Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Gündeme Dair Ne Varsa!

Gündeme Dair Ne Varsa!
Coşkun ERMEK( coskunermek@fatsasozgazetesi.com )
26 Şubat 2019 - 10:31

Konumuza geçmeden önce geçen haftaki ilk yazımıza gösterdiğiniz ilgi ve yorumlarınız beni ziyadesiyle mutlu etti. Öyle güzel yorumlar ve tebrik mesajları aldım ki insan ister istemez mutlu oluyor.

Tabi ki bunun yanında haklı eleştiriler de aldım, çünkü gerçekten kaş yapayım derken göz çıkarmışım. Ben buradan bütün engelli kardeşlerimizden ve yakınlarından özür dilerim. Bana yakışmayan ve düşüncesizce bir telaffuzda bulunduğum için çok ama çok üzgünüm.
Değerli Fatsalılar, malumunuz önümüzde yerel seçimler var ve tüm sıkıntılar bir kenara bırakılmış gibi sokaklarımızın her köşesinde adaylar ve projeler görüşülüyor, yorumlanıyor ve bakıyorum halkımız gerçekten şehir plancısı olmuş, ilçemizin sorunlarını tespit etmiş, bu durum önce beni sevindirdi. Çünkü toplumumuz bilinçlenmiş dedim kendi kendime ve sonra dedim ki tamam, sorunlar belli, peki bu çözümü de söyleyin…

Tüm bunlar sokaklarda konuşulurken halkta büyük bir beklenti oluştu. Başkan adayları seçim çalışmaları yaparken bir yandan da meclis listelerini oluşturmaya çalıştılar. Bu arada AKP ve MHP mecliste ittifak kararı aldı. Bence bu kararı almanın doğruluğu tartışılmaz, çünkü MHP adayını geri çekerek ortak aday ile yola çıkmanın elbette listelerin ortak olması doğal. Buraya kadar bir sıkıntı yok ama gel gelelim belirlenen MHP meclis adayları hem MHP içinde hem de AKP içinde sıkıntılara neden oldu.

Kapalı kapılar ardında görüşmeler yoğun mesailer sonucu son şeklini aldı ve iki tarafın tabanında rahatsızlıklar yaratmasına rağmen yüksek seçim kuruluna teslim edildi. Ben buradan MHP yönetimini kutluyorum bütün itirazlara rağmen ve bana göre kendi tabanını memnun etmese bile kendi doğrularını kabul ettirdiler.

Peki soruyorum buradan AKP ilçe yönetiminde ve teşkilatında rahatsızlığa ve tartışmalara sebep olan isimler mi vardı?

Peki bu kadar rahatsız oldunuz madem, bunu nasıl kabul ettiniz ? Bu kadar mı mecbursunuz MHP’ye, kendi doğrularınızdan ödün verdiniz? Ve başkalarının doğrularını kabul ettiniz.

Yine sokağın nabzına göre ifade etmek gerekirse çok ciddi eleştiriler var oluşturulan liste için. Halı saha turnuvasına takım çıkar deselerdi ancak bu kadro bir araya gelebilir ve başarılı olabilir ama belediye meclisi için aynı şeyi söylemek için zamana ihtiyacımız var. ( Bu söylemleri eminim şahsımın meclis için tercih edilmediği için yazdığımı iddia edebilirler. Ama hem Ethem başkanıma, hem de İsa başkanıma istifamı liste açıklanmadan önce beyan etmiştim.) Gönül isterdi ki sokaktaki eleştirisel söylemlerin karşılığında savunabilecek donelerimiz zayıf olduğu için etkili olamadık. Umarım herkes yanılır, çünkü İbrahim Ethem Kibar başkanımızın lanse ediliş şekli ve kamu oyu çalışmalarına göre beklentiler o kadar yüksek ki umarım üstesinden gelebilir ve söylemler boşa çıkar.

Seçimi aldığı taktirde eğer kendi doğrularınızı savunamıyorsanız kontrolün sizde olmayan belediye ve meclisinde nasıl bir başarı sağlanacak, bunu zamanla göreceğiz. Eğer gerçekten İbrahim Ethem Kibar düşündüğümüz kadar başarılı ve dürüst kimliğiyle, buradan iddia ediyorum, çok sancılı bir dönem yaşayacağız . Cicim ayı er ya da geç bitecek ve sorunlarla dolu bir belediye sizi bekliyor olduğunu unutmuş gibi davranılıyor . Sokakta konuşulan ve bu ara çok sık dile getirilen %13 %50 ye hükmediyor gerçeğe mi dönüşüyor? Eğer bu böyleyse herkes şapkasını önüne koyup düşünsün.

Her şeyin üzerinde, kim olursa kim gelirse gelsin Ordu’nun başkenti Fatsa bilincine sahip olmaları gerekir ve çalışmalarını şekillendirmelidir ki tüm olumsuzluklara rağmen başarı gelsin. Aksini kimse düşünmek dahi istemiyor.

Ben tüm aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum ve Allah kolaylıklar versin diyorum.

Sağlıcakla kalın…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.