Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Karadenizin İncisi Fatsam

Karadenizin İncisi Fatsam
Furkan Selemen( furkanselemen@gmail.com )
02 Şubat 2020 - 21:24

Sevgili okurlarım;
Bu seferki yazımda Karadeniz’in İncisi Fatsa’mızdan bahsetmek istiyorum. Fatsa Karadeniz sahilinde olup eşsiz bir manzara görünümünde mavi deniz olarak hitap edilmektedir. Yüz ölçümü bakımından çok yüksek kesimi yoktur. Nüfus oranı sürekli artmaktadır. Tipik karadeniz iklimi olup kışları ılık geçer, yaz aylarında bunaltıcı sıcak olmaz daha doğrusu nem oranı yükselmeye başlamıştır. Konum itibari ile arkasında 9 tane ilçeye ev sahipliği yapmakla beraber bitki örtüsü bakımında oldukça coğrafi yönünden elverişli topraklara sahiptir. Endüstriyel olarak çok gelişmiş görünüme sahip değildir. Turistlik açıdan bakarsak Bolaman Mahallesinde Haznedaroğlu Konağı bulunmaktadır. Deniz manzarası eşliğinle meşhur pidecilerimiz vardır. Bunlarla beraber kalmayıp güzel görünüme sahip olan Bolaman Mahallesinde düğün çekimleri yapılmaktadır diğer bölgelerden gelen insanlar manzaraya karşısında resim çekimlerinde bulunmaktadır. Bunları bir kenara bırakırsak Dolunay Mahallesinde de aynı manzarayla karşılaşılmaktadır. Genellikle yüzme durumları o bölgemizde yapılmakta ve aile piknikleri kalabalık ortamlarda sağlanmaktadır.

Fatsa yakınlarında Kabakdağı köyü organik ürünler tarımda birebir turizm çalışması olan tek köydür. Mevsimsel açıdan bakarsak Turistlik yaz aylarında yıl geçtikçe de artış vermektedir. Aynı zamanda bir turistlik bölgemiz olarak merakla bölgemize gelmekle beraber yaz aylarında rengarenk doığal görünüş açısından turistlere önemli hizmet vermektedir. Gaga gölü hizmet açısından güzel görünüme sahip olmuştur. Ordunun Fatsa ilçesi yakınlarında Sarmaşık Kaplıcaları sağlık yönünden bakılırsa oldukça yararlıdır. Bir çok insana faydalı olmuştur. Daha doğrusu diğer ilçelerden kulaktan kulağa duyulmuş olup birçok insanla karşılaşılmaktadır.Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi meşhur köfteleriyle ünlü bir köy kasabası olmuştur. Fındık ve bölgemiz balıkçılıkla ünlü bölgelerden biri olarak hizmet vermektedir. Aybastı, Kabataş, Kumru, Fatsa, Çatalpınar, Gürgentepe, Gölköy, Çamaş ve Korgan ilçelerinden geçerek karadenize dökülen 77km’lik Bolaman Irmağının uzandığı havzadan bahsedersek güzel bir proje gerçekleştirmek üzere Fatsa’ya hizmet açısından bakarak bir çok yatırımlar yapılmıştır. Valilik, Kaymakamlık, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesi tarafından başkanlarımız olumlu çalışmalar gerçekleştirmektedirler. İlçemiz Fatsa’mız Fatsa için hareket etmekle bulunmaktadır. Ordu ilimiz 19 ilçeye sahip olmakla beraber hoş görünümlüdür. Büyükşehir olarak yaylalarıyla meşhur bir ilimizdir.

Fatsa Belediyesinden bir ricada bulunmak istiyorum. Mülkiyeti belediye’ye ait kullanım dışı olan işletmeleri açarak gençlerin güzel zaman geçirebileceği yerler haline getirip aynı zamanda gençlere iş imkanı istihdamı sağlanmaları üzerine talepte bulunmak isterim.
Örneğin Kitap Kafe şeklinde gençlerimizin zaman geçirebileceği mekanlar olmalarını istiyorum. Diğer ilçelere göre örnek bir Fatsa olmasını temenni ediyorum. Tekrar bana bu köşe yazısını uygun gördükleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Her geçen gün kendime biraz daha güveniyorum gururla yazıyorum. Başkanımız ve Başkanlarımıza bu güzel çalışmaları için teşekkür ediyorum.

Güzel Fatsa’mızın güzel insanlarına saygı ve sevgiyle…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.