Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Çöp Konteynırları ve Sokak Hayvanları

Çöp Konteynırları ve Sokak Hayvanları
Engin YARAN( engin.yaran@hotmail.com )
16 Şubat 2019 - 10:09

Fatsa Belediyesi çöp konteynırlarını yer altına alarak; şehir estetiği, çevre ve halk sağlığı açısından önemli bir çalışmaya imza attı. Tebrik ediyorum.

İlk olarak Avrupa’da uygulandığını gördüğümüz yeraltı çöp konteynırları ile çöp toplama işi sistemli bir hale getirilmiş. Türkiye’de ise bazı belediyeler bu sistemi hayata geçirmeye başladı. Bu sistem ile belirli kapasiteye sahip konteynırlar yeraltına alınıyor ve burada biriken çöpler de özel bir vinç yardımıyla toplanıyor. Çöp kokusu, haşere ve kedi köpek yada çöp karıştırıcıların çöpleri dağıtması gibi sorunları da ortadan kaldırıyor. Ayrıca çöp sularının yerlere sızması da engellenebiliyor. En önemlisi de çöp atma saati diye bir kavram ortadan kalkıyor. Vatandaşlar günün her saatinde çöplerini bırakabilecekler…

Fakat gözümüzden kaçırdığımız bir ayrıntı var; Avrupa’da sokak hayvanları diye bir sorun yok. Türkiye’de ise terk edilen sokak hayvanlarının büyük bir bölümü çöplerden beslenerek yaşamını sürdürebiliyor. Peki, bu çöp konteynırları yer altına alınınca; yaşamını çöplerdeki yiyeceklerle sağlayan sokak hayvanları ne olacak? Fatsa Belediyesi, sokak hayvanları için belirli noktalara su ve yemek kapları yerleştirdi. Bizde bu güzel haberi gazetemizin sayfalarında yer vererek siz okurlarımıza ilettik ve destekledik. Fatsa Belediyesi bu kapları olabildiğince yaygınlaştırmayı hedefliyor fakat burada bizlerinde üzerine büyük bir iş düşüyor.

Çöplerin yer altına alınması ile birlikte bu çöplerden beslenen yüzlerce sokak hayvanı açlığa (yani bir anlamda ölüme) mahkûm edilmiş olmasın.

Mevlana ne güzel söylemiş; “Allah(cc) buyurur ki; “hayvanlar benim sessiz kullarımdır. Onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır!” diye…

Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe bu konuda hassasiyet göstermiş teşekkür ederiz fakat biz Fatsalılarda bu konuya yabancı kalmayalım, belediyenin yetişemediği yerlerde lütfen evimizin önünde bir yemek ve su kabı koyalım.

FATSA’DA YEREL SEÇİM HEYECANI
Yerel seçimler yaklaşıyor. Zaman daraldıkça adayları sahada daha çok görmeye başladık. Belediye başkanlığı için ilçemizde şu anda 4 parti yarışıyor. Adayları şöyle uzaktan izliyorum da, hiçbir şekilde birbirlerini incitmeden seçim çalışmalarını yürütüyorlar. Dilerim ki bu, seçim sonuçlanıncaya kadar da böyle devam eder. Böyle bir dilekte bulunma gereği duydum, çünkü siyasetteki büyüklerimiz arasındaki hoş olmayan tartışmaları yakınlarımızda görmek istemiyoruz. Bugün yarış içinde olan adaylarımızın, yarın seçim bitince, yeniden eski günlerdeki gibi birlik ve dayanışma içinde Fatsa’nın çıkarları doğrultusunda çalışacaklarından hiç şüphem yok.

Büyük kentlerde kazanma hırsı ile birbirlerini hırpalama yolunu seçenler, bir dahaki seçime kadar belki birbirlerinin yüzün bir daha görmezler. Ama Fatsa öyle çok büyük bir yer sayılmaz. Aynı kişiler yarın da birbirlerinin yüzüne bakacaklar. Dolayısıyla seçimin tatlı bir rekabet ve yarış anlayışı içinde sona ermesi en doğrusu olacaktır.

Basın mensubu olarak bizler de, hepsine aynı mesafede olmayı, yayınlarımızda sayfalarımızı hepsine aynı boyutta açmayı hedef olarak belirledik.

Tüm adaylarımıza başarılı bir seçim süreci diliyor, hak eden kazansın diyorum…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Azmi koç17 Şubat 2019 / 22:50Yanıtla

Belediyemizin yaptigi hizmeti ve secim ile ilgili duyarliliginiz icin tesekkur ederim

KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.