Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Makamlar Geçicidir İnsan Biriktirmek Gerekir

Makamlar Geçicidir İnsan Biriktirmek Gerekir
Engin YARAN( engin.yaran@hotmail.com )
15 Nisan 2019 - 19:00

Yeni belediye başkanımızı kutlama ziyaretinde bulunduk. Kısa da olsa bir iki laf alıp verebildik.

Sayın başkanın bir cümlesini çok tuttum.

“Makamlar geçicidir, önemli olan o makamdan ayrıldıktan sonra insanların sana bakışıdır” şeklinde bir cümle sarf etti Sayın Kibar…

Gerçekten de; hiçbir makam, hiç kimse için sonsuza dek var olmayacaktır. O makamdan indikten sonra, o makamda ektiğini biçecektir isanlar. Öyleyse; “şu karşıdaki dağları ben yarattım” ya da “ben ne dersem o olur” edasıyla oturduğu koltuğun gücünü başkalarını ezmek için kullanmak insana bir şey kazandırmaz ama çok şey kaybettirir. Kendisi Ziraat Odası başkanlığı sürecinde, söylediği bu sözün gereğini yapmış olmalı ki; aday adayı bile değilken, partisinin yaptırdığı bir kamuoyu yoklamasında genel merkezin dikkatini üzerine çekmiş ve onca aday adayı arasından çıkabilmiştir. Yani bir önceki makamında insan biriktirmiştir.

Aynısını yeni makamında da yapacağına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum ve buradan herkesi ders çıkarmaya davet ediyorum. Lütfen bulunduğunuz makama güvenmeyin!

***

Helal olsun Merve Bostan’a
Özel günlerde, protokolde bulunanların sayısının da çok olduğu durumlarda konuşmalar uzar gider. Zaten başlangıçta; “Sayım Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın …müdürüm” şeklinde başlayarak uzayıp giden sayınlar listesi insanı germeye, bir de bu sayınların içinden konuşmak için fırsat bekleyenler eline sazı alıp çalmaya başlayınca konukları iyice sıkıntı basmaya başlıyor.

Geride bıraktığımız yerel seçim sonrası Fatsa, Çamaş ve Çatalpınar belediye başkanı seçilenlerin mazbatasının verilmesi töreninde Fatsa İlçe Seçim Kurulu Başkanı Yargıç Sayın Merve Bostan’ın yaptığı örnek konuşmayı hiç unutmayacağım. Dedi ki; “Burada bulunan herkese hoş geldiniz diyorum ve saygıyla selamlıyorum. Seçimin sorunsuz bir şekilde yapılmasını sağlayan tüm personele ayrıca teşekkür ediyorum. Son derece fedakarlıkla çalıştılar. Seçimi kazanan adayları tebrik ediyorum. Allah herkesin yolunu bahtını açık etsin inşallah.”

Bir topluluk karşısında yapılması gereken konuşma işte budur diyorum…

***

Kaybeden küsmesin!
Yarışların tek birincisi oluyor. Diğer yarışmacılar birincinin arkasından yaptıkları dereceyle teselli buluyorlar. Seçimler bir yarışma ortamında gerçekleştiği için çıkacak sonucu da olgunlukla karşılamak önemlidir fakat kaybeden biraz düşünmelidir. Neden kaybettiğini kolayca seçmene bağlamak yerine hatayı kendinde aramalıdır. Bu yazdıklarımı tüm kaybedenler üzerine alınabilir. Herşeye rağmen size oy veren kitleyi lütfen unutmayın, seçmenlere küsmeyin ve onlara birer teşekkür etmeyi çok görmeyin. Sağlıcakla kalın.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.