Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Koronavirüslü Zor Günler!

Koronavirüslü Zor Günler!
Engin YARAN( engin.yaran@hotmail.com )
13 Temmuz 2020 - 23:30

Salgınlar tarihine bakıldığında, çeşitli aralıklarla ortaya çıkan salgın hastalıkların binlerce, yüz binlerce hatta milyonlarca kişinin ölümüne neden olduğunu görürüz. 14 yüzyılda meydana gelen kara veba salgını 200 milyon civarında insanın ölümüne yol açtığını okuyoruz kaynaklardan.

Geçmişteki salgınların yayılma alanı ne genişliktedir bilmiyorum ama günümüzde ulaşım teknolojisinin hızı nedeniyle kısa zamanda dünyanın her yerine kolayca yayılmaktadır. Dolayısıyla hiçbir ülkenin bundan kaçabilme şansı yoktur. Yapılabilecek tek şey hastalığın yayılmasını önlemek, hastalananların kurtarılabilmesi için tıbbın olanaklarının kullanmaktır.

Yayılmanın önlenebilmesi için uygulanacak yöntemlerin başında maske kullanımı ve insanların birbirlerine belirli bir mesafeden daha fazla yaklaşmaması gelmektedir.

Ülkemizde maske kullanımı konusunda bazı sıkıntılar yaşandı. Krizi fırsata çevirmek isteyen kötü niyetli kişiler ortaya çıktı. Bu nedenle para ile satılması yasaklandı.

Ancak maske bulmada sıkıntı ortaya çıkınca devletimiz yeni uygulamalara gitti ve denetim altında yeniden parayla satılması uygun görüldü.

İlçemiz Fatsa’da maske konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Merkezi ve yerel yöneticilerimizin gayretiyle halkımızın maske ihtiyacı çeşitli kaynaklardan temin edilip ihtiyacı olanlara, gerektiğinde kapı kapı dolaşılıp dağıtıldı.

Başta kaymakamımız Ömer Lütfi Yaran ve belediye başkanımız İbrahim Etem Kibar olmak üzere emeği geçen tüm yetkilileri kutluyor ve teşekkür ediyorum.

***

Alkışlar Murat İnanlı’ya

Siyaset eleştiri üzerine kurulmuştur. Muhalefette bulunan parti veya partiler iktidarı yanlış yaptıklarından veya yapmadıklarında dolayı sürekli eleştirir, topa tutar. Yönetimin doğru yaptıkları muhalefet tarafından genellikle dikkate alınmaz ve sözü de edilmez.

Hâlbuki böyle zor günlerin yaşandığı dönemlerde siyaset bir yana bırakılıp, ülke çıkarları düşünülerek birlikte hareket edilmelidir. Bu, bizim ülkemizde pek de gerçekleşmeyecek bir beklenti gibi görünse de, ilçemizde yönetim ve muhalefet arasında yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı, Ak Partili Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’a bir mesaj göndererek maske üretim ve dağıtımı konusundaki çalışmalarından dolayı kutladı.

Murat İnanlı’nın, gazetemizin iç sayfasındaki haberini okuduğunuzda bana hak vereceksiniz. İşte memleket sevgisi budur. Kim yaparsa yapsın, memleket için yapılan iyi şeyler takdir edilir. CHP İlçe Başkanı Murat İnanlı da bu ilkeden hareketle, her konuda eleştirisini eksik etmediği rakip partinin belediye başkanını kutlama erdemi göstermiştir. Son derece takdire değer bir davranıştır. Her zaman görmek istediğim bir siyaset örneğidir.

***

Orta Büyük Camii Tuvaleti Ücretsiz!

“…Vatandaş her namaz sonrası hiç karşılık beklemeden bağış yaptığı bir caminin tuvaletine ücret öderken incinmektedir. Birçok kentte örneklerine rastladığımız ücretsiz tuvalet imkânı ilçemizde de olsa herkesin hoşuna gider diye düşünüyorum. Bu konu üzerinde durulması gereken bir konudur. Bu durumdan Fatsalılar şikâyetçidir.

Çözüm nasıl olmalı?
Fatsa Belediyesi, kendisine ait mevcut (tam sayısını bilmiyorum) genel tuvaletler ile birlikte merkezde bulunan camilerin tuvaletlerinin temizliğini yapmak için bir kaç personel ayırabilir ve o personellerin görevini layıkıyla yaptığını denetleyebilir. “Fatsa’da her sorunun muhatabı biziz” diyen belediye başkanımız Sayın İbrahim Etem Kibar bu konuyu muhakkak dikkate alacaktır. Çünkü ‘Halka hizmet, Hak’ka hizmettir’ Ücretsiz tuvalet örneklerini birçok kentimizde görüyor/duyuyoruz. Dilerim bundan sonra biz de o görülen ve duyulan kent merkezlerinden biri oluruz…” 

Yukarıda ki yazımı, 30 Aralık 2019 Pazartesi günü yayımlanan gazetemizin 30. Sayısında bu köşeden sizlere aktarmıştım. Sayın başkan birçok kişinin şikâyeti sonrası harekete geçerek Şubat ayında Orta Büyük Camii tuvaletini Fatsalıların hizmetine ücretsiz olarak sundu. Başkan Kibar’ın bu hamlesi vatandaşlar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. 1974 yılında yapılan Fatsa Orta Büyük Camiinde abdesthane 46 yıldır Diyanet Vakfı’na bağlı olarak ücretli olarak hizmet veriyordu.

Burası Fatsa’nın en merkezi yeridir. Özellikle tuvaleti rahatsızlığından dolayı günde bir kaç kez kullanan vatandaşlar vardı. ‘Halka hizmet, Hak’ka hizmettir’ diyerek Başkan Kibar’ı kutluyorum.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.