Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran

Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran
Engin YARAN( engin.yaran@hotmail.com )
07 Mart 2020 - 19:53

2019/268 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Fatsa Kaymakamı olarak atanan, 9 Eylül 2019’da görevine başlayan Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran henüz 4 buçuk aydır bu makamda Fatsalının sorunlarını dinlemekte ve çözüm üretmektedir.

Ailesi Trabzon Dernekpazarı ilçesinden fakat kendisi 1968 Zonguldak Devrek doğumlu olan Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran bilindiği üzere bizimle aynı soyadı taşımaktadır. Kendisine önce gazete olarak bir hoş geldin ziyaretinde bulunmuş, bu ziyaretimizin son bölümünde kendisine Fatsa’da yaşayan Yaran ailelerinden yani bizden bahsetmiştim. Muhtemel bir akrabalık olabilir düşüncesi ile biraz geçmişimizi irdeledik. Fakat bir sonuca tabii ulaşamadık. Yine de hem onun hem bizim ortak bir fikrimiz, hiç kimsenin “Yaran” soyadını sonradan alabileceğini düşünmediğimiz yönündeydi…

Daha sonra ise Yaran aileleri olarak kendisine bir ziyaret gerçekleştirdik. Kaymakam bey memnuniyetle bizi karşıladı ve o kadar ilgi alaka gösterdi ki sanki uzun zamandır tanışıyormuşuz gibi…

Kaymakam bey ile birçok defa aynı ortamda bulundum. Çok bilgili ve aynı zamanda anlayışlı ki karşısında ki insanı dinlemeyi çok seviyor. Hem dinliyor hem çözüm üretiyor. Öyle diğer yöneticiler gibi başından sağmıyor diyebilirim. Neden bu kanıya vardığımı hemen söyleyeyim. Geçtiğimiz günlerde kendisi beni aradı ve ailece ziyaretine gittiğimiz kişilere iade-i ziyaret yapmak istediğini söyledi. Kendisi ile buluştuk ve sırasıyla Yaran ailelerini ziyaret ettik. Bu ziyaretlerde daha önce tanışmadığı kişilerle de yapmış olduğu sohbetlere dikkat ettim fevkulade…
Kurtuluş Mahallemizde Perşembe günleri kurulan Pazar yerinde çiçek satıcılığı yapan bir esnaf ile diyaloğuna şahit oldum. Kaymakam bey esnaf ağabeyimize yaklaşarak sıradan vatandaş gibi işleriyle ilgili sorular sordu. Kendisini tanımayan esnafta doğal olarak kaymakama değilde sıradan vatandaşa cevap verdiği gibi anlattı. İşlerinin olmadığını, Saat 14.00 olmasına rağmen siftah bile yapamadığını anlattı kendisine. Kaymakam bey esnaf ağabeyimize kendince çözümler üretip hayırlı işler temennisinde bulundu ve ayrıldı. Tabiki ilçe kaymakamı olduğunu belirtti daha sonra…

Daha sonra Mehmet Mutlu’nun Büyük Sanayi Sitesinde bulunan işyerine geçtik. Burada da bol bol Fatsa Belediyespor’u konuştuk. 15 günde bir denk gelen Fatsa Belediyespor’un kendi sahasında ki maçlarına hafta sonu olmasına rağmen katılıyor. Katılmasa kimse garipsemez ama kaymakam bey Fatsa’yı o kadar benimsemiş ki derdi ile dert sahibi, sevinci ile sevinç sahibi oluyor.

O’nun işi insan ilişkileri kabul ediyorum fakat bizde daha önce birçok devlet temsilcisi ile bir araya gelmişliğimiz var. Bu tarz yöneticilerin nasıl bir yol izlediğini iyi biliriz ama bu dönemki Fatsa Kaymakamımız inanın çok farklı geldi bana. Aynı şekilde daha önce de kaleme aldığım yazımda İlçemizin Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu’da çok samimi bir yaklaşım içerisinde…

Böyle devlet adamları var olsun ki vatandaş ile devlet arasında bir uçurum olmasın.

* * *

Kolay Kandırılıyoruz!

35 yaşına kadar dinimiz faizi haram kılmıştır diye biliyordum ama son zamanlarda faizin haram olmadığı durumların da varlığını öğrendim.

Bir yaşlımızı ziyaret için gittiğimiz evde faiz konusu açılınca orada bulunan dostlardan biri Diyanet İşleri Başkanlığının açıkladığı bu fetvanın doğru olduğu konusunda beni bakın nasıl ikna etti: Önce TOKİ’ den konut alan kişilerin faiz işine bulaşmadığını, TOKİ’nin onlar adına devlet bankasından kredi alacağını, dolayısıyla da bunun din açısından bir sakıncası olmadığını anlattı bize. Çünkü TOKİ’ye faiz ödeyen kişinin bankayla faiz pazarlığı yapmamış olması onun günah işlemediği anlamına geliyormuş. Hatta devlet bankasıyla yapılacak bu tür uygulamaların faiz sayılmayacağını da ekledi iddialarına.

İlkokulu bile bitiren bir kişinin böyle mantıksız bir iddiaya inanmayacağı düşünülürse, bırakın ilkokulu, daha ileri derecede eğitim almış, askerliğini de normal olarak yapmış birinin nasıl kandırıldığını düşünüyordum ki, sonradan bu kişinin bankalarda birkaç yüz bin lirayı bulan bir mevduatı olduğunu öğrendim.

Şimdi bu adam faizin haram olmadığına inanmasın da ne yapsın?

* * *

Bu Takım Umut Verdi

Fatsalı sporu, özellikle de futbolu sever, hatta hastasıdır. Bunun temelinde de; geçmişte, Karadeniz bölgesinde adından söz ettiren bir futbol takımının var olması yatmaktadır.

Türkiye üçüncü liginde top koştururken bir alt kümeye düşüp, yeniden üçüncü lige çıkmak için uzun yıllar bekleyen, iki yıl önce de mutlu sona ulaşmış olan bir takıma sahibiz. Burada henüz 2. yılını bile doldurmadan yeniden bir alt ligin ayak seslerini duymaya başladık ve herkeste umudunu kesmişken devre arasında nasıl bir değişiklik gerçekleştirilmişse ikinci yarıya farklı bir takım olarak çıktı.

Takım, ikinci yarının ilk maçından galibiyet ile çıkması, sonra ki deplasmanda oynadığı oyunda her ne kadar 1-0 yenilmiş olsa da iyi bir mücadele örneği vermesinden sonra geçtiğimiz hafta kendi sahasında rakibini 3-0 yenerken umutların iyice yeşerdiğini gözlemledim.
Daha önceki karşılaşmalarda top yapmayı bile bilmeyenlerden oluşan bir takım olarak eleştiriler yönelttiğimiz takım hakkında, bu son oyundan sonra övgüden başka söyleyecek söz bulamıyorum. Devre arasında kadroda nasıl bir değişiklik yapıldığını sorgulamaya veya araştırmaya hiç gerek duymadan şunu söylemek istiyorum: Bu takım temposunu bundan sonra da devam ettirebilirse bırakın ligden düşmeyi, puan cetvelinin ön sıralarını bile zorlayacaktır. Hatta keşke bu performansı ligin başında görüp de şampiyonluk hayalleri kurabilseydik.

İyi ki daha önce hazırladığımız gerek oyuncular, gerek yönetim ve hoca ile ilgili olumsuz eleştiriler içeren yazımızı, “Bir maç daha bekleyelim” şeklinde ötelemişiz. Artık bu yazıdan sonra onun hükmü kalmamıştır. Umarız bundan sonraki yazılarımızda hep olumlu ve umut dolu yorumlara yer veririz.

Bu arada yöneticilere düşen görev de; takımın yakaladığı bu ivmenin devam ettirilmesi için gerekli çabayı göstermeleridir.

Şunu da eklemek de yarar olduğunu düşünüyorum. Yazımın başında da belirttiğim gibi Fatsalı futbolu gerçekten de seviyor. Bunu da, şampiyonluk umudu kalmamış olmanın yanında lig sonuncusu ve düşme adaylarının en önünde gelen bir takımı eskisinden daha büyük bir istekle desteklemek için stadı doldurarak göstermektedir.

Hadi yolun açık olsun Fatsa Belediyespor…

Bu taraftarın hakkını ver…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.