Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Profesyonelce Yönet(il)meli

Profesyonelce Yönet(il)meli
Engin YARAN( engin.yaran@hotmail.com )
21 Mayıs 2019 - 18:18

Futbolun içerisinde amatörde olsa hem futbolcu olarak hem yönetici olarak bulundum. Acısıyla tatlısıyla bu harika havayı solumuş birisi olarak kulüplerin ne kadar zor şartlarda faaliyetlerini sürdürdüğünü çok iyi biliyorum. Hem de Fatsa’da…

Bilindiği üzere bir süredir ligde düşmeme mücadelesi veren ve geçtiğimiz hafta Diyarbakır deplasmanında almış olduğu 1 puan ile 3. Lig’de zorda olsa kalan Fatsa Belediyespor rahat bir nefes aldı. Bu kulübü önümüzde ki sene çok zor bir süreç bekliyor.

2020 sezonunda Fatsa Belediyespor için neler yapılabilir?

“Kombine bilet satılsın… Forma satışları gerçekleştirilsin… Fatsalılar maçlara daha fazla gelsin ve bilet alsın… Esnaflardan para toplansın… Versin abi onun durumu çok iyi…” Bu yazdıklarım her sezon öncesi düşünülen, konuşulan ve bir heves ile harekete geçirilen fikirlerdir fakat bir şekilde olumsuz olarak son bulur!

Her sezon öncesi takıma destek için ilçenin önde gelen ve maddi durumu iyi olan esnaflardan para toplamak yerine kalıcı çözümler üretilmelidir. Farkında mısınız bilmiyorum ama futbolu seven, bir şekilde bu tarz kulüplerin içerisinde görev almış ya da almak isteyenler, yönetime girmemek için 3-5 adım geride duruyor!

Neden? Çünkü takım için sürekli para talep ediliyor. Başkandan ayrı, yönetimden ayrı, esnaftan ayrı…

Aynı kişilerin yanına sürekli yine aynı sebepten dolayı gidilmemeli. Fatsa Belediyespor için işleyen bir çark oluşturmak gerek! Sürekli gelir getirecek bir yatırım yapılarak esnaflardan her yıl para istenmemeli. Esnaf, kulübe katkı sağlamak istiyorsa kendisi istemeli. Zorla talep edilmemeli.

Örnekleri var başka şehirlerde… Bu tarz kulüplerin yaşaması için mutlaka bir kaynağa ihtiyacı vardır. Fatsa’da bunun için de en güzel kaynak “Sazcılar Suyu” olabilir.

Geçtiğimiz sayımızda Fatsalı işadamlarından Mazhar Tanrıkulu’nun bir açıklamasını manşetimize taşımıştık. Mazhar bey burada der ki, (İlk kuruluş maliyetini kendisinin karşılayarak) “Sazcılar Suyu tesisini kurmak istiyorum. Fatsa için bir şeyler yapmak istiyorum. Hiçbir ticari beklenti içerisinde değilim. Tek talebim, elde edilecek gelirin bir vakıf aracılığıyla Fatsa’nın tanıtım ve gelişmesinde kullanılması…”

Mazhar bey, burada çok önemli bir konuya değiniyor. Sağlanacak olan gelir, Fatsa’nın tanıtım ve gelişmesinde kullanılması demek Fatsa Belediyespor başta olmak üzere tüm spor branşlarımız da bundan pay alacağı anlamına gelmez mi? Amaç Fatsa’nın tanıtım ve gelişmesi değil midir?

Her şeyden önemlisi o tesiste çalışacak kişileri düşünebiliyormusunuz?

Marketten aldığımız 0,50 lt bir suyun Fatsa’nın tanıtımı için kullanılacağını bile bilmek insana ayrı bir heyecan verecektir. Aynı zamanda bu kaynak suyumuz, başlı başına Fatsa’yı tanıtmaz mı?

Lütfen artık PROFESYONELCE YÖNETİN!

Altyapı ile birlikte birkaç yıl içerisinde 1-2 gencimizi de Türk futboluna kazandırırsanız sırtınız yere gelmez benden söylemesi…

***

Fatsa Devlet Hastanesi İçin İnsan İlişkileri Önemli

Kardeşimin oğlu, kendini bilmez bir sürücünün sorumsuzluğu sonucu trafik kazasına maruz kaldı. Korku ve panik içerisinde Fatsa Devlet Hastanesine koştuk. Acil bölümünde sarı alanda tedavisi yapılıyor. Acilde yoğunluk başladığında üzerimize düşeni yaptık ve dışarıda beklemeye başladık. Hastamızın babası (Kardeşim) doğal olarak bir içeri bir dışarı çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak için koşuşturuyorken giriş kapısında bekleyen 3 güvenlik görevlisinden birisinin o’nu içeriye almadığını gördüm. Sorunu öğrenmek için yaklaştığımda şok oldum. O kadar seviyesizce davranıyor ki sanki insanlar buraya keyfi için gezmeye geliyor.

Görevliye, kardeşimin içeride ki hastanın babası olduğunu söylediğimde çok şükür ki geçmesine izin verdi.

Bence her yere liyakat sahibi insanlar getirilmeli. İnsan odaklı hizmet yapılmalı. Bazı insanlar gerçekten dertlerini anlatmakta zorluk çekiyor. Bu tarz davranışları herkes bizim gibi anlayışla karşılamayabilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.