Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Başkent Fatsa İmajına Uygun Fikirlerimiz

Başkent Fatsa İmajına Uygun Fikirlerimiz
Coşkun ERMEK( coskunermek@fatsasozgazetesi.com )
02 Mart 2019 - 20:50

Değerli okurlar,

Daha önce de belirtmiştim yazılarımızda genelde FATSA’mızın sorunlarını ve çözümüne ilişkin konulara yer vereceğimizi.

Bir çok birikmiş sorunlar var örneğin hastanede doktor eksiği, spor alanlarının ve tesislerin yetersizliği,daha önce köy statüsünde iken şimdi mahallelerimizde ki su sıkıntısı,şehir içinde otopark sıkıntısı ve beraberinde kaldırımların kullanılamaz hale gelmesi, doğalgazın yaygınlaşmaması bir sürü sorun sayabiliriz.

Daha önce de dediğim gibi sorunlar belli peki ya çözüm? işte bana göre sorunların bir tanesi olan şehir içi trafiğini ve otopark sorununu rahatlatacak önerilerimizi dile getirmek istedim.

Benim bu konuda aslında önerim var şehir içinde Dumlupınar ilkokulunun ve Sakarya orta okulunun şehir dışına alınması ve otobüs terminalinin yerlerine otopark ve yaşam alanlarının inşa edilmesi.

Dumlupınar ilk okulunun bunun için en uygun bölge çünkü yol seviyesinin altında iki katlı otopark yapılarak üzerine tarihi mektep çayırımızı yada büyük bir yeşil alan yaparak kentimizin merkezinde çocuklarımızın ve ailelerin nefes alacağı kent park inşası yapılabilir. Bu tür yatırımları destekleyen kuruluşlar dahi var DOKAP gibi…

Böylece şehir içindeki servis trafiği de rahatlamış kaldırımlarımız araçlardan kurtulur ve belediyemize önemli bir gelir kapısı sağlanarak ekonomik kazanım sağlanabilir.

Yine otobüs terminaline yapılacak yol seviyesine kadar otopark ve üzerine kent park ve yeşil alan oluşturarak kentimizin görüntüsüne yeni bir imaj kazandıracağından şüphem yok. Ve yine böyle bir proje sadece imaj değil sosyal ve ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacak.
Ben belediye başkanı adaylarımızın bu iki önerimizi projeye dönüştürebilecekleri kanaatindeyim. Ve hatta tüm sivil toplum kuruluşları bu fikri geliştirebilir ve uygulanabilir.

Tüm bunları belediyenin DOKAP üzerinden yapabileceğini ve buna benzer projelerin yapıldığını yetkili ve ilgililerimize buradan hatırlatalım istedik.

Yine DOKAP ile bölgemize ve ilçemize turizm değeri kazandırmak için GAGA gölü çevresinde yürüyüş ve spor alanları yapılabilir. Hatta biliyoruz ki GAGA gölü çevresindeki tüm alanlar istimlak yapılarak hazine yerleri oldu.Bu yapılabilirliği en yüksek proje olarak karşımızda duruyor.

Ben bu yazıyla bir kıvılcım olmaya çalıştım bundan sonra da belediye başkanı adaylarımızla ve bölge vekillerimizle irtibata geçerek sivil toplum kuruluşlarımızı da dahil ederek BAŞKENT FATSA’mızın imajını yükseltmek istiyorum.

Ben buradan bir kez daha huzurunuzda bu konuları yazma imkanını veren gazetemize ve ENGİN YARAN’a teşekkür etmek istiyorum.

Sağlıcakla kalın.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.