Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Sıkı Can İyidir

Sıkı Can İyidir
Ali ZEREN( alizeren-1@hotmail.com )
Emekli Öğretmen
10 Nisan 2020 - 18:31

Eskiden büyüklerimiz “canım sıkılıyor” diyene, “sıkıcı can iyidir, çabuk çıkmaz” derlerdi. O zamanlar her ne kadar lafın gelişi olarak söylenmiş olsa da bu cümle şimdilerde gerçek oldu.

Haberlerde izliyoruz; 65 yaş üstü kişilere sokağa çıkma yasağı uygulanmasına rağmen kurala uymayanları bulan habercinin; “yasak olduğunu bilmiyor musunuz, neden dışarı çıkıyorsunuz” sorusuna vatandaş “evde canım sıkılıyor” şeklinde karşılık veriyor. Bu felaketi önlemenin veya en az zararla atlatmanın yolu sokağa çıkmamaksa, çıkmayacaksın kardeşim. Bunun başka yolu yok.

Günümüzde radyo var, televizyon var, bilgisayar, akıllı telefon var. Hiç biri yoksa da kitap var. İnsanın can sıkıntısını giderecek bir şeyler bulması o kadar da zor değil. Bütün bunlar varken canı sıkılıyor diye sokağa çıkmanın bir mantığını ve haklılığını göremiyorum, hoş görülmesine de karşıyım.

İnsanın acısı, sancısı, ağrısı olur, katlanılması zordur, kurtulmak istersiniz. Ancak can sıkıntısı katlanılamayacak bir durum değildir. Böyle olağan üstü durumlarda her şeyin keyfince, olmasını isteme hakkın yoktur.

Ancak çok önemli bir işi nedeniyle, kendi sağlığı ve toplum sağlığını dikkate alarak, bir işini görmek için çıkmak zorunda kalanların iyi belirlenmesi ve psikolojik olarak zaten canı burnunda olan vatandaşa ikinci bir eziyet kapısı açılmaması gerekir. Bu, güvenlik güçleri ile halkı karşı karşıya getirir ve Allah korusun halkı isyana da yöneltebilir.

ÖZEL BANKALARIN BÜYÜK AYIBI
Gazetemizin bu sayısında, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş’ın bir açıklaması var. Böyle olağan üstü durumlarda alınan önlemler konusunda özel bankaların kayda değer bir adım atmadıklarını ve onların da ellerini taşın altına koymaları gerektiğini vurguluyor. Sayın Karataş’ın açıklaması çok yerinde ve oldukça düşündürücü…

Bu kentte varlığını sürdüren, bu ilçenin vatandaşının sırtından para kazananlar, kazandıklarının bir bölümünü gene bu kent halkı için harcamak zorundadırlar. Öyle alıp gitmek yok.

İşte böyle günlerde daha önce kazandıklarından veya bugün kazanacaklarından biraz fedakarlık yapmak zorundadırlar. Sayın Karataş açıklamasında, özel bankaların alınan önlemler çerçevesinde uygulamaya koydukları kredilerde eskisine göre herhangi bir avantaj sağlamadıklarını, yalnızca gösteriş olsun veya karara uyduklarını göstermek için yaptıklarını dile getiriyor ve de doğru söylüyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.