıfta kaldık. Sosyolojik ve ekonomik etkileri dikkate alınarak yapılması gereken birçok yatırım ihtiyacımız var .

İşte bunlardan biri bana göre acil olan sakat ve özürlü vatandaşlarımıza fizik tedavi ve rehabilitasyon, sosyal ve sportif ihtiyaçlarını, eğitimlerini yapabilecekleri bir merkeze ihtiyacımız olduğu gerçeği.

Evet eğitimlerini rehabilitasyon anlamda kısıtlı imkanlar dahilinde çalışmalar var ama çok yetersiz.

Çünkü Ordu ilimizde sakat ve özürlü rakamı en fazla Fatsa ilçemiz. Bu 7 ilçemizin verdiği nüfus etkisinin sonucu en son rakam 2000’in üzerinde olmasına rağmen şu anki çalışmalar yetersiz.
Ben buradan halkımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve bu ilçemizi yönetenlere çağrıda bulunarak Fatsa’mıza yakışır bir rehabilitasyon merkezine kavuşturacak çalışmaları başlatmaları için ilk yazımı bu konuya yer vermek istedim ve her daim takipçisi olacağım.

Örneğin spor kompleksi havuzumuza sakat ve özürlülerimiz için önceden var olan ama nedense şimdi olmayan havuza giriş ve çıkışlarına yardımcı olacak sistemi tekrar hayata geçirerek başlayabiliriz. Onların hayatını kolaylaştırmak dertlerini sıkıntılarını biraz unutturup hayata tutunmalarını sağlamak bizim asli görevimiz olduğunu unutmayalım ve unutturmayalım.
Güzellikleri yalnız engelsizler için değil, engelliler içinde isteyin ve asla unutmayın bedenleri engelli olabilirler ama ruhları ve düşünceleri değiller.

Değerli Fatsalılar, ilk köşe yazımı Fatsa’mızın değerini ve sosyolojik ve ekonomik bir gerçeğini ele alarak siz okurların dikkatini çekmenin en doğrusu olduğunu düşündüm. Bundan sonrada inşallah bu köşemizde bu sorunlarımızı ele aldığımız gibi yapılan çalışmaları da köşemize taşıma gayreti göstereceğiz. Saygı ve sevgiyle sağlıcakla kalın.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.