Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Fatsalı Kavga İstemiyor

Fatsalı Kavga İstemiyor
Engin YARAN( engin.yaran@hotmail.com )
13 Temmuz 2020 - 23:32

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı Ünye’de katıldığı bir programda açıklama yaptı; “İlimiz Kan Kaybediyor, Artık Konuşacağım” diye…

Ordu’daki seçilmişlerin küçük düşünmeleri sonucu iş görüp hizmet yapmakta sıkıntılar yaşandığını belirtti. “Bu yüzden ilimiz kan kaybediyor. Kim rol kapma anlayışıyla hareket ediyor, rol kapmaya çalışıyorsa Ordu’ya kötülük ediyor” diye konuşan Taşçı öz eleştirilerini sıraladı.

Ardından Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak bir basın bildirisi ile Vekil Taşçı’ya göndermelerde bulundu.

Ak Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi birlikteliği ile kurulan Cumhur İttifakında benim gözlemlediğim sadece Ordu ilimizde sorun yaşanıyor. Keza geçtiğimiz günlerde de Milletvekili Cemal Enginyurt Ordu Büyükşehir Belediye Başkanına sert göndermelerde bulunmuştu. Siyaset çok farklı bir arena ya taban ya tavan tarafından gelen bilgiler doğrultusunda yol haritası çiziliyor.

Daha dün seçim otobüslerinde, gazete sayfalarında, televizyon kanalarında beraber hareket ediliyordu da şimdi ne oldu diye sorgulamadan edemiyorum.

Büyüklerimizden hala duyuyorum; zamanın Fatsa belediye başkanı Mustafa Kemal Çamaş ile seçimlerde farklı bir partiden rakibi olan Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Tanrıkulu’nun uyum içinde Fatsa için birlikte çalıştıklarını… Fatsa’ya hizmet konusunda beraberce hareket ettiklerini hala konuşuyor insanlar. Bir taraf belediye seçimlerini kaybetmiş, bir taraf kazanmış. Birisi belediye başkanı diğeri Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı. Ortak paydanın Fatsa olduğu yerde omuz omuza vermişler.

Amaç Fatsa ise birlik olup ve bakış açılarımızı değiştirelim.

Size güzel bir örnek vermek istiyorum. TBMM’de kaç Trabzon Milletvekili var, kaç Trabzonlu Milletvekili var? Lütfen araştırın. Biz Fatsa ve Ordu olarak Ankara ayağımızı güçlendirmeye bakalım. Bakın Ankara’da bir lobimiz var mı? Kapısını çalacağımız kaç kişi var? Lütfen yapıcı olun kırıcı değil. Bu tarz çıkışların vatandaşta inanın karşılığı yok. Çünkü halk kavga istemiyor.

Fatsa’da görmek istediğim ve dilediğim siyaset örneği umarım kısa zamanda olgunlaşır.

***

Fatsa Belediyespor’a Desteklerinizi Bekliyoruz

“Nemrut azgınlığının önünde bir engel olarak gördüğü Hazreti İbrahim’i ateşe atarak cezalandırmak ister. Meydanın ortasına dev bir ateş yaktırır.

Ateşi gören canlıların tümü etrafa kaçışır. Ancak bir karınca müstesna. Ağzında bir damla su ile bir karınca devasa ateşe doğru telaşla koşturur.

Onu gören bir başka karınca “Nereye böyle telaşla” diye sorar. Karınca “Duymadın mı Hazreti İbrahim’i ateşe atacakmış Nemrut” deyince. Diğer karınca alaycı bir ifadeyle, “Ateşi görmedin herhalde. Kocaman bir ateş. Kaçmaktan başka çare yok. Ağzındaki bu bir damla su ile mi o ateşi söndüreceksin” der. Bizim karınca, “Hiç olmazsa yönümüz belli olsun” diye karşılık verir.”

Kıssa bu. Yüz yıllardır anlatılır, herkes kendi payına düşeni alır. Fatsa Belediyespor’a karınca kararınca desteklerinizi bekliyoruz. Fotoğraf için Fatsa Belediyesi personellerinden Muhsin Yılmaz’a teşekkür ederim.

Yer: Cumhuriyet Meydanı

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.