Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Kocaman – Kısacık 1 Yıl

Kocaman – Kısacık 1 Yıl
Engin YARAN( engin.yaran@hotmail.com )
10 Nisan 2020 - 18:33

2019 yılının Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Ak Parti’nin Belediye başkan adayı İbrahim Etem Kibar olmuş ve seçimi de farkla kazanmıştı. Mazbatasını aldıktan sonra devir teslim, ziyaret dönemi (hayli uzun sürdü), hesap kitap, incelemeler, atamalar, görevlendirmeler…

Buraya kadar her şey normal. Peki! Bundan sonrası? Borçlar, ödemeler, icralar… Çık çıkabilirsen işin altından. Bu işi başarmak ve aynı anda hizmeti de aksatmamak zordu, hem de çok zor!

Etem Başkanı Ziraat odasında mühendislik yaptığı yıllardan beri tanırım. Birlikte halı sahada top oynamışlığımız da vardır. Aksi, hırslı, mücadeleci, yenilince çıldıran ve savaşan kişiliği, savaşçı ruhu olan, tartıştıktan sonra gönül almasını bilen bir adam…

Birinci yılını tamamladığı için rahatça yazabiliyorum. Koltuğa oturduktan sonra Fatsa adını, milliyetçilik ruhu ile birleştirdi ve eylem planlarını harekete geçirdi. Aynı Ziraat Odasında olduğu gibi belediyede de hızlı başladı. Olaylara hâkim, zeki ve adaletli… Parti ayrımı gözetmeksizin liyakat sahibi olan bir ekip kurdu ve hatırlarsanız Ak Partililer tarafından da bu kararı çok eleştirildi.

Fatsa, onunla tarihinde ikinci baharını yaşayacağının sinyallerini veriyor bana. Adam ticareti biliyor. Ziraat Odasında da yaptıkları ortada. Yine de bir ihtimal diyerekten tam bir yıl bekledim ve izledim. Bugün önünde koca kısa bir 4 yıl olmasına rağmen çok rahatlıkla söyleyebilirim ki bu adam başaracak.

“Bu kadar borçla nasıl yapacak bu işi!” diyenler oldu ve hala oluyor. Haset olmuş, çatlayanlar da oluyor.

Şimdi ne yaptı? Onunla 1 yılda Fatsa’da neler değişti… Bir çırpıda aklıma gelenleri yazıyorum.

Türkiye’de 30 büyük Genel Müdürlüğünden biri olan OSKİ Genel Müdürlüğünü Fatsa’ya getirdi.

Alt yapı ve üst yapıya 22 Milyon TL yatırım yapıldı. (Açıklanan rakamlar)

Çöpün Fatsa’dan kaldırılmasını sağladı. Çöp Fatsa’ya geri geliyordu… Etem Başkan engelledi.

Çöp toplama işini kendi hizmet araçları ile yapmaya başladı. 13 adet hizmet aracı aldı. Dikkat edin kiralık değil. Araştırmalarıma göre bu yatırımla Etem Başkan, 2020 yılında 500 bin, 2021 ve sonraki yıllarda 2 milyon 200 bin lira belediyeye tasarruf sağlanmayı hedefliyor.
Hizmet satın alma işini neredeyse bitirdi.

Belediyenin kendi bünyesinde kurduğu ekipler sayesinde tasarruf sağlıyor.

Yıllardır kangren olmuş Sevgi Caddesi ve Barbaros Caddesinin sorunlarını çözüyor.

Meydan projesi ve yeni belediye binasına Büyükşehir Belediyesinden ciddi ödenekler aktardığını biliyorum.

Geçmişe yönelik 23 milyon TL borç ödedi. (Açıklanan resmi rakamlar)

Önceden mal alım ihalelerine 1 firma katılırken şu anda ihaleye giren firma sayısı en az 10… Çünkü ödemelerde sorun yaşanmıyor. (Buna şahit oldum)

Sosyal tesislerin tamamı kar etmeye başlamış.

Fatsa belediyesinde kurumsal yapı tesis edilmeye başlandı.

Geçtiğimiz günlerde kapalı Pazar yeri ihalesi yapıldı.

Bu listeye yazılır mı bilmiyorum ama tüm dünyanın başına musallat olan Kovid-19 virüsüne karşı belediye olarak ciddi mücadele veriyor. Örneğin temizlik personeli neredeyse tüm Fatsa’yı sabunlu su ile yıkayacak.

Etem Başkan Liman kavşağına toplu taşıma araçlarını dezenfeksiyon istasyonu kurdu. 65 yaş üstü, 20 yaş altı ve engelli vatandaşlarla iletişime geçip tespitlerde bulunup vefa organizasyonuna ciddi katkılar sağladı. Bankamatik önlerine dezenfektan kurdurttu.
Sosyal belediyecilik anlamında ciddi adımlar atıyor. Partili gözetmeksizin adaletli yönetim sergiliyor.

Etem Kibar yönetiminin performansını yeterli bulmayanlarımız olabilir ama bence faydalı değerler üreten bir adam.

Benim gibi birçok Fatsalı için en önemli sorunlardan biri (içimizde kanayan yara) Etem Başkanın Ankara’daki bürokrasiyi Fatsalılaştırma çabaları takdir edilecek seviyede.

Umut ederim ki şu salgın günleri geride kalsın. Sağlıklı günlerde daha detaylı değerlendirmeler yapalım. Bana soranlar var, kızanlar var fakat ben gerçekleri yazmaktan vazgeçmeyeceğim. Bugün de, yarın da bana göre doğru olanları açıklamaları ile yazmaya devam edeceğim.

Biz gazeteciler halkın beklentilerini değişik pencerelerden bakarak yorumlarız ve gündeme getiririz. Acımasızca eleştirdiğimiz de olur, doğru yapılanları desteklediğimiz de. Bu yazımda övücü cümleler kullanmış olmam eleştirmeyeceğim anlamına da gelmesin. Önümüzde ki sayıda halkın beklentilerini ve taleplerini dile getireceğim. Sürçü lisan ettiysek af ola… Önümüzde ki sayıda görüşmek üzere…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.