Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Başkan Maçoğlu Erken Girmiş Havaya

Başkan Maçoğlu Erken Girmiş Havaya
Ali ZEREN( alizeren-1@hotmail.com )
Emekli Öğretmen
04 Temmuz 2019 - 8:38

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde TKP’ den belediye başkanı seçilip beklenmedik bir ivme yakalayarak Türkiye’nin gündemine oturan Fatih Mehmet Maçoğlu Tunceli Belediye Başkanı seçildikten sonra yerleştiği koltuğu fazla ileriye götüremeyecek gibi görünüyor.

“Gülmesini bilmeyen dükkan açmasın” atasözünü küçük bir değişiklik yaparak; “gülmesini bilmeyen siyasete soyunmasın” şekline dönüştürebiliriz.

Dükkan açan kimse ticaret yapacak yani para kazanacaktır. Para kazanmanın yolu da çok müşteriden geçer.

Siyasetçi de çok oy alacak ve seçimlerde başarılı olacaktır. Bunun yolu da halkın gönlünü kazanmaktan geçer. Halkın gönlünü kazanmak için de sempatik görünmek ki bunun için en başta gülümsemek gelir, alçak gönüllü olmak, en önemlisi de burnu havalarda olmamak gerekir.

Benim 30 dakikalık bir gözlemimle değerlendirdiğim Maçoğlu’nda bunların hiçbiri yok. Fotoğraflarına baktığınızda gülümsemenin olmadığını zaten çok net bir şekilde göreceksiniz. Ayrıca konuşmasında ve bakışlarında da; “şu karşıki dağları ben yarattım” havası var.

Kendisine kesinlikle çok şey kazandıracağından şüphem olmayan, “ FİKRİ SÖNMEZ” kitabını uzattığımda açıp bakmak bir yana, sanki kendisine bir eşya verilmiş de; “al şunu masanın bir kenarına koy” denilmiş gibi elinin ucuyla dokundu bir kenara bıraktı. Fikri Sönmez’den söz açmak istediğimde de; “ben biliyorum” cümlesiyle lafı ağzıma tıkayıp, “Fikri Sönmez hakkında yeni bir bilgiye ihtiyacım yok” havalarına girdi.

Gönlümüz Maçoğlu’nun başarılı olmasından yanadır. Bu nedenle kendisini yönlendirici olması dileğiyle, bazı önerilerde bulunmak istiyorum.

En başta kibarlık ve alçak gönüllük konusunda hizmet içi bir eğitimden geçmesini öneririm. Buna bağlı olarak da gülücüğü yüzünden eksik etmemesi, bunu becerebilmek için uzun süreli alıştırmalar yapması gerekecektir. Öyle “ben her şeyi, herkesten iyi bilirim, benim kafam herkesten çok çalışır” havalarını da terk etmesi kaçınılmazdır.

Başaralı olmasına katkıda bulunacak olan, kendisine hediye ettiğimiz, Ahmet Becioğlu tarafından yazılmış, “Bilinmeyen Yönleriyle FİKRİ SÖNMEZ” adlı kitabı baştan sona dikkatle, hatta birkaç kez okumasını kesinlikle öneririm.

Hem önerdiklerimizi gerçekleştirmesini, hem de Ovacık’ta gösterdiği başarılı belediyecilik uygulamasının Tunceli’de de artarak devamını diliyorum…

HEYKELİ DİKİLECEK BAKAN
Ordu il sınırları içerisinde birkaç yıl önce uygulamaya konulan Elektronik Denetleme Sistemi (bazı işgüzarların başvurusu sonucu olmalı), içişleri bakanı tarafından kaldırılmıştı. O zaman, o işgüzarlar bu bakana “heykeli dikilecek bakan” sloganıyla övgüler yağdırmıştı.

Fatsa’nın batı yönünden girişinde, Büyük Sanayi Sitesi’nde başlayıp doğu yönünde Yenipazar’da biten hız kısıtlamasının uygulandığı süreçte, bu bölümdeki trafik kazalarında önemli düşüş kaydedilmişti. Özellikle yayaya çarpma şeklinde ve yüksek hızın neden olduğu kazaların artık tarihe karışacağını beklerken hız kısıtlamasının kaldırılması ile kazalar yeniden arttı ve birçok insanımızı yaşamdan kopardı.

İşte o heykeli dikilecek bakan hangi sivri zekalıların dolduruşuna gelip de bu uygulamaya son vermişse şimdi bu ölümlerin de hesabını vermek zorundadır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.